SZERVUSZ MÁJUS! (Hello May!)

2016. május 01. 13:32 - drkuktart

2016drkuktartmajus.JPG

Csak kapkodom a fejem, úgy illannak el szép sorjában a hónapok. Eljött a május, a tavasz utolsó hónapja. Rögtön egy csoda szép nappal, az anyák napjával kezdődött ismét!

Az ezt megelőző anyák napja-május elseje kombó pontosan öt évvel ezelőtt volt, és egy korán induló, küzdelmes, de nagyon is emlékezetes reggellel kezdődött, majd egy csodálatos anyák napi ajándékkal folytatódott. Hiába, szerencsések azok is, akik május elsején jönnek erre a világra. De lássuk csak, mit tartogat számunkra az idei május.

Május 1.: A majális igencsak alap, itt Budapesten ma az idő sem annyira mostoha, mint ahogyan azzal korábban riogatták a népet, így remélem, hogy mindenki -, aki miután megölelgette még hosszabban az édesanyját - egy jófajta szabadtéri szervezett vagy éppen fejetlenségbe hajló programmal töltia vasárnapot. Azért nem bírom ki, hogy ne említsek egy programot: a budapesti Nagy Futam Földi és Légi Parádé levegőben zajló része minden évben lenyűgöz, nem tudok betelni a látvánnyal.

Május 6-8.: A még gyermekkorban járó - szintén ötödik évén tipegő -, de rohamos tempóban kiteljesedő Rosalia szintén a szokásos májusi budapesti programjaink közé tartozik. Imádtam a budai Gesztenyés kertet, ahonnan a helyszűkére hivatkozással idén átköltözött a fesztivál a Városligetbe. Kíváncsian várom, mit sikerül ott kihozni a mostanában igencsak gyakran témaként szolgáló Ligetben az eseményből, egyenlőre sajog a kicsi szívem, hogy búcsút kellett mondani a Gesztenyés kertnek. Ha nem tudod, mi fán terem a Rosalia, lesd meg az esemény elmúlt két évéről készült beszámolóimat itt és itt

Május 14-16.: A pünkösdi programokat a majálishoz hasonlóan felsorolni nem kis feladat, így ettől mindenki megkönnyebbülésére eltekintek. Mindenesetre a számos piaccal is hívogató programkínálat gazdagságán túl a másik jó hír, hogy a Húsvét mellett a Pünkösd a másik olyan időszak, amikor a hosszú hétvégében bátran bízhatunk, sosem hagy minket cserben.

Május 28.: Az április óta tartó Fülemülék Éjszakájának utolsó napja. A majdnem egy hónapig tartó eseményt minden évben ithton a Magyar Madártani Egyesület szervezi a világ egyik lecsodásabb hangú madarának tartott fülemülék énekének szentelve. A részletes, általában este kezdődő programot az Egyesület honlapján találjuk megyékre lebontva. Illékony, a mindennapi rohanásban gyakran fel nem tűnő dalocskák, mindenképpen menjünk el a progamok valamelyikére, ha tehetjük.

Bár a nappalok hosszabbra nyúlásával és a higanyszál emelkedésével valószínűleg egyre kevésbé vágyunk a négy fal között ragadni, azért ne felejtsük el a mozizás és a színházba járás nyújtotta élményt. Egyrészről számos, jó kritikával útjára bocsátott alkotást mutatnak be májusban is (ilyen például a Till Attila rendezte Tiszta szívvel, amit még nem láttam, de biztosan megnézek), másrészről a mostani (kő)színházi évad már a vége felé közeledik, így májust, június elejét követően hónapokig böjtölni fogunk ezen a téren, ha nem tankolunk fel az élményből.

2016drkuktartmajus2.JPG

Ha a fentiekben nem találtál kedvedre valót, ne csüggedj, hiszen jó, és gyakran szellemileg és anyagilag is kifizetődőbb dolog a spontaneitás. Az élettér a jó időnek is köszönhetően egyre jobban kitárul, szóval, amikor tehetjük irány a szabad levegő, piknikezzünk, sétáljunk, pattanjunk bringára, ismerjük meg az országot, ahol élünk, keressük fel megszokott és kedvelt helyeinket avagy fedezzünk fel új, kevésbé agyon szponzorált, eldugott helyeket. Erős a gyanúm, hogy jól járunk akkor is, ha ezt az utat választjuk!

Élvezzétek a májust!

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on itt és Instagram-on itt vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook here or Instagram here to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Please, respect my copyrights. All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for any purpose especially for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása