DRKONYHART: FŰSZERES KÖRTEPUNCS (Spicy pear punch)

2015. december 13. 22:05 - drkuktart

drkuktart_kortepuncs01.jpg

Ha úgy van, a hideg esték elmaradhatatlan kísérője egy pohár forró tea, csokoládé vagy egy bögre fűszeres forralt bor. Néha pedig úgy van, hogy a forralt bor íze már a könyökünkön jön ki, de mégis szívesen kortyolgatnánk valami hasonszőrű italt. Az idei év felfedezetje és kedvence a fűszeres körtepuncs. 

A Karácsonyi finomságok: Sütés és díszítés (Fräulein Klein Házi cukrászdája, TERC Kft. 2014) című könyvet Jézuska még tavaly hozta, de sem energiám, sem időm nem volt behatóbban tanulmányozni ezt a kétségtelenül csodaszépre sikerült kiadványt. Nem úgy idén, és minő meglepetés, az első pofonegyszerű recept - a lentiek szerint módosítva - rögtön mindenki favoritja lett a családban és a barátok körében is. És ezt nemcsak úgy mondják....
drkuktart_kortepuncs02.jpgHozzávalók:

Az italhoz:

1 üveg száraz fehérbor (7,5 deci)

1 liter körtelé

5 deka cukor

fél vaníliarúd kikapart belseje

1 rúd fahéj

2 darab csillagánizs

2 szegfűszeg

1 biocitrom héja

2 cl körtelikőr

Díszítéshez:

2 darab kemény, de érett körte

drkuktart_kortepuncs03.jpg
drkuktart_kortepuncs04.jpg

A bort és a körtelevet egy nagy lábosba töltjük, beletesszük a cukrot, szegfűszeget, fahéjat, vaníliát, csillagánizst és a citrom héját, majd felmelegítjük, de nem forraljuk fel. drkuktart_kortepuncs05.jpgdrkuktart_kortepuncs06.jpgMind a kettő megmosott körte szárát, magházát eltávolítjuk, a körte húsát feldaraboljuk és vastag falú poharak, dekoratív bögrék aljára helyezzük a gyümölcskockákat. (Azért fontos, hogy a körte kemény legyen, mert a forró italtól amúgy is megpuhul, és ugye el kívánjuk kerülni, hogy egy mancs figyeljen a bögre alján.) Erre merjük szűrőn keresztül a forró körtepuncsot. Az átszűrés következtében az apró vanília gömböcskék átjutnak a végső italba, de a többi fűszer, citromhéj fennakad azon.drkuktart_kortepuncs07.jpg

drkuktart_kortepuncs08.jpg

A végére nem maradt más minthogy élvezzük! Egészségünkre!drkuktart_kortepuncs09.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása