MAI GÁBLINK: BRUNCH A VÁRBAN (Lovely Sunday Brunch in Budapest)

2017. október 04. 23:39 - drkuktart

drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr01.jpg

Meglepő, de ha hétvége, akkor esélyes, hogy becsúszik egy vasárnap is. És, ha vasárnap, akkor nem árt a családdal vagy a barátokkal néha beiktatni egy jó kis villásreggelit.

Otthon vagy vendégségben, bármelyik verzió szuper lehet, de ha mondjuk pont ez a nap a pihenőnapunk, akkor lehetőleg élvezzük a vendéglátás kényelmét. Mi például rendszertelen időközönként megengedünk magunknak egy-egy - vérmérséklettől függően - disztingváltnak is nevezhető brunchot, amikor is az evésen-iváson túl jól képbe is kerülünk egymással.drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr02.jpg

Dióhéjban ennyit arról, hogy szerintem mi a jó a közös kis étkezésekben. 

A most következő villásreggeli ebből a szempontból kivétel, ugyanis nem a már említett jómadarakkal fogyasztottam el, viszont a legideálisabb helyen. Évszaktól függetlenül, céllal vagy anélkül szeretek a Budai várnegyedben kódorogni. Emberléptékű, sajnos annyira, hogy romantikusan elveszni nehéz benne, de azért mindig meglódul az a múltba kacsingató fránya fantáziám. Szóval személy szerint külön örömömet lelem abban, ha nem csupán az utcáit róhatom, de be is térhetek egy-egy épületbe. Nem csoda, ha azt írom, hogy a Brunch a Várban triója, azaz a Szauer Judit nevével fémjelzett Gasztro PR, Kamocsay-Beh Mariann Bazsalikomos kertje és Franciska a Franziska Organic megálmodója ráleltek a számomra tökéletes helyszínre.drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr06.jpg

drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr07.jpgEgyértelmű, hogy betértem, ettem is, ittam is, természetesen tereferéltem, fényképeztem, most pedig végre jól meg- vagy legalábbis leírom, mit tapasztaltam. A Vár: a Speiz berendezése eklektikus és meghitt, sosem voltam még itt a szóban forgó villásreggeli előtt. Otthon a négyfal között is az eklektika a jellemző, így fent is otthon éreztem magam. Vendéglátóink szuper kedvesek és figyelmesek voltak, a testi jólétről pedig a brunch során felszolgált friss és ízletes italok és ételek gondoskodtak. Leszögezném, hogy ez a brunch nem a féktelen evésről, ivásról szólt. Aki ezt kereste, nem jó helyen járt. Ezzel szemben - bár ezzel lehet, hogy önellentmondásba keveredek - egy jófajta értelemben vett, visszafogott hedonizmust simán ráaggatnék jelzőként. Az étel és az ital mellett ugyanúgy hangsúlyos szerepe volt a társaságnak, társalgásnak is. A jó társaság már önmagában is növeli az élvezetet.

drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr03.jpg

Érkezéskor rögtön egy pohár bazsalikomos-szamócás prosecco "Di Giusto" került a kézbe. Kint meglehetősen jó volt az idő, így a bubik nemcsak a felfrissülésben, de abban is segítettek, hogy a barátságos és vastag falak között mihamarabb ellazulhassunk, megtaláljuk a helyünket. Miután barátnőm is betoppant és az asztaltársaságot megalakultnak nyilvánítottuk, érkezett is a könnyű előétel bazsalikomos fűszervaj-ropogós péksüti kombó képében. Mariann közben meginvitálta az egybegyűlteket a kertjében termő és onnan aznap reggel frissen szedett növényekkel, így többféle mentával, bazsalikomokkal, ehető virágokkal, valamint naranccsal, citrommal, uborkával és egyéb alapanyagokkal gusztusosan megrakott asztalához. Nem csak nézelődésre, de rövid iránymutatás után arra is lehetőségünk nyílt, hogy saját ízlésünknek megfelelően elkészítsük frissítő italunkat. A kreatívkodásnak csak a fantázia és az a tény szabott határt, hogy a végén az sk. kreált italunkat mi magunk fogyasztottuk el. Nagyon betalált ez a fajta ténykedés.

drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr08.jpg

A főétel marinált pisztráng volt, amit szuvidált tojás, spárga, kacsamájhab és friss zöldségek kísértek. Az étel mellé a Bazsalikomos kert gyümölcsöket, fodormentát, rozmaringot és bazsalikomot tartalmazó Nap teája került a poharakba. Elég lassan végeztünk a főfogással - tény, hogy egyfolytában járt a szánk is -, így iparkodnunk kellett Franciska desszertes pultja irányába, ahol saját készítésű finomságai sorakoztak: citromos-levendulás keksz, dupla csokis paleo keksz, mandulavajas-barackos, valamint datolyás-kesudiós energiagolyók, fehér csokoládés-epres gluténmentes blondie. Lelkiismeretesen többször fordultunk, hogy lehetőleg mindent megkóstolhassunk. Frissek, finomak, egészségesek voltak, ugyanakkor pedig édességszámba mennek, szóval teljes volt a boldogságom.

drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr09.jpg

drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr05.jpg

drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr10.jpg

drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr11.jpg

drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr12.jpg

Az esemény két órán át tartott, s ha már ilyen jó helyre kerültem, nem voltam rest élvezni a Várnegyed félreesőbb részeit, kinézni egy szimpatikus padot, majd idilli módon a szabadban olvasni a magammal cipelt könyvet.

drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr13.jpg

drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr14.jpg

drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr15.jpg

drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr16.jpg

A következő, a Bazsalikomos kert és a Franziska organic nevével jelzett brunch-ig nem kell sokat várni, hiszen azt e hét vasárnap (2017. október 8.) tartják a lányok a Vár: a Speizben. A brunch ezúttal az őszre fókuszál, így a felszolgált ételek és italok, a Bazsalikomos kert DIY asztala és Franciska desszertjei is a szezonra hangolódnak.

A bejegyzésben látható képeket a nyári brunchon készítettem. A soron következő eseményről pontos tudnivalókat itt olvashatsz.

drkuktart_sundaybrunchbazsalikomoskertfranziskaorganicgasztropr17.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása