MEDENCEPARTI SIKK PELSOBAN (Pelso Swimwear 2017 collection)

2017. április 20. 06:30 - drkuktart

drkuktart_pelsoswimwear2017_01.jpg

Medenceparti, Balaton melletti hűs föveny, a Duna illata, fényfűzérek, véletlen érintések, a nappali meleget szellő lazító városi nyárest. Várom a nyarat a füleimben csengő vidám hangzavarral, az üvegpoharak koccanásával, a hullámok andalító gurgulázásával, az idegen ugrás elől a bőrömre menekülő hirtelenhűs vízcseppeket, az arcomat finoman csipkedő sókristályok incselkedését, az enyhülést hozó este cirógatását. Látom magamat is, nyilván Pelsoban. 

Majdnem három évvel ezelőtt figyeltem fel a magyar Peslo fürdőruhamárkára miközben álmaim egyrészes fürdőruháját hajkurásztam. Akkor elsősorban a színblokkolás (colorblocking) volt termékeikre jellemző, nem csoda, hogy a kirakatban látott darab rögtön felhívta magára a figyelmemet. A Pelso már akkor lenyűgöztött klasszikusan elegáns, de nagyon is mai fürdőkosztümjeivel.

drkuktart_pelsoswimwear2017_02.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_03.jpg

Az aktuális kollekció bemutatójának napja márciusra rálicitálva kora nyári időjárással fogadott bennünket, így nem csupán fejben, de már testben is kezdtünk rákészülni az eseményre. Az, hogy egy hónapja ilyen mesés idő volt, a mostani áprilisi télben elgondolkodtat, de egyben nosztalgiára is késztet. Medencepartikhoz méltó módon a bemutatóra az 1881-ben báró Brassói Szterényi József, a harmadik Wekerle-kormány kereskedelemügyi miniszetere által építtetett, majd 1914-ben újjáépíttetett, ma Bródy Villaként ismert budai épület bájos szabadtéri medencéje körül került sor.

drkuktart_pelsoswimwear2017_04.jpg

A megérkezés és a modellek felvonulása közötti mély lélegzetvételnyi időben magával ragadott bennünket a XIX. század végi-XX. század eleji hangulat Róth Miksa műhelyében készült varázslatos üvegablakok és az előttük pihenő pálmák kombinációjával, a belső terek puha sötétségével, az épületet körbeölelő vadregényes kert eldugott lugasaival, a több mint száz éves, hattyúkkal díszített kút színeivel és formáival, a Marokkót idéző, a falakra felfutó cementlapok és motívumok buja látványa. Az élmény hatására szédült pillangóként repdestem a kert egyik részéből a másikba, villából ki és be, mígnem sikerült kicsit lenyugodnom és a bemutató előtt az egyik nyugágyon nyugton maradni.drkuktart_pelsoswimwear2017_05.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_06.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_07.jpg

A Pelso 2017-es fürdőruha kollekciója variálható pántos, kisnadrágos fazonjaihoz inspirációforrásul a tradícionális japán halásznők az amák alig-ruházata szolgált. A fürdőkosztümök másik felét alkotó fekete egyrészesekről pedig Audrey Hepburn Álom luxuskivitelben című filmben megtestesített időtlen eleganciája jut az eszembe. A feketét leszámítva a kollekció színeiben, így a kékben, a téglás-narancsos árnyalatokban, púderes rózsaszínban viszont az 1970-es évek kaliforniai medencepartijainak hangulata köszön vissza, ami remek kombinációt alkot az elénk táruló formavilággal.

drkuktart_pelsoswimwear2017_08.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_09.jpg

A márkára jellemző variálhatóság továbbra is alap, így egyes modelleket a pántokkal, zsinórokkal való játéknak köszönhetően egyfelől már önmagukban is többféleképpen viselhetjük, másfelől az alapanyag, szabásminta nyújtotta kényelemre is figyelemmel a Pelso darabok viselhetősége jóval túlmutat a medence-, tenger-, tópart melletti viseleten. Fontos szempontnak tartják, hogy fürdőruháik jól mutassanak valamennyi testalkaton, valamint, hogy a termékeikben való sütkérezés komfortos legyen, amihez többek között az is hozzájárul, hogy minden egyes modell teljes bélést kapott. Fürdőruháikat, leggingeiket a napon való pihegésen és a vízben való lubickoláson túl bátran ajánlják sportoláshoz vagy akár egy felszabadult nyáresti bulihoz is.

drkuktart_pelsoswimwear2017_10.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_11.jpg

A prémium minőségű, mind a sós-, mind az édesvízben jól teljesítő alapanyagok továbbra is Olaszországból érkeznek, míg a mintát itthon nyomják a textilre. Fontos és szívemnek nagyon kedves adalék az is, hogy valamennyi terméket Magyarországon varrják. 

drkuktart_pelsoswimwear2017_12.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_14.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_15.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_16.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_17.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_18.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_19.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_20.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_21.jpg
drkuktart_pelsoswimwear2017_23.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_24.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_25.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_26.jpg

A Pelso idén először a fürdőkosztümökhöz is illő, de természetesen a vízparton túl is hordható táskákat is kínál, amelyek egy részén a fürdőruhákon megjelenő minták köszönnek vissza. Az i-re a pontot a strandruhák, illetve a csodaszép törölközők teszik fel. Ha pedig életünk párját is Pelso-ban szeretnénk a habokban látni, arra is van lehetőség, hiszen a márka férfiaknak is tervezett bermudákat.drkuktart_pelsoswimwear2017_27.jpg

Választani meglehetősen nehéz, hiszen olyan könnyű magunkat elképzelni több, nekünk tetsző modellben is. A Pelso minden kétséget kizárólag arat az egyrészes darabokkal, így az előttünk álló, nyilván önfeledt, játékos, napfürdőkkel és mámorító naplementékkel, boldog éjszakákkal teli nyárhoz elsősorban egy kék, halvány sárga pixel mintás egyrészest képzeltem el magamon, de a kollekciót böngészve biztosan beszerzek (legalább) egy kis feketét is, hiszen a kis fekete önmagában is klasszikusan kötelező alapdarab.

drkuktart_pelsoswimwear2017_22a.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_22.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_13.jpg

drkuktart_pelsoswimwear2017_28.jpg

A bemutatón készült videófelvételt itt tudod megnézni. Hanggal hallgatva garantáltan megidézi annak a nyárral kacérkodó tavaszi napnak a hangulatát.drkuktart_pelsoswimwear2017_29.jpg

A Pelso webshopját itt, közösségi oldalát pedig itt éred el, de megtalálod őket a budapesti Széchenyi és Szent Gellért fürdőkben lévő Spa Shop-okban is. Személy szerint meleg szívvel ajánlom, hogy ha belefér az idődbe, időpontegyeztetéssel mindenképpen keresd fel a PELSO Showroom-ot (V. kerület, Budapest, Régiposta u.2.), ahogyan kapcsolatunk hajnalán én is tettem.

drkuktart_pelsoswimwear2017_30.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása