BUDAPEST REJTETT ARCAI: FÁRAÓK A FALK MIKSA UTCÁBAN (Hidden faces of Budapest: Pharaohs of Falk Miksa street)

2016. október 26. 08:12 - drkuktart

drkuktart_falkmiksautca13budapest01.jpg

Éppen a Szent István körút 5. szám alatti házban bámészkodtunk, mikor egy kedves hölgy átinvitált bennünket a Falk Miksa utca 13. szám alatti épületbe, mondván, az csodálatosabb ennél is. Jó-jó, gondoltuk, a szépség nyilván relatív, s habár az éhséggel dacoltunk, mégis ismeretlenül is felcsigázott a tény, hogy egy újabb házba nyerhetünk bebocsátást.

READ MORE Szólj hozzá!

DRKONYHART: ALMÁS TÚRÓPITE VEGYES GYÜMÖLCSKOMPÓTTAL

2016. október 25. 08:15 - drkuktart

drkuktartalmasturospitekompottal01.jpg

Gondolom nem hat a meglepetés erejével, hogy bizony ebben a receptben is szerepet kapott a zabpehelyliszt. Bizony, úgy tűnik kiapadhatatlan készletet sikerült felhalmoznom ebből az alapanyagból. A most következő túrótorta egy masszív, az imádott túrógombócokra hajazó fajta azzal, hogy az utolsó pillanatban beugrott, hogy miért is ne lágyítanám egy gyorsan elkészíthető kompóttal. Így került tálaláskor az asztalra egy citromos alma-kaktuszgyümölcs kompót először, majd egy citromos alma-körte kompót másodszor.

READ MORE Szólj hozzá!

DRKONYHART: BANÁNNAL RAKOTT KRÉMES ZABPITE (Creamy oat tart with banana filling)

2016. október 10. 08:29 - drkuktart

drkuktart_banannal_toltott_kremeszabpite01.jpgAz elnevezés is több mint fura, de mindenképpen és a jelek szerint minden áron szerettem volna mindent belesűríteni, ami az édességbe is belekerült. És a kókusz a mandulával egyetemben még így is kimaradt a sütemény nevéből. 

READ MORE Szólj hozzá!
LEGAL STATEMENT CONTACT Copyright © 2005-2016 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without permission.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu