BUDAPEST DESIGN HÉT-KIÁLLÍTÁSLESŐ: SAROLT JEWELRY AZ ALAPBAN (Sarolt Jewelry design light exhibition in ALAP Café during Budapest Design Week)

2015. szeptember 28. 00:14 - drkuktart

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek01.jpg

Nem tudunk nyugton ülni a fenekünkön, mindenképpen minél többet magunkba szeretnénk szippantani a városban tomboló dizájn lázból, hiszen a Budapest Design Hét keretein belül ez most az egyébként szükségesnél kevesebb erőfeszítéssel lehetséges. Ezért nem teszünk mást, mint üres perceinkben az esemény alkalmából kibocsátott programfüzetet bújjuk és keressük az elérhető helyeket. Vasárnap este a Budapest V. kerületében, a Bajcsy Zsilinszky úton található ALAP Café-ra és az ott rendezett Sarolt Jewelry kiállításra esett a választásunk.

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek02.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek03.jpg

Csupán másodszor jártam az ALAP-ban, és állítom, hogy első randink óta a kávézó előnyére változott. Első alkalommal, emlékeim szerint még nem voltak zöld növények a kávézóban, így kissé üresnek hatott a tér. Most viszont nagyon hangulatos enteriőr fogadott. A Budapest Design Hét alkalmából Végh Sarolta munkáiból rendezett Sarolt Jewelry kiállítás pedig annyira belesimul az összképbe, hogy bár tudtam, hogy az alkotótól mit kell keresni a helyszínen, mégis pár másodpercig eltartott míg rájöttem, hol van itt a kiállítás. Az aprócska tárlat anyaga négy részre oszlik: az ablakban kifeszített és a kiindulási alapot képező dizájn ékszerekre, a lámpabúrák sokoldalúságát alátámasztó látványtervekre, a kartonból és más papírból lemodellezett és szintén fellógatott lámpabúrákra és a bőrból készült, szintén alácsüngő végleges modellekre. Elképzelésem sincs, kinek a fejéből pattant ki, hogy a kiállítást az ALAP-ban tartsák meg, de én ennek a személynek a helyében tuti itt tartanám a papír-bőr egyveleg lámpabúrákat. A bronz, illetve fekete lakk és egyéb színű bőrből, valamint a pasztelszínű papírból készült búrák nagyszerűen rímmelnek az ALAP-ban domináns natúr felületekkel, a falra festett nagypolgári épület motívumokkal és kellőképpen bohémra veszik a figurát a konyhát borító poszterekkel együtt. A Budapest Design Hét alkalmából a Sarolt Jewelry játékkal is készült. A megmérettetés lényege, hogy a résztvevőknek ötletelniük kell a lámpakollekció nevéről és az elképzeléseket a helyszínen kihelyezett fekete kapcsos könyvbe kell leírniuk. Természetesen mi is igyekeztünk megcsillantani az értelmünket, ami szerény véleményünk szerint kifejezetten jól ment az ALAP-ban elfogyasztott egy pohárka napi boradagot követően. Persze azt, hogy mennyire voltunk frappánsak, majd az alkotó dönti el a verseny lezárultával. Bizton állíthatom, hogy a képek csak csekély részben adják vissza az ALAP-beli atmoszférát, szóval menjetek az ALAP-ba, tegyétek magatokévá a hangulatot, módjával kreatívkodjatok, adjatok nevet Sarolta új lámpakollekciójának és nyerjetek. Mondjuk, ha mi nyerünk, az sem baj, tudjátok, a részvétel a fontos. A kollekció 2015. október 4-ig látható az ALAP Caféban.

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek04.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek05.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek06.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek07.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek08.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek09.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek10.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek11.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek12.jpg

Ha újra jövünk az ALAP-ba, tuti, hogy benevezünk a szabadulós játékba.

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek13.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek14.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek15.jpg

Miss Polly.

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek16.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek17.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek18.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek19.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek20.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek21.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek22.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek23.jpg

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek24.jpg

A Sarolt Jewelry közösségi oldalát itt, az ALAP közösségi oldalát pedig itt találod. A Budapest Design Week maga is 2015. október 4-ig tart, a programokat itt éred el. Ha pécsi vagy soproni vagy, itt találod a Pécsett, míg itt a Sopronban elérhető programokat. Menjetek, nyüzsögjetek!

drkuktart_saroltjewelryalapcafedesignweek25.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2020 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without permission.
süti beállítások módosítása