KÁVÉHÁZAK ÉJSZAKÁJA: EGY KÖNYV: EGY KÁVÉ A MÓRICZON

2018. május 16. 22:07 - drkuktart

drkuktartkavehazakejszakajabooklineegykonyvegykave01.jpg

Az olvasás és a kávézás szeretetéből és gyakori együttállásából született a Bookline Egy könyv: Egy kávé elnevezésű programja, ami az online világ után először partner kávézókkal történő együttműködésben, tavaly nyáron egy Bookline Buszban, idén márciusban pedig egy budapesti üzletben is testet öltött.

drkuktartkavehazakejszakajabooklineegykonyvegykave02.jpg

Az Egy könyv: Egy kávé látszólag egyszerű ötlet, mégis talán ritkaságnak számít abban a világban, mikor olvasás címén sokunk csak az okostelefonját pörgeti végig, míg kávézás címszó alatt gyakran csak bedob egy valamilyen feketét. Pedig elmerülni egy jó könyvben és mellette elkortyolgatni egy odafigyeléssel, minőségi kávéból (teából, kinek-mit) készült italt messzire röpíthet még akkor is, ha adott esetben csak tizenöt percünk van képzeletben szárnyalni.drkuktartkavehazakejszakajabooklineegykonyvegykave03.jpg

A Kávéházak Éjszakája alkalmából a Bookline Egy Könyv: Egy Kávé boltjában jártam a budapesti Móricz Zsigmond körtéren. Beszélgetőpartnerem, Gál Cintia marketing munkatárs elmondta, hogy a kezdeményezés egy éve indult a Bookline honlapján és szépen lassan maga mellé állított tizennégy partner kávézót Budapesten és országszerte – így Pécsen, Szombathelyen, Veszprémben, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon – egyaránt. A kávézókkal való együttműködésben amennyiben ezekben a kávézókban kávét rendelsz egy kedvezményt nyújtó kupont adhat az adott hely, amit a Bookline-on történő vásárláskor lehet beváltani a meghirdetett feltételek szerint. Hűen a Bookline-t jellemző lendületes, innovatív felfogáshoz, nem álltak meg ennél a pontnál. A következő lépés a Bookline Busz tavalyi debütálása volt: ehhez átalakítottak egy a tömegközlekedésben használt buszt akként, hogy az egyidejűleg szolgáljon mobil könyvesboltként és helyet kapjon benne egy kávés pult is. Ahogy végre gurulhatott a zöldbe borult, légies könyvespolcokkal felszerelt jármű, rögtön elragadta a fesztiválszezon: az éppen aktuális eseményhez igazodó könyvkínálattal és irodalmi vonatkozású nevet viselő kávéitalokkal a kínálatában végiglátogatott megannyi budapesti és vidéki kulturális dzsemborit.

 Az Egy könyv: Egy kávé megkoronázásaként pedig idén megnyílt az azonos nevet viselő könyvesboltként és kávézóként is funkcionáló üzlet a Móriczon. A világos enteriőr azt az érzést kelti bennünk, mintha a Bookline honlapjára nyíló ajtókon léptünk volna be. Az üzletben egyidejűleg és immár fix helyszínen szolgálnak a hét minden napján reggel 9-től este 7-ig odafigyeléssel kiválasztott alapanyagokból és szakértelemmel elkészített minőségi kávéitalokkal, teával, süteménnyel és kínálnak megvételre sikerlistás, valamint éppen debütált könyveket. A koncepció szempontjából legideálisabb az, ha a frissen beszerzett könyvünkkel felkucorodunk egy bárszékre vagy a lépcsőzetesen felépített padokra kihelyezett párnákra és kiszakadunk a körtér zajos forgatagából egy kis időre. Ugyanakkor azon sem lepődik meg senki, ha nem vágyunk másra minthogy az ablakon keresztül szemlélődve elfogyasszuk a kávénkat vagy csupán arra van időnk, hogy a kiszemelt könyvet megvéve robogjunk tovább.

drkuktartkavehazakejszakajabooklineegykonyvegykave04.jpg

Kifejezetten közösségi térként alig két hónappal a megnyitást követően a Kávéházak Éjszakáján debütál az Egy könyv: Egy kávé. Az este hétkor kezdődő program keretein belül a kávézó és a bolt meghosszabbított nyitva tartással üzemel, a kávézás és a kávézók témakörét pedig gasztro vonalról közelítik meg. Az Irodalom és kávé – Ahol az élmények találkoznak című interaktív előadáson Morvai Flórián barista többek között a kávé története, az irodalom és a kávé találkozása, a századforduló és napjaink kávés kultúrája ismertetése nyomán vezeti be az érdeklődőket a kultúra és a koffein egyvelegétől átitatott világba.

Ezt követően pedig nem árt a jövőben is figyelni a Bookline Móricz Zsigmond körtéren található egységét, ugyanis terveik közt szerepel további irodalmi találkozókkal és dedikálásokkal megtölteni a teret.

A részletes programkínálatért látogassátok meg a Kávéházak Éjszakája honlapját itt, a Bookline közösségi oldalát pedig itt!

Szép napot kívánok!

DRKUKTA

- A bejegyzés a Kávéházak Éjszakája keretében készült el és elsőként a kapcsolódó Kávéházak Éjszakája honlapon jelent meg 2018. május 16-án. A bejegyzésben írtak értelemszerűen a szerző véleményét tükrözik. - 

Ha tetszett a poszt, kövesd a DRKUKTART blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

If you like the post, follow DRKUKTART on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos!

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása