TEÁZZUNK: MANDULÁS ROOIBOS TEA A LØV ORGANIC-TÓL (Løv Organic's Almond Rooibos tea)

2015. november 13. 08:30 - drkuktart

drkuktart_lovorganicalmondrooibostea01.jpg

Idén lesz két éve, hogy szerelembe estem a LØV ORGANIC mandulás teájával. Tekintettel érzéseim tartósságára, úgy ítéltem, megérdemli a drága, hogy ország-világ elé tárjam kapcsolatunkat.   

Jó-jó, azért hajtott az is, hogy még a nyáron megígértem itt a blog felületén, hogy bemutatom azokat a teákat, amelyekkel Berlinben lettem gazdagabb. Ugyanakkor azt is be kell vallanom az újonnan csatlakozóknak, hogy ezt a mandulás csodát még a franciaországi Rouen-ből ismerem, és eredetileg ajándék volt a kedves, de az az egyedülálló férfiember, ki kiválasztatott megajándékozottként, lerázta magáról ezt az édes terhet, és illik vagy sem, nagylelkűen visszaadta nekem, mondván, hogy ő a megszokott ízvilágú teákat szereti (na persze azokat is sok cukorral és frissen facsart citromlével....;) ejj). Szóval a soron következő teával innen datálható kapcsolatunk.   

drkuktart_lovorganicalmondrooibostea02.jpg

A løv szó a skandináv országokban levelet jelent. LØV ORGANIC a honlapjukon található ismertető értelmében egy rakat tanúsítvánnyal rendelkezik (ECOCERT, AB, USDA organic stb.), amelyek egy része a teák organikus eredetét, másik része pedig azt tanúsítja, hogy a teák kizárólag természetes ízesítést és legalább 95 %-ban organikus összetevőket tartalmaznak, amelyek kémiai kezeléstől mentesen kerültek előállításra. Elmondásuk szerint valamennyi összetevő organikus (maga a tea, gyümölcs darabok, virágok stb.) kivéve azokat a természetes ízesítőket, amelyek nem elérhetőek organikus formában. Őszinte beszámolónak tűnik. Nemcsak a teákra, de azok csomagolására is kiemelt figyelmet szentel a cég. A megjelenés skandináv minimalizmusra hajaz, a csomagoláso megjelenő madár szimbólum pedig a megvédendő természetre utal.drkuktart_lovorganicalmondrooibostea03.jpg

Bár a márka hitvallását nagyon is szimpatikusnak találom, két éve az első vásárláskor a nagy semmit tudtam róluk, és ennek megfelelően a választásom is kevésbé prózaibb alapokon nyugodott: először dekoratív csomagolása és a mandula, mint íz keltette fel az érdeklődésemet. A marcipánt szeretem, és elképzelni sem tudtam, hogy milyen lehet egy mandulával ízesített tea, így egyértelmáen érdekődtem, függetlenül attól, hogy nem magamnak vettem, de természetesen reménykedtem abban, hogy majd alkalomadtán meg leszek kínálva ;). És meglettem, ahogyan a bevezetőben olvasható. Az első keverék azóta persze elfogyott, de Berlinben újratöltöttem a készletet.drkuktart_lovorganicalmondrooibostea04.gif

A jól záródó dobozkát felpattintva és beleszippantva azonnal megcsap a mandula marcipánra emlékeztető rendkívül édes, már-már émelyítő illata. Őszintén szólva nem is érzem a rooibos illatát, annyira domináns a mandula, holott a tea főként rooibosból áll. drkuktart_lovorganicalmondrooibostea05.jpg

drkuktart_lovorganicalmondrooibostea06.gif

drkuktart_lovorganicalmondrooibostea07.jpg

A keverékhez a Dél-Afrikában honos vösör fokföldirekettye avagy rooibos cserje hajtásait használják, ami leforrázva (4-5 perc) kerek ízvilágú édeskés természetes italt eredményez enyhe mandula ízvilággal. Ez utóbbi közel sem olyan intenzív mint az illat, így az senkit se riasszon el. Az illat csak megadja a kezdő löketet, kijelöli az irányt, de a kész forrázatban a mandula jegyei szépen belesimulnak ebbe az organikus összetevőkből (jó, a vizet nem teszteltem) készült könnyű koffeinmentes italba. Véleményem szerint teljesen alaptalanul riadt meg a kedves megajándékozott családtagom ettől az italtól (reszkessen, lehet, hogy megkörnyékezem újra), persze ízlések és pofonok, de azért én továbbra is kitartóan élvezem kapcsolatunkat a mandulás rooibossal, és tesztelem a márka további finomságait is.drkuktart_lovorganicalmondrooibostea08.gif

drkuktart_lovorganicalmondrooibostea09.jpgHa felkeltették figyelmedet a fentiek elárulom, hogy van ott még más tea, ahonnan a Rooibos Amande jött, így további tesztek igencsak várhatóak az oldalamon. A LØV ORGANIC-tól egyébként bárki rendelhet. Itthon sajnos nincsen még márkaboltjuk, így jobban járunk, ha online rendelünk innendrkuktart_lovorganicalmondrooibostea10.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása