DRKONYHART: REGGELI GYÜMÖLCSÖZÖN (Home made smoothies for breakfast)

2014. augusztus 15. 00:24 - drkuktart

drkuktartreggelibreakfast01i.jpg

Ha tehetem - márpedig az esetek 98 %-ában úgy alakítom, hogy tehessem - mindig friss turmixot reggelizem müzlivel. Ez akár tűnhetne unalmas napi rutinnak, de hála a nyárnak és a szezonális gyümölcsöknek folyamatosan van mód a megújulásra. Összeszedtem pár fotót az elmúlt pár hónapban elkészített és elfogyasztott reggelijeimről. 

drkuktartreggelibreakfast02i.jpg

A turmixok az esetek nagyrészében tejmentesek, hordozóként vagy banánt vagy egy lédús őszibarackot pépesítek bele. Állandó recept nincs, folyton változó alapanyagok és reggeli hangulat az van. Ha túl sűrű lenne gyenge zöld teával vagy vízzel higítom. Plusz édesítőszert (se cukrot, se mézet, se szintetikus vagy egyéb természetes anyagot) nem teszek bele, mert elveszi a gyümölcsök természetes ízét és mindent egységesen édessé butít. A feltét általában részben azonos a pépesített gyümölccsel, megspékelve előre elkészített müzlivel vagy natúr zabpehellyel. A fenti képen található turmix pontos leírását  itt találod.

drkuktartreggelibreakfast03i.jpg

Na jó, ebben van tej. Turmix málnával.

drkuktartreggelibreakfast25i.jpg

Szezonon kívül nem vagyok rest fagyasztott gyümölcsöt használni.

drkuktartreggelibreakfast04i.jpg

Eper-banán turmix.

drkuktartreggelibreakfast05i.jpg

Fekete cseresznye-banán turmix.

drkuktartreggelibreakfast06i.jpg

Mangó-barack turmix.

drkuktartreggelibreakfast07i.jpg

Ribizli-barack-banán turmix.

drkuktartreggelibreakfast22ii.jpg

Joghurt-házi birsalma kompót.

drkuktartreggelibreakfast08i.jpg

Meggy-barack-banán turmix.

drkuktartreggelibreakfast09i.jpg

Banán-őszibarack turmix (ennek nem feltétlenül étvágygerjesztő a színe, de finom és természetes) ribizlis muffinnal. A muffin receptjét itt osztottam meg Veletek.

drkuktartreggelibreakfast10i.jpg

Eper-banán turmix.

drkuktartreggelibreakfast11i.jpg

Szeder-málna-barack turmix.

drkuktartreggelibreakfast12i.jpg

Tejes eper-banán turmix.

drkuktartreggelibreakfast13i.jpg

Áfonya-szeder-barack turmix.

drkuktartreggelibreakfast14i.jpg

Málna-banán turmix.

drkuktartreggelibreakfast15i.jpg

Áfonya-barack turmix (a színe ennek is meglehetősen bágyadt, de sebaj).

drkuktartreggelibreakfast16i.jpg

Tejes eperturmix házi kókuszos-csokis muffinnal, amelyet eperrel díszítettem. A kókuszos-csokis muffin receptjét  itt osztottam meg Veletek.

drkuktartreggelibreakfast17i.jpg

Barack-áfonya turmix.

drkuktartreggelibreakfast18i.jpg

Málna-banán-barack-sárgadinnye.

drkuktartreggelibreakfast26i.jpg

drkuktartreggelibreakfast19i.jpg

Ananász.

drkuktartreggelibreakfast20i.jpg

Málna-sárgadinnye-banán turmix.

drkuktartreggelibreakfast21i.jpg

Tejes málna turmix pici áfonyával.

drkuktartreggelibreakfast23i.jpg

Málna-banán-joghurt.

drkuktartreggelibreakfast24i.jpg

Ne habozzatok elkészteni a saját reggeli gyümölcsös turmixotokat, hiszen alapanyag van bőven és a nyárnak sincsen még vége, ne is temessük előre. Határ a csillagos ég, írott recept és az arányok pontos-görcsös belövése felesleges úgyis mindenkinek más nyeri el a tetszését. Ha még több reggeli fotóra vagy kíváncsi, látogass el az Instagram profilomra (ITT találod).
Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT.
Jó étvágyat!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása