DRKONYHART: MANDULÁS SZILVAPITE (Almond plum tart)

2016. szeptember 26. 08:28 - drkuktart

drkuktartmandula_sszilva_spite01.jpg

Mit teszünk, ha az élet csak zabpehelyliszttel ajándékoz meg? Naná, hogy ízletes szilvapitét rittyentünk belőle mandulával megspékelve. Más egyebet jelen esetben nyilván nem tehetünk.

READ MORE Szólj hozzá!

NÁDOR-UDVAR A SZENT ISTVÁN KÖRÚTON (Nádor Court along Szent István Boulevard, Budapest)

2016. szeptember 21. 08:30 - drkuktart

drkuktart_szentistvankorut5budapest01.jpg

"Az emberek végigszáguldanak a Szent István körúton és észre sem veszik, milyen szépséges utcán járnak. Méltóságteljes, masszív, öreg házak, ezek a Haggenmacherek a pénzükért kifogástalan munkát követeltek. Itt van kétháznyira a Nádor-udvar, észrevette már? Á, senki, az emberek nem néznek fölfelé, pedig ott van a kőbe vésett felírás a tető alatt. A vénséges fák dús lombja olykor a második emeleti lakásokat hűsíti, sejtelme sincs, milyen szelíd és borongós hangulatot kelt a körúti fasor." 

READ MORE Szólj hozzá!

NYÁRUTÓ LOŠINJ SZIGETÉN (Lazy August in Lošinj and Susak, Croatia)

2016. szeptember 19. 07:51 - drkuktart

drkuktart_horvatocroatia01susak.jpg

A szívemben még mindig nyár van, még akkor is, ha a szeptember végre érzékelhetően betette a lábát az országba. Hovatovább mindig is nyár lesz, különösen, amikor a barátaimra pillantok vagy éppen előveszem a közös nyaralásunkon készült pár tucat képet. Bizony, Lošinj és Susak szigetei csodálatos helyek, figyelembe véve olyan tényezőket is, hogy a helyiek barátságosak (vagy nem), az étel mindig finom, a sör hűs, a tenger frissítő, a vidék idilli, a tengeri állatokra a frász jön tőlünk, a helyiek és a nyaralók pedig megkönnyebbülnek távozásunkkal egyidejűleg. Ezeknek a helyeknek megvan az a varázslatos tulajdonsága is, hogy itt bizony még a barátságok is újjászületnek. Vigyázat erősen élményalapú beszámoló következik, amit elsősorban a barátaimnak ajánlok, nyilván.

READ MORE Szólj hozzá!

IDŐUTAZÁS A MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM 139 ÉVES FALAI KÖZÖTT (Time traveling behind the gates of The Hungarian University of Fine Arts)

2016. szeptember 18. 12:35 - drkuktart

drkuktart_kepzomuveszetiegyetemfineartsunibudapest01.jpg

Idén 139 éves a Magyar Képzőművészeti Egyetem épülete. Az épület, ami nem is egy, hanem tulajdonképpen két épületből áll össze. A történet azért is érdekes számomra, mert eddig bár néha elméláztam rajta, hogy vajon mi lapulhat az Andrássy út 71. szám kapui mögött, az Egyetemmel mindig az Andrássy út 69. számot azonosítottam. Az idei Kulturális Örökség Napjain végre eljutottam az általában csak a tanulóknak és a könyvtárat, időszaki kiállítást látogatóknak nyitva álló kapuk mögé. Ha pedig siettek, talán még ti is elcsíphettek egy vezetést.

READ MORE 2 komment
LEGAL STATEMENT CONTACT Copyright © 2005-2016 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without permission.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu