DRKONYHART: KARAMELLÁS BORÍTOTT KÖRTETORTA (Pear cake with caramel)

2017. október 24. 22:41 - drkuktart

drkuktart_karamellaskortesboritotttorta01.JPG

Karamellás borított körtetorta a körteszezon méltó megülésére. 

Hozzávalók:

a tésztához:

4 darab nagy Bosc kobak körte
10 deka nádcukor
2 darab egész tojás
2 deci natúr joghurt
1 deci extra szűz olívaolaj
15 deka teljes kiörlésű búzaliszt  
15 deka finom búzaliszt
1 csomag sütőpor
fél vaníliarúd

a díszítéshez:

15 deka nádcukorból készült karamell

drkuktart_karamellaskortesboritotttorta02.JPG

drkuktart_karamellaskortesboritotttorta03.jpg

15 deka nádcukrot folyamatosan kevergetve felolvasztjuk és világos karamellt készítünk. Vigyázzunk, hogy nehogy túl sötét legyen és megkeseredjen, mert ebben az esetben mi magunk leszünk, akik igazán megkeseredünk. A folyékony karamellát egy 20-25 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Nem baj, ha a formába öntve elkezd megszilárdulni, ugyanis a következő mozdulattal ráhelyezendő körtecikkelyekből szivárgó nedvesség megpuhítja majd. A karamellre tehát ráhelyezzük körkörös formában a - nyilván először megmosott, majd - meghámozott, magházától megtisztított és cikkekre vágott körtéket.

Ezt követően elkészítjük a tésztát, amihez felütjük az egész tojásokat és homogénre keverjük a 10 deka nádcukorral, az olívaolajjal, a natúr joghurttal, a fél vaníliarúd kikapart belsejével, majd a művelet legvégén hozzáadjuk a sütőporral összekevert kétfajta lisztet is. A tésztát egyenletesen ráöntjük a tortaformában a karamellán pihegő körteszeletekre. 

180 Celsius-fokra előmelegített légkeveréses sütőben úgy 30-40 percig sütjük és tűpróba segítségével ellenőrizzük, hogy mindenütt szépen átsült-e. A tortát rácsra tett formában hűtjük, majd annak érdekében, hogy a karamellás-körtés rész legyen felfelé, tálra borítva tálaljuk. Jó étvágyat!

drkuktart_karamellaskortesboritotttorta04.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása