TEÁZZUNK: KÓKUSZOS ZÖLD TEA (Green Tea with Coconut by Harney and Sons Fine Teas)

2016. június 07. 07:24 - drkuktart

drkuktart_greenteacoconutharneyandsonsfineteas01.jpg

Ideje volt kipróbálni már egy új teát. Képtelen voltam ellenállni a soron következő gusztusos csomagolású, visszafogott kókusz illatba burkolózó zöld teának. Prágából, egy igencsak bohém kávézóból (ami nyilván teázó is) gurult haza velem Harney & Sons kókuszos zöld teája.

harneyandsonsfineteas_green_tea_coconut_drkuktart_greenteacoconutharneyandsonsfineteas06.jpg

Az érintett kávézóban egy egész falat szenteltek különféle teáknak, illetve a teázás szertartásához használatos eszközöknek. Padlótól a plafonig terjedt a kínálat, és bevallom úgy, hogy nem ismertem ezt a márkát, enyhén nehezemre esett befogadni a polcokon magukat kínáló földi javak látványát. A kókuszos zöld teára (Green Tea with Coconut) barátnőm hívta fel a figyelmemet mégpedig akként, hogy az orrom alá dugott egy kihelyezett muszlin filtert azzal a felkiáltással, hogy ezt mindenképpen meg kell szagolnom. Már ott magával ragadott a zöld tea és a kókusz elegyének visszafogott illata, de miután kávézni tértünk be, nem csábultunk el egy helyszíni teázásra. Így nem volt más hátra, minthogy ez a teafilterekkel teli mutatós doboz a táskámban landoljon.drkuktart_greenteacoconutharneyandsonsfineteas02.jpg

A Harney & Sons egy amerikai teamárka, ami a Connecticut-i John Harney tea iránti szenvedélyéből nőtte ki magát egy igen szép méretű céggé. John 1983-ban a Salisbury-ben található házuk alatt található pincéből indította útnak vállalkozását. Ez az aprócska otthoni vállalkozás csakhamar rendkívüli népszerűségre tett szert, és ma már a pince helyett egy a New York államban, Millerton-ban található, kilencvenezer négyzetméter alapterületű egységben dolgozzák fel a teákat. A Harney & Sons nevéhez méltón ma is családi tulajdonban van, napjainkban pedig a harmadik generáció irányítja a céget. A honlapjukon olvasható eszme szerint továbbra is John Harney tea iránt táplált szenvedélye vezérli őket, így a legfinomabb összetevők felkutatása és beszerzése miatt nem restek beutazni a földet sem. És a sztori a teák egyszerű eladásával természetesen nem ér még véget. A minőségi tea terjesztésén túl és azon keresztül rendkívül fontos feladatuknak tartják az fogyasztók edukálását. Pont ezért rendelkeznek két olyan bolttal is, ahol meg lehet ízlelni, ki lehet próbálni a teákat, és ez az oka annak is, amiért a teafogyasztás mikéntjéről kis útmutatókat is bocsátanak ki.harneyandsonsfineteas_green_tea_coconut_drkuktart_greenteacoconutharneyandsonsfineteas07.jpg

Most, hogy már tudjuk, mi fán terem a Harney & Sons, fókuszáljunk a termékre. És a hozzá fűződő viszonyomra, ha nem bánjátok. Szóval, vonzódom a szép fémdobozokhoz, bár a tárgyak felhalmozásának elkerülése végett igyekszem csukva tartani a pénztárcámat előttük. Ez persze gyakran nem sikerül, így azontúl, hogy gyönyörködöm bennük, gyakran haza is jönnek velem. Ez van. Ez történt jelen esetben is. Szegény tető a hazafelé tartó úton picit behorpadt, de így legalább van már egy kis közös sztorink, bár fogalmam sincs, hogy a horpadáson túl mégis miről szól. Valószínűleg arról, hogy már-már csapnivaló teás doboz tulaj vagyok. A dobozt a tető záródásánál egy vékony fólia védi, ezt lebontva válik lehetővé annak felbontása, amiből további csomagolóanyag nélkül pőrén előbukkan húsz darab filter. A Tájföld - vagy inkább az Amerikai Egyesült Államokban megtalálható táj ételek - által inspirált tea összetevői között zöld tea, citromfű, gyömbér, kókusz és vanília található meg.
harneyandsonsfineteas_green_tea_coconut_drkuktart_greenteacoconutharneyandsonsfineteas08.jpg

Az illatokban leginkább a zöld tea friss, erőteljes illata dominál, ami mellett nagyon finoman van jelen a citromfű és a kókusz.harneyandsonsfineteas_green_tea_coconut_drkuktart_greenteacoconutharneyandsonsfineteas09.jpg

drkuktart_greenteacoconutharneyandsonsfineteas03.gif

harneyandsonsfineteas_green_tea_coconut_drkuktart_greenteacoconutharneyandsonsfineteas10.jpg

harneyandsonsfineteas_green_tea_coconut_drkuktart_greenteacoconutharneyandsonsfineteas11.jpg

Az elkészítési javaslat szerint nem lobogó, de forró vízzel kell leönteni a filtereket és három percig áztatni. A víz-tea kombó két csészére lesz elegendő a dobozon lévő leírás szerint. Nem ajánlatos tovább áztatni az előírtnál, ugyanis, akkor a zöld tea túlságosan kiázik és erőteljes, már-már kesernyés íze miatt csúnyán felborítja a zöld tea-citromfű-kókusz kényes egyensúlyát. Három perc után távolítsuk el a vízből a filtert. A kész ital illatában a zöld tea dominál, ízében pedig ezt szépen kibéleli az éppenhogy érezhető kókusz.
drkuktart_greenteacoconutharneyandsonsfineteas04.gif

harneyandsonsfineteas_green_tea_coconut_drkuktart_greenteacoconutharneyandsonsfineteas12.jpg

Főleg reggel teázom, így többször is ezzel a teával kezdtem a napot, ugyanakkor be kell vallanom, hogy napközbeni teaként jobban bevált nálam, valószínűleg azért, mert reggel nekem túlságosan erőteljes ízű már maga a zöld tea is.drkuktart_greenteacoconutharneyandsonsfineteas05.jpg

Ha felkeltette az érdeklődésedet a tea, jó tudni, hogy a Harney & Sons honlapját itt találod, a bejegyzésben szereplő teát pedig ittharneyandsonsfineteas_green_tea_coconut_drkuktart_greenteacoconutharneyandsonsfineteas13.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása