KÖZHÍRRÉ TÉTETIK: ÚJ WOKBÁR NYÍLT (The Brand-new B40 Wok&Walk wokbar in Budapest)

2014. december 02. 00:30 - drkuktart

drkuktartb40wok&walk01.jpg

Mindig örömmel tölt el, mikor látom, hogy csodaszép fővárosunk lakóiból nem veszett ki a vállalkozó szellem, különösen, amikor karmaikat olyan hálás területeken próbálgatják, mint a minőségi vendéglátás, amivel ugye én is jól járok, hiszen jót és jó helyen enni igencsak szeretek. A hétvégén új wokbárt ajánlottak becses figyelmembe, s teszem ezt én is ezt.

It's easy to make me happy as I'm always happy if such new restaurants or fast food bars open in Budapest which insist to provide quality food for the consumers. Last weekend I've visited a brand-new wokbar in Budapest and I'm glad to announce it has passed the exam.  

drkuktartb40wok&walk06.jpg

drkuktartb40wok&walk04.jpg

A B40 Wok&Walk nemesebbik fertályán még igencsak ott van a tojáshéj, hiszen alig pár hete nyitottak meg. Mit is kell róluk tudni? Először is azt, hogy a Bajcsy-Zsilinszky úton verték fel sátrukat az Arany János utca közelében. Merész hely, hiszen Budapest gyomra kicsit távolabb helyezkedik el, ugyanakkor zseniális, hogy végre nemcsak (költői túlzással) egy városrész(ecské)ben lehet jót enni, hanem a városban mozogva több helyen is bátran falatozásra adhatjuk a fejünket. Saját tapasztalatból tudom, hogy a hely igencsak picike, de bájos. Minden művelet a szemünk előtt zajlik, így, ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy az alapanyagokat miként készítik elő, azt is megleshetjük, lévén, hogy az aprócska konyhapult a kiszolgálópult másik oldalán húzódik (bár erre nyilván nem ebédidőben az irodából kiszabadulva és korgó gyomorral a falat kaparva leszünk kíváncsiak). Mi ottjártunkkor Tom Kha Kai-ra, Pad Thaira, Parmezános bundában sült tigrisrákra és Garden 100 %-os gyümölcslére szavaztunk (ez utóbbiból az alma-meggy kombináció isteni, amellett, hogy igazán meglepődtem azon, hogy erről a magyar márkáról nem hallottam még). 

B40 Wok&Walk is only a couple of week-old and opened on Bajcsy-Zsilinszky road (Bajcsy-Zsilinszky út) which road doesn't belong to the "stomach of Budapest". This fact makes this wokbar more valuable for me as I prefer to have more than one part of the capital where I can eat well if I have business around. We ordered Tom Kha Kai, Pad Thai, Tiger prawns fried in parmesan breadcrumbs and pure juice by Garden. Garden is a Hungarian brand and I've never heard about them before however their apple-sour cherry juice is excellent.

drkuktartb40wok&walk02.jpg

drkuktartb40wok&walk07.jpg

drkuktartb40wok&walk08.jpg

drkuktartb40wok&walk03.jpg

drkuktartb40wok&walk09.jpg

Gasztroguru nem vagyok, de mint említettem szeretem kellemes környezetben bevinni a testem működéséhez szükséges energiamenyiséget ízletes étkek formájában. Ez a kedves kombináció legnagyobb megelégedésemre összetalálkozott a B40 Wok&Walk bárban, és bizton állíthatom, hogy Tom Kha Kai-t nem fogok máshol enni, annyira mennyeien készítik itt. Külön piros pont, hogy bár gyors kiszolgálásban volt részünk, mégsem beszélhetünk arról, hogy a gyakran pejoratív értelmű gyorséttermek sorába tartozna a hely. Egyrészt törekednek az (Európában igencsak átformált) eredeti ázsiai ízvilág megtartására (minket nem egyszer interjúvolt meg a szakács fiatalember a Pad Thai íze kapcsán), másrészt figyelnek az ételek sorrendjére és arra, hogy a levest és a főételt ne egyszerre tegyék le az ottfogyasztó kedves vendég elé, hanem szépen sorjában. Így történt, hogy a rákocskákat nem a levessel egyidejűleg kaptam, amelynek köszönhetően a leves elfogyasztását követően nem jéghideg és mereven a tányéron fekvő rákokkal kellett küzdenem, hanem frissiben és a leves után iziben elém tett ropogós és meleg falatokkal. Harmadrészt pedig nem vetik meg a helyben fogyasztott ételek dekorálását sem. Mielőtt eltűntettem volna őket, külön élmény volt a rákocskákra rápillantani is. Több ilyen gyorsétteremre lenne szükség Budapesten.

However I'm not a gastro expert, I like eating well in a nice neighbourhood. For luck B40 Wok&Walk fulfilled all of my relevant requirements so I suppose I'll eat Tom Kha Khai only here. However this place is a wokbar and we could call it fast food restaurant, this wokbar deviates on many point from the fast food restaurants. First of all they try to preserve the authentic Asian taste of the foods. Secondary we've eaten in the wokbar and I really appreciated that I didn't get my soup and fried tiger prawns in the same time, but I got the fresh fried tiger prawns after I finished my soup. The third positive feature what deviates this wokbar from the other fast food restaurants that they pay attention to the decoration of the dishes as well.

drkuktartb40wok&walk05.jpg

drkuktartb40wok&walk10.jpg

drkuktartb40wok&walk11.jpg

drkuktartb40wok&walk12.jpg

drkuktartb40wok&walk13.jpg

Mint említettem a hely igencsak aprócska, de akkor se görbüljön a szánk, ha nem férünk be vagy, ha az étket a mindennapi életünknek keretet adó valamely irodaház kellemes atmoszférájú konyhájában avagy jó idő esetén a szabad ég alatt kívánjuk elfogyasztani. Elvitelre ugyanis a wokbár találó logóját a pocakjukon viselő mutatós dobozkák állnak rendelkezésünkre.

This bar is located on a really area. So, if we don't get chair to eat inside or if we want to eat our food in the kitchen of our office building or under the open sky, we can ask our food to take away in designed paper boxes. 

drkuktartb40wok&walk14.jpg

drkuktartb40wok&walk15.jpg

drkuktartb40wok&walk16.jpg

drkuktartb40wok&walk17.jpg

drkuktartb40wok&walk18.jpg

És utoljára, de nem utolsó sorban meg szükségeltetik említenem a figyelmes és kedves kiszolgálást, amiben a wokbár igencsak jeleskedik. Fontos ez is, hiszen egy, a munkájukat nem örömmel végző csapat még a legautentikusabb fűszerezésű tészta vagy a legroppanósabb bundájú rákfarok elfogyasztását is keserédessé teheti.

And the last thing to be mentioned is the nice and kind service of the bar. 

drkuktartb40wok&walk19.jpg

drkuktartb40wok&walk20.jpg

Amennyiben ennél egy jót (most pontosan az éjszaka közepét üti az óra, de a bejegyzés írása közben hihetetlenül megéheztem), szívből ajánlom, hogy térj be hozzájuk bármikor (nyitvatartási idejük meglehetősen emberbarát, és hamarosan a városi éjszakában élő egyedek bioritmusához is igazodik). Ha pedig csak titkon leskelődnél utánuk, elsőként lesd meg őket a közösségi oldalukon.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével!

Szép napot! 

If you want visiting them let's do it, but if you want to check them first, let's click on their Facebook site here.

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása