PIACOZZUNK: FENNTARTHATÓ OÁZIS A BELVÁROS SZÍVÉBEN (Slow market, Kiskertpiac in Budapest)

2017. október 20. 07:32 - drkuktart

drkuktart_kiskertpiac01.jpg

Mikor is lenne aktuálisabb egy, többek között az indián nyár apropóján megrendezett kedves kis piacról írnom, ha nem az elegánsan késve érkezett októberi indián nyár derekán (remegő ujjakkal klimprírozom ide - végén?) és pont a következő, csípősre hangolt közösségi piacot megelőzően.

READ MORE Szólj hozzá!

A KÖZÉPKOR CSÓKJA: A JÁKI TEMPLOM (The Romanesque Church of Ják)

2017. október 18. 23:54 - drkuktart

drkuktart_jakitemplomszombathelyiegyhazmegye01.jpg

Gimi - nem, nem írom le, mikor volt - óta először visszatértem Jákra. Csupán a korábbi látogatás tényére emlékeztem, mégis lelkiismeretfurdalás nélkül, szinte szűz tekintettel érkeztem. Elég annyi hozzá, hogy a szellemi épülésünket is szolgáló osztálykirándulás során nyilván ennél a frenetikus középkori templomnál sokkal érdekesebb és magasztosabb dolgok kötöttek le. Akkoriban egy szappantartóval fényképezgettem, tudjuk be ennek, hogy elmémet annyira érintette meg az épített környezet eme csodás szeglete, hogy még a templommal szemben álló, barokk stílusúvá alakított Szent Jakab kápolna létezéséről sem tudtam, ha úgy tetszik egészen 2017-ig. Fókusz.

READ MORE 4 komment

MAI GÁBLINK: BRUNCH A VÁRBAN (Lovely Sunday Brunch in Budapest)

2017. október 04. 23:39 - drkuktart

drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr01.jpg

Meglepő, de ha hétvége, akkor esélyes, hogy becsúszik egy vasárnap is. És, ha vasárnap, akkor nem árt a családdal vagy a barátokkal néha beiktatni egy jó kis villásreggelit.

READ MORE Szólj hozzá!

SZÉP ÁLMOKAT IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM! (Guided tour before reconstruction of Museum of Applied Arts in Budapest)

2017. október 01. 21:15 - drkuktart

drkuktart_iparmuveszetimuzeum_museumofappliedarts01.jpg

Minimum öt évre elvonul a kulturális nyüzsitől, hogy szépüljön-épüljön. A Csipkerózsika álom előtt vezetett épületsétán vettünk részt, amely során olyan területekre is beléphettünk, ki nem állított gyűjteményrészekbe nyerhettünk bepillantást, ahol és amik között általában csak a bennfentesek mozoghatnak.

READ MORE Szólj hozzá!
LEGAL STATEMENT CONTACT Copyright © 2005-2017 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without permission.