DRÚJHULLÁM: ADDICTED2CAFFEINE (New wave café Addicted2Caffeine in Budapest)

2015. április 16. 08:30 - drkuktart

drkuktart_addicted2caffeine01.jpg

Hála az égnek gomba módra szaporodnak az újhullámos kávézók Budapesten (#budapestcoffee). Már régóta szemeztünk az Addicted2Caffeine Instagram profiljával. A hétvégi tavaszi zsongás közepette végre el is merészkedtünk Budapest ezen ifjonc kávézójába.

drkuktart_addicted2caffeine02.jpg

Az Addicted2Caffeine Budapest XI. kerületében a Bartók Béla úton bújik meg, közel a Móricz Zsigmond körtérhez a volt Bartók mozi épületében, még pontosabban a mozi egykori kijárata helyén. Állítólag a mozi berendezéséből már semmi sincsen meg, őszintén szólva nem is emlékszem, hogy milyen volt belülről, bár egy alkalommal voltam itt az tuti. Lényeg, a lényeg, hogy szerencsére nagyszerűen hasznosították a korábban a mozit befogadó tereket, a kijáratát biztosan. Annak ellenére gondolom ezt így, hogy sokkal jobban szeretek utcára nyíló moziba járni a bevásárlóközpontok monstrumai helyett. De vissza a témához. Az Addicted2Caffeine idén január óta lapul szerényen a Bartók Béla útra nyíló keskeny utcafrontja mögött. Nem is sejtenéd, hogy a kicsi homlokzati területhez képest nem szűkölködnek ülőhelyekben. Belépve vidáman fogadtak bennünket, jó pont. Kényelemre vágyó vendégként még egy jó pont azért, hogy nem volt tumultus, így egy asztal kivételével bárhova le is ülhettünk. Egy cappucino és egy flat white lett a kiválasztottunk. Természetesen enyém volt ez utóbbi, hiszen tudjátok, a Budapest Coffee Tour óta nehezen tudok leállni ezzel az itallal. Látogatásunkkor az utolsókat rúgta az örlőben lévő, a berlini The Barn pörkölte tanzániai Ilomba kávé. Tejes kávéitalhoz kellemes alapanyag. 

drkuktart_addicted2caffeine04.jpg

drkuktart_addicted2caffeine05.jpg

drkuktart_addicted2caffeine03.jpg

drkuktart_addicted2caffeine06.jpg

drkuktart_addicted2caffeine07.jpg

Annak ellenére, hogy szeretem a barokkos túlzásokat is, itt mégis tökéletesen illik a kávézóhoz a cseppet sem túlcicomázott belsőtér, berendezését tekintve már-már skandináv. Kedvenceim voltak a kicsi csíkos, de állatian kényelmes karos szék, a különféle lámpaizzók, az ötletesen presszós pohárba ültetett különféle kaktuszok, na meg a kovácsoltvas lábakon álló, így a skandináv életérzésnek figyiszt mutató varrógép a pult előtt. Persze a kávé, és a környékról érkező mennyei csokis-körtés-mandulás tortácska mellett. Ez utóbbit bár egyedül rendeltem, nem volt módom egyedül elfogyasztani, ha tudjátok mire gondolok. 

drkuktart_addicted2caffeine08.jpg

drkuktart_addicted2caffeine09.jpgdrkuktart_addicted2caffeine10.jpgdrkuktart_addicted2caffeine11.jpg

Említésre méltóak még a Juicy levei is. Mi a képen látható narancsos, mandarinos, fahéjas finomságot fogyazstottuk el. Igen, kávé után a torta mellé.  

drkuktart_addicted2caffeine12.jpg

Kedves kis részlet a falon az Addicted2Caffeine-ről: a londoni - szintén The Barn-ra voksoló - Sharps Barber and Shop specialty kávézó vezető baristája, @coffeestain5 (Instagram profilját itt találod) által a kávézóról felskiccelt és kávéval színezett kis alkotás lóg, nagyjából ama hely felett, ahol az alkotó alkotott.

drkuktart_addicted2caffeine13.jpg

drkuktart_addicted2caffeine14.jpg

drkuktart_addicted2caffeine15.jpg

drkuktart_addicted2caffeine16.jpg

A fenti kedvenc listából kimaradt a kávézó igencsak egyedi, kézzel festett és Olaszországból érkező csésze kollekciója. Piros pont érte, nagyon szép.

drkuktart_addicted2caffeine17.jpg

Végezetül, de nem utolsó sorban készítsük fel elménket és testünket a kilenc nap múlva tartandó bringás eseményre, ugyanis sok újhullámos kávézó társához hasonlóan az Addicted2Caffeine is terjeszti az I bike Budapest igéjét. Bár nálunk beindul az esküvőszezon jövő héten, így sanszos, hogy most kihagyjuk az április 25-i budapesti megmozdulást. De, ha nálatok nincs más a csőben és, ha tehetitek, pattanjatok nyeregbe és tekerjetek egyet. Ne felejtsetek el beszámolni nekünk, hogy milyen volt, kíváncsian várom!

drkuktart_addicted2caffeine18.jpg

drkuktart_addicted2caffeine19.jpg

drkuktart_addicted2caffeine20.jpg

drkuktart_addicted2caffeine21.jpg

Ha felkeltette az érdeklődésed ez az újhullámos tünemény is, látogasd meg őket a fent olvasható címen és kövesd őket a közösségi oldalaikon is (itt és itt). Ne felejtkezzünk ugyanakkor meg a jóhíreket szállító DRKUKTART blogról sem. Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis praktikus infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot! 

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása