CSINÁLD MAGAD: APRÓ MEGLEPETÉSEK ADVENTI KALENDÁRIUMA (Advent calendar inspiration)

2015. november 30. 08:29 - drkuktart

drkuktart_adventikalendarium01.jpg

Szerénytelenül állíthatom, hogy sajnos elég jó vagyok a dolgok utolsó pillanatra hagyásában. Annak érdekében, hogy véletlenül se jöjjek ki a gyakorlatból, a betervezett, de felelőtlenül elegánsan csak vasárnap éjjelre ütemezett adventi kalendárium készítést is szinte (azaz kivételesen csak majdnem!) az utolsó pillanatra hagytam.

Bár idén is kacérkodtam a gondolattal, hogy tavalyhoz hasonlóan (bejegyzést itt találod) két kalendáriumot készítek, végül csak egy naptárra tudtam az ismerőseim és családtagjaim által már ismert, hirhedt fotelprojekt mellett időt szakítani. Nyugalom, ettől a ténytől senkinek sem fog sírásra állni a szája. Valószínűleg nem én találtam fel a spanyolviaszt a soron következő kalendáriummal, de ha mégis, annak kicsit azért örülök.drkuktart_adventikalendarium02.jpg

Bátran ajánlom bárkinek, aki egyszerű és relatíve gyors adventi naptár készítésre adná a fejét. Ezt értsétek akként, hogy még november utolsó napján is érdemes nekiállni, feltéve, persze, ha megvannak az apróságok is, amiket belepakolnánk. Amire szükségünk van, az 24 darab üres gyufásskatulya, csomagolópapír, ragasztóstift, fonal (madzag, cérna, akármi, amin lógatni szeretnénk a dobozokat), dekoráció (esetemben mondjuk fakéregből vágott csillagok és még több csomagolópapír), szépen író toll, üres kartondoboz, 24 darab apróság. 
drkuktart_adventikalendarium03.jpg

A csomagolópapírból a gyufás dobozok szélességében csíkokat vágunk. Ezeket a csíkokat aztán felszeleteljük olyan hosszú darabokra, hogy be tudjuk velük fedni egyenként a beragasztózott dobozkákat. Ha bevontuk mind a 24 darab skatulyát, dekoráljuk a dobozokat ízlés szerint. Ha van időnk, a dobozok mozgatható belsejébe kézzel kedves képeket rajzolhatunk vagy képet ragaszthatunk. Majd vastag tű segítségével szúrjuk át a doboz mozgatható részét, és fűzzűnk át rajta egy megcsomózott végű, tetszőleges hosszúságú fonaldarabot. Ha ezzel a művelettel is készen vagyunk vegyük a kartondobozt, vágjuk fel úgy, hogy megálljon a saját lábán, majd tű segítségével fűzzük át rajta a fonalakat, amelyek végén ott lógnak az apróságokkal teli dobozok. A fonalak végét egyenként csomózzuk meg a karton hátulján annak érdekében, hogy ne csússzanak vissza. Amikor mind a 24 doboz felkerült a kartonra, ragasztózzuk be a kartondoboz hátát és fedjük be teljesen csomagolópapírral azért, hogy a dobozon esetlegesen lévő, illúzióromboló feliratok ne látszódjanak, illetve, hogy elfedjük a fonalak végét. Ezzel készen is van a bárhova helyezhető adventi kalendáriumunk, így nincs más dolgunk, minthogy várjuk a december elsejét és gyönyörködjünk a csillogó gyerekszemekben!

drkuktart_adventikalendarium05.JPG

drkuktart_adventikalendarium04.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2020 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without permission.
süti beállítások módosítása