SZERVUSZ MÁRCIUS! (Hi dearest March!)

2015. március 01. 06:30 - drkuktart

2015drkuktartszervuszmarcius.jpg

Szervusz kedves március! Mivel mással is köszönthetnélek, mint az egyik talán legismertebb tavaszi hirnökkel, a hóvirággal? 

Hello dearest March! The best way to welcome you with cute snowdrops as one of the signs of spring.

2015drkuktarthellomarcius02.jpg

Bár mostanában meglehetősen kaotikus az időjárás, nem egy helyen jött velem szembe (inkább én vele) már február elején hóvirág, azért csak megjegyezném, hogy a kertekben legelterjedtebb hóvirágfajta jeles képviselőiről úgy tartják, hogy (normál) esetben február végén, március elején bújnak ki a földből. Miután ezeket a képeket tegnap, azaz február 28-án készítettem, megnyugodhat háborgó lelkünk, hogy van még rend a világban. És, hogy mit is értünk a tavaszon? Nos, ez a csodálatos időszak az északi féltekén a mérsékelt öv egyik sajátja. Örülök is, hogy itt élhetek, színesebb az életem (és a ruhatáram) neki és még jó pár művésznek köszönhetően (gondoljunk csak Botticelli - A tavasz és Mucha - Tavasz című csodálatos alkotásaira), akiket szintén megihletett ez a csodálatos évszak. Összegereblyézendő a tudásanyag fejünkben, így tudniillik, hogy a meterológiai, illetve naptári tavasz kezdődött el ma, azaz március elsején, míg a csillagászati tavasz a tavaszi napéjegyenlőségtől, azaz március 21-étől a nyári napfordulóig, azaz június 21-éig tart. Erre tekintettel úgy döntöttem, hogy mától számomra dübörög a tavasz, így a legjobb úton haladok a nyár felé. Ettől függetlenül nem kell majd kiskanállal összekanalazni jövő héten sem, amikorra mínuszokat és havazást ígértek. Fel a fejjel, úgy szép az élet, ha zajlik!

However the weather seems to be quite chaotic nowadays, snowdrops flower usually at the end of February or the beginning of March. And what about spring? Good to know that spring only exists in the temperate zone in the Northern Hemisphere, so I feel lucky that I live here. I also feel lucky that several artists like Botticelli and Mucha were inspired by this wonderful season and gave their masterpieces, called The spring and Spring to the world. So, when is the springtime? In the calendars and according to the meteorological reckoning it starts on 1st March (so today what a surprise). The astronomical reckoning says the March equinox (21st March) is the first day of spring and the last one is 20th June, just before the Northern solstice (21 June) which is the first day of summer. Taking into consideration all of this knowledge I've decided I start celebrate the springtime as today and prepare myself for the summer step by step. Nevertheless I'll survive the possible snow and minus degrees, prognosticated by the weather forecast for the middle of next week. Cheer up, the life and seasons are so wonderful!

2015drkuktarthellomarcius03.jpg

2015drkuktarthellomarcius04.jpg

Annak érdekében, hogy a tavaszodat is emlékezetessé varázsolhassan (vagy legalábbis megadjuk az esélyt egy ilyen nagyszerű lehetőségnek), ne felejtkezzünk meg a DRKUKTART blogról. Ne maradj le az újdonságokról, kövesd a DRKUKTART oldalát a Facebook, az Instagram vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

Don't forget following DRKUKTART on Facebook or Instagram to get new feeds more times a week. Follow my blog with Bloglovin!

Have a great day!

DRKUKTA

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása