ABBÁZIAI NYUGALOM (Relaxing in Opatija, Croatia)

2016. augusztus 03. 08:29 - drkuktart

drkuktart_opatijaabbaziahorvato01.jpg

Egykor magyar riviérának vagy az Adria Nizzájának is nevezett Abbázián (horvátul Opatija, olaszul Abbazia) 2006-ban utaztam át először-másodszor és már akkor magával ragadott a múlt század eleji, olykor romos, de mindenképpen emberi léptékű épületek bája. Az első igazi látogatásom egészen a múlt hétig váratott magára, és bár kivételesen nem kattintgatni jöttem, hanem inkább heverni, mégis számos képi emlékkel tértem haza.

READ MORE 1 komment

KIÁLLTÁSLESŐ: MODIGLIANI (Modigliani exhibition in Hungarian National Gallery, Budapest)

2016. július 26. 08:14 - drkuktart

drkuktart_magyarnemzetigaleriamodigliani01.jpg

Valószínűsítem, hogy nem teszek nagy műveltségről tanúbizonyságot, ha azzal kezdem ezt a bejegyzést (is), hogy bizony ez volt az első Modigliani kiállítás, amit megtekintettem. Ugyanakkor az is lehet, hogy ezzel nem vagyok egyedül, sőt, még az is előfordulhat, hogy mi mind, akik ebben az egy és azonos cipőben járunk, valójában műveltek vagyunk, csak éppen eddig kimaradt az életünkből egy szinte teljes egészében Modigliani-nak szentelt kiállítás megtekintése.

READ MORE Szólj hozzá!

TEÁZZUNK: JUN CHIYABARI TEA MŰHELY A ZHAO ZHOU-VAL (Tea class Jun Chiyabari by Zhao Zhou, Budapest)

2016. július 15. 08:25 - drkuktart

drkuktart_zhaozhaojunchiyabari01.jpg

Véletlenül se érezze senki se kellemetlenül magát, amennyiben a címből összesen két szó az, ami számára is egyértelműen cseng. Június utolsó napjaiban egy magával ragadó teaműhely keretében akként kóstolhattam teákat, mint még soha, köszönhetően a Zhao Zhou-nak.

READ MORE Szólj hozzá!
LEGAL STATEMENT CONTACT Copyright © 2005-2016 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without permission.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu