DRKONYHART: BANÁNNAL RAKOTT KRÉMES ZABPITE (Creamy oat tart with banana filling)

2016. október 10. 08:29 - drkuktart

drkuktart_banannal_toltott_kremeszabpite01.jpgAz elnevezés is több mint fura, de mindenképpen és a jelek szerint minden áron szerettem volna mindent belesűríteni, ami az édességbe is belekerült. És a kókusz a mandulával egyetemben még így is kimaradt a sütemény nevéből. 

drkuktart_banannal_toltott_kremeszabpite02.jpgAz előző recept elején elregéltem a kéretlenül a kosaramba kúszó zabpehelylisztekről, és igen, a zabpehelyliszteknek a mai napig nem néztem még a fenekére, de nagyon rajta vagyok az ügyön. Így minden, a konyha falai között elkövetendő gaztetthez megpróbálom kisebb-nagyobb sikerrel felhasználni ezt a csodálatos alapanyagot. A most következő receptbe sajnos elég kevés került, de igyekszek még akként csavarintani egyet a leíráson a jövőben, hogy a következő sütéskor még több zabpehelyliszt eltűnhessen a kamra polcáról.

drkuktart_banannal_toltott_kremeszabpite03.jpgHozzávalók: 

A tésztához:

8 deka mézes zabpehely (a receptet itt olvashatod)

8 deka kókuszreszelék

6 deka vaj

A töltelékhez:

3 hámozott, felkarikázott banán

A krémhez:

7,5 deci kókusztej

3 deka vaj

5 deka zabpehelyliszt

10 deka kristálycukor

3 tojás sárgája 

A díszítéshez:

1 marék pirított mandulaszelet

drkuktart_banannal_toltott_kremeszabpite04.jpgA tésztához a kókuszreszeléket a mézes zabpehellyel összekeverjük és kávédarálón ledaráljuk. Nem szükséges, hogy porállagúvá daráljuk, maradhatnak benne kisebb-nagyobb zabpehelyszemek. A darált, kókuszos-mézes zabpehelylisztet a vajjal összegyúrjuk és egy vajjal kikent, 20 centiméter átmérőjű lapos tortaformába egyengetjük akként, hogy pereme legyen. A tésztán 175 Celsius-fokra felmelegített sütőben körülbelül 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. drkuktart_banannal_toltott_kremeszabpite05.jpgA kihűlt tésztába kívülről befelé haladva körkörösen belepakoljuk a felkarikázott banánszeleteket akként, hogy a szeletek részben fedjék egymást. A krémhez a kókusztejet összekeverjük a vajjal, a zabpehelyliszttel és a kristálycukorral és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Valójában ez a művelet az, ami igazán hosszabb ideig tart, de ne legyünk restek kevergetni, különben odakap és várjuk ki, amíg szinte puding állagúvá sűrűsödik. Majd vegyük le a tűzről, hűtsük kicsit és keverjük el benne a tojássárgákat. A krémet öntsük a banánnal kibélelt tortára akként, hogy az a tészta pereméig érjen. Fedjük le és tegyük be a hűtőbe a tortát, hogy a krém megdermedjen. Pirítsuk meg a mandulaszeleteket serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül. Tálalás előtt szórjuk a mandulát a tortára. Jó étvágyat!

drkuktart_banannal_toltott_kremeszabpite06.jpg

drkuktart_banannal_toltott_kremeszabpite07.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása