CSINÁLD MAGAD: MESÉLŐ ADVENTI NAPTÁR (Advent calendar with folktales)

2017. december 01. 07:33 - drkuktart

drkuktartadventinaptaradventcalendar01.JPGAz utóbbi két évben nem a dekor vagy kivitelezés, ami a legnagyobb fejtörést okozta, hanem az, hogy mi kerüljön az adventi naptárba.

Az egyik legfontosabbnak a jó minőségű emberi kapcsolatokat és az egymással történő személyes és minőségi időtöltést tartom, minden más, a társas érintkezések szempontjából irreleváns. 
drkuktartadventinaptaradventcalendar02.JPG

Ezt igyekszem adaptálni az adventi kalendáriumra is, ami azontúl, hogy gyermeknek készül, fontos, hogy fejlesszen is. Elkerülendő 'a gyere fiam bontsd ki és edd meg a csokit' vagy 'tedd a naptárban rejlő kacatot a többi több száz közé' effektust, már megint használnom kellett az agyam. Idő híján voltam sajnos, így keresgéltem a neten, de míg a kalendárium megjelenésére több ezer találatot listáz a böngésző, addig a tartalomra ennek töredéke hoz eredményt. Fel is adtam, inkább a saját, mindennapi életünkben kezdtem el elvi síkon kutakodni. drkuktartadventinaptaradventcalendar03.JPG

Ekkor ugrott be a mese. Méghozzá a népmese, ami a mai ingerdömpinggel sújtott világban tapasztalataim szerint méltatlanul háttérbe szorult. Így adódott, hogy összegyűjtöttem huszonnégy mesét. Jobban mondva kevesebb mint huszonnégy mesét, ugyanis akadnak köztük folytatásos történetek is, amiket terjedelmükből kifolyólag több csomagocska rejt egymás után.drkuktartadventinaptaradventcalendar04.JPG

Az idő kegyetlen nyomása okán a nyomtatás mellett döntöttem, bár sokkal szebb lenne kézírással. Ennek hiányát enyhítendő némelyik meséhez rajzoltam kisebb illusztrációkat, illetve mindegyik lapon van hely további kreálmányoknak, ha esetleg a mese olvasása közben magát a gyermeket is homlokon csókolná az ihlet. drkuktartadventinaptaradventcalendar05.JPG

Ezt követően már csak a csomagolás volt hátra, ami esetemben a lapok összehajtását, papírba burkolását és az így keletkezett tasakokra papírból kézzel vágott számok ragasztását és a pékzsinór méretre szabását, rögzítését jelentette.drkuktartadventinaptaradventcalendar06.jpgIdőm és enegriám mint a tenger, így mindezt november utolsó éjszakáján és december első hajnalán sikerült nyélbe ütni. Ahogy drága kollégáimmal mondanánk kivitelezés és inspiráció szempontjából: just on time. A bontogatás általában délutánra vagy estére jut, így áll még egy kemény nap előttem, amit végig kell izgulnom, amíg a kalendárium célba ér. Kellemes várakozást mindenkinek!drkuktartadventinaptaradventcalendar07.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása