Találd fel magad Altea-ban, akkor is, ha esik (SIGHTSEEING IN ALTEA)

2014. július 24. 08:27 - drkuktart

drkuktartaltea01.jpg

For English scroll down

Hogyan foglaljuk el magunkat, ha Spanyolországba vetett a sors és akként esett, hogy esett? Volt szerencsénk ilyen csodás történéshez, de miután nem voltunk cukorból már akkor sem, feltaláltuk magunkat. Várost, esküvőt és tengert néztünk, na meg tettünk arról, hogy éhen ne maradjunk.

How can you spend your time when you are in Spain but the weather is sad and isn't perfect? ILet's take a walk in the city, discover its ugly and beautiful parts as well.

drkuktartaltea02.jpg

A város, ahova szerencsénk vetett minket és ahol a kellemetlen és anti-nyaralós idő megtalált Altea. Gyanítom, hogyha százágra sütött volna a nap, egészen másként alakul a napunk is, nevesül nem készítek ennyi képet, nem keressük fel az óvárost, s fedezzük fel az egyik legtutibb cukrászdát, s talán a parton álló házak szomorú állapota sem lett volna ennyire szembeszökő. De nem így történt, és ahelyett, hogy kivetettük volna magunkat a homokos fövenyre, jártunk egyet.

The city what we visited, is called Altea. If the weather was nice then we would lay on the beach instead of taking photos, visiting the old downtown, discovering an awesome confectionery and realizing the poor and sad condition of the buildings which are located direct behind the beach.

drkuktartaltea03.jpg

drkuktartaltea04.jpg

Mit illik tudni erről a kicsiny városról? Altea Alicante provinciában található Spanyolországban a Costa Blanca elnevezésű tengerpart szakaszon. Az 1950-es évektől kezdődően a város, köszönhetően a kellemes időnek (biztos…), strandoknak és a fehérre festett házfalak között kanyargó utcácskák labirintusának (nyilván ez utóbbi inkább az óváros, nem pedig a tengerparti épületek és utak jellemzője) a turizmusból él. Északról a Serra de Bèrnia vonulata védelmezi.

What you should know about this city? According to the information on the internet 'Altea is a town and municipality located in the province of Alicante, Spain, north of Alicante on the section of Mediterranean coast called the Costa Blanca. At present, the economy of Altea is based on tourism, which started to grow in the 1950s because of its good weather, beaches and the labyrinthine streets with whitewashed house-fronts that characterize the town. Altea is protected on the north by the bluffs of the Serra de Bèrnia, creating an especially mild microclimate. Its seafront esplanade is planted with palms.'

drkuktartaltea05.jpg

drkuktartaltea12.jpg

drkuktartaltea07.jpg

drkuktartaltea06.jpg

Ha valakit ide vetne a sors, ajánlom, hogy a parton található El Bodegon de Pepe elnevezésű étteremben egyen, ugyanis kitűnő a paellajuk (bár a szemes rákpajtiktól személy szerint viszolygok) és a kávéjuk. Családias hangulat és rendkívül kedves kiszolgálás jellemzi még a helyet azzal, hogy az ebédet követően meghívták szerény társaságunkat egy kis rövidre is, ami leginkább aszúborra emlékeztetett. Annyira saját és annyira limitált italról beszélünk, hogy az étel-itallapon nem is szerepelt, ezt kifejezetten ajándékként tartják. Desszertet nem ettünk, ami nem is volt baj, hiszen az óvárosban szuper cukrászdára leltünk.

If you visit Altea I recommend you to eat in El Bodegon de Pepe. We ate an excellent paella and had good coffee. After our lunch small glasses of shot were served as gifts for everybody. We didn't eat dessert here, but it was okay, because we discovered a nice confectionery later.

drkuktartaltea07a.jpg

drkuktartaltea17.jpg

Altea tengerpartja. A strand a hegy lába előtt terül el.

The coast of Altea. 

drkuktartaltea09.jpg

drkuktartaltea10.jpg

drkuktartaltea11.jpg

drkuktartaltea13.jpg

drkuktartaltea14.jpg

Egy kis karácsonyi(nak tűnő) dekoráció. Kit zavar?

Christmas decoration?

drkuktartaltea15.jpg

drkuktartaltea16.jpg

Utcaművészet.

Streetart.

drkuktartaltea18.jpg

Nagyobbacska tócsa. Na ez az a vízfelület, amit a nyaraló nem szeretne látni egy tengerparton.

Little pool of rain. This is what nobody wants to see during the vacation.

drkuktartaltea08.jpg

Az óvárosba vezető út.

Small street which leads to the downtown.

drkuktartaltea19.jpg

Ajtó dekorációban nincs hiány: ez itt például egy kopogtató.

You can see different types of door decoration as well. 

drkuktartaltea20.jpg

Diszkrét láncok az ajtó előtt, hogy megakadályozzák a rovarok (emberek?) bejutását a házba.

Chain curtain is located in front of the entrance of a house in order to hinder bugs (people) to enter.

drkuktartaltea21.jpg

Visszatekintve a tenger felé.

View of the sea.

drkuktartaltea22.jpg

drkuktartaltea23.jpg

drkuktartaltea24.jpg

drkuktartaltea25.jpg

Ráadásként még az eső is szemergett. Aki tehette, behúzódott a (nap)ernyők alá….

It was raining a bit, so people sat under the (beach) umbrellas...

drkuktartaltea26.jpg

Amellett, hogy a város óvárosa pici és meghitt, voltunk olyan szerencsések, hogy pár pillantig egy spanyol esküvőn "vendégeskedhettünk" jó pár turistával egyetemben.

The old city centre is cosy and quite small. We were lucky to 'be guests' on a Spanish wedding for a few minutes. 

drkuktartaltea27.jpg

drkuktartaltea28.jpg

drkuktartaltea29.jpg

A templom kapuja (fent) és a főhajó (lent).

The gate (above) and the enterior (below) of the church.

drkuktartaltea30.jpg

drkuktartaltea31.jpg

drkuktartaltea32.jpg

Ami érdekes (valójában fura) volt, hogy (valószínűleg a templomban dolgozó) hölgy még a vendégek ottléte és a gratulációk alatt már elkezdte eltakarítani az esküvő nyomait...

It was strange that an old lady (I guess she works for the church) started to clean the signs of the wedding however the guest and the couple were still there….

drkuktartaltea33.jpg

drkuktartaltea34.jpg

drkuktartaltea35.jpg

drkuktartaltea36.jpg

drkuktartaltea37.jpg

drkuktartaltea38.jpg

A cukrászda neve De Sabros. A fenti desszert csodákon túl rendkívül finom a fagylaltjuk is (erről itt írtam), amiből (ahogy a jobb helyeken) rendelés előtt kis kanálkával kóstolót adtak.

The name of the sweet shop is De Sabros. Beyond the tasty desserts (above) their ice cream is great as well (you can read my post about it here). Prior to ordering ice cream we got small tasters of ice cream in order to get help choosing.

drkuktartaltea39.jpg

Kilátás az óvárosból a hegy irányába.

View of the mountain from the downtown.

drkuktartaltea40.jpg

drkuktartaltea41.jpg

drkuktartaltea42.jpg

Jézus utcácska.

Jesus slip.

drkuktartaltea43.jpg

drkuktartaltea44.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT.
Szép napot!

If you like this post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE.

Have a nice day!

 

DRKUKTA

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása