HELLÓ MÁJUS! (Hello May!)

2017. május 02. 17:53 - drkuktart

2017drkuktartmajus.jpg

Az utolsó tavaszi hónap eszméletlenül belehúz programfronton. Annyi minden lesz, hogy szinte időnk sem lesz a szabadidőnkre. Pedig egy jó kis tekerés a Velencei-tó körül vagy egy csendes andalgás az arborétumaink valamelyikében feltölt, így mindenképpen szánjunk rájuk is időt.

2017. május 5-6.: Óbuda Napja ingyenes programjai meglepően nem máshol mint Óbudán. Az esemény négy helyszínen kerül megrendezésre, ahol fellép többek között Halász Judit, Kovács Kati, az Ivan and the Parazol, Quimby, Kerekes Band és a Vad Fruttik is, de részt vehetünk ingyenes múzeumolátogatáson is és lerántják a leplet Csillaghegy tortájáról is is. A teljes programkínálat itt olvasható.

2017. május 6.:

Szombaton nyílik a Pancs Gasztroplacc a Belvárosi Piacon (dátum: 2017. május 6., bővebb infó itt), ami ezentúl szombatonként a Hold utcában, míg vasárnaponként továbbra is az Élesztőházban tölti meg élettel a falakat.

Még mindig szombat, amikor is ötödik alkalommal rendezik meg a Dunai Regattát, ami nem más mint Magyarország legnagyobb, egyetemek közötti sport- és kulturális fesztiválja. Idén 18 magyar egyetem színeiben induló hajók a Parlamenttől, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig versenyeznek (dátum: 2017. május 6., bővebb infó itt).

Ha a fentiek még mindig nem hoznak lázba, mert nincs bennük egy jó csésze kávéról, örvendjünk, ugyanis ezen a fronton is izgalmasnak ígérkezik május első hétvégéje (dátum: 2017. május 6-7.). Ekkor kerül első alkalommal megrendezésre az SCA Hungary, Egyesület a Magyar Kávékultúráért jóvoltából a Budapest Coffee Festival az Iparművészeti Múzeumban. Bevallásuk szerint "nem csak a hazai és nemzetközi kiállítók standjainál kóstolhattok, ismerhetitek meg tevékenységüket, de előadásokkal, cuppingokkal is kedveskedünk az eseményre kilátogatóknak. De ez még nem minden, a fesztivál ad otthont a 2017-es Barista, Brewers Cup, és Cup Tasters magyar bajnokságok döntőinek is, itt fog tehát eldőlni, kik képviselhetik a hazai kávés szakmát a budapesti, illetve a szöuli világbajnokságokon." A  pontos információkért kattints az esemény közösségi oldalára ide.

És, ha már május első hétvégéje, bizony, az első vasárnap (dátum: 2017. május 7.) Anyák napja. Felszólítás bizony nem kell ahhoz, hogy szeressük és köszöntsük édesanyánkat.

2017. május 8.: Igen, május második hétfőjén ebben az évben is számítsunk a fagyizók előtt az utcákon kígyózó hosszú sorokra. Minden évben május nyolcadik napján tartják a magyar kézműves fagylalt napját, amikor is a csatlakozó fagylaltozók, cukrászdák féláron vagy egyedi kedvezményekkel várják a fagyizni vágyókat. Az esemény részleteit és a résztvevő helyek folyamatosan bővülő listáját ide kattintva éred el.

2017. május 10.: A Várkert Bazár Művészeti Filmklubja BOSCH - A gyönyörök kertje címmel tart vetítést. Május során még több alkalommal vehetünk részt a filmklubon, ennek pontos témáit és időpontjait itt találod. Akit érdekel,  annak érdemes igyekeznie, ugyanis a meghirdetett program szerint már csak 2017. június 3-ig rendez filmklubokat a Várkert Bazár.

2017. május 12-14.: Idén másodszor ismét a Városliget ad otthont a Rosalia Fesztiválnak. A fesztivált a rozé és habzó, gyöngyöző boroknak dedikálták, de természetesen kóstolhatunk fehéret és vöröset is. A zenei fellépők közt ott lesz Bye Alex, a Zaporozsec és a Blahalouisiana is, az első két estét DJ Juhász Laci zárja, de a szervezők számos népzenei és gyermekprogrammal is készülnek. A résztvevő kiállítókról és a programokról itt olvashatsz bővebben.

2017. május 12.: Május második péntekén kerül megrendezésre az Artmozik Éjszakája, amikor is este hattól hajnalig folyamatosan mennek a filmek a Művész, a Puskin, a Toldi, a Kino Cafe és a Tabán mozikban. A pontos programról ide kattintva tájékozódhatsz.

2017. május 13.: Parov Stelar koncert The Burning Spider Tour keretében a Budapest Parkban, küzdőtéri jegyek még kaphatóak, szóval hajrá-hajrá. Kattints ide a részletekért.

2017. május 14-ig látogatható a Műcsarnokban Art deco a pusztán | Sajó István (1896–1961) és műve című kiállítás. "Sajó István art deco építész Debrecenben született. Bár Amerikában nagy karriert futott be, honvágyával küzdve mégis hazajött az alföldre, és a többnyire földszintes cívisutcák népi klasszicista polgárházai között megépítette izgalmas, tágas, korszerű art deco épületeit. Ízig-vérig debreceni volt." Részleteket itt olvashatsz.

2017. május 18-21.: A legkiválóbb hazai éttermeket, cukrászdákat, pincészeteket felvonultató Gourmet Fesztivált idén is Millenárison rendezik meg, és ezúttal reményeink szerint még az időjárás is kegyes lesz hozzájuk. A több mint száz kiállítót tartalmazó lista végigpörgetése során már a nevektől összefut az ember szájában a nyál, és akkor még a helyszínen való személyes találkozásról nem is szóltunk. A kiállítók felsorolását itt, míg a tudnivalókat itt éred el.

2017. május 20-21.: A huszonkettedik Múzeumok Majálisát ismét a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében rendezik meg. A honlapon meghirdetett idei téma igazán izgalmas, mostanában amúgy is nagyon rákattantam a botanikus kert-kert-arborétum témára: "Az MNM 2017-ben a természet védelmét, a környezetvédelmet, a zöld területek megóvását, gondozását, az újrahasznosítás kérdését és a környezettudatos életet helyezi a Majális középpontjába, kapcsolódva a Múzeumkert rekonstrukciójához.(...) A téma kimeríthetetlen: reneszánsz/barokk kertek, franciakertek, angolparkok, kastélykertek, főúri kertkultúra, kertek lírában és prózában, kertábrázolások, a kert, mint múzsa, kert és virág szimbolika, népmesei motívumok, botanika, kolostori kertek, gyógynövények, paraszti virágos kertek, konyhakertek, városi kertészet, kertészeti gépek, öntözés, a kert kincsei a piacokon.  Azokról az intézményekről sem feledkezünk meg, amelyek meghatározó eleme a park, a kert, a természet: reméljük a szabadtéri múzeumok mellett a régészeti parkok is magukénak érzik a témát." Egyelőre csak dátum van, részletes program még nincsen, ezért nem árt figyelemmel kísérni a Magyar Nemzeti Múzeum honlapját itt.

2017. május 25.: A negyedik alkalommal megrendezendő Hárslevelűk Éjszakáján idén húsz-harminc borász közel ötven hárslevelű tételét tervezik bemutatni a budapesti Vajdahunyadvárhoz tartozó fedett, de oldalt nyitott - szerintem totál romantikus - román kerengőben délután négy és este kilenc között. A jegyárakat, pontos programot, kiállítók felsorolását az esemény közösségi oldalán itt éred el.

2017. május 26-28.: Idén tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a tavasz egyik legnagyobb ingyenes budapesti zenei fesztiválja a Belvárosi Fesztivál, régi ismerősöknek csak BelFeszt. A péntek délutántól vasárnap estig négy színpaddal (klasszikus, nosztalgia, nagy-, világzenei színpaddal) készülő eseményen több mint harminchárom fellépő szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A részletes programot itt és itt éred el.

2017. május 28.: Gyereknap, ehhez nincs is mit hozzáfűzni, maximum, hogy tegyük őket boldoggá és elégedetté.

2017. május 30.: Bruno Mars 2017. március 28-án, Belgiumban megnyitott 24K Magic World Tour koncertsorozatának magyarországi állomása. Jegyek még kaphatóak, nem egy oldalon, a találathoz varázskifejezésként elég bepötyögni az énekes és a turné neveit.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

Remek májust!

If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice May!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása