PIPERE PILLANATOK: AZ YVES ROCHER ŐSZI ÚJDONSÁGAI (Testing autumn goodies of Yves Rocher)

2015. november 30. 23:53 - drkuktart

drkuktart_yvesrocherteszt01.jpg

A mottó: jobb későn mint soha!

Kegyetlen az élet, hiszen az Yves Rocher őszi újdonságainak alapos tesztelésében az ősz utolsó napjának utolsó pillanataiban értem el arra a pontra, mikor a huzamos használatot követően úgy érzem, végre megalapozott véleményt mondhatok a rendelkezésemre bocsátott termékekről.drkuktart_yvesrocherteszt02.gif

Ahogyan azt korábbi írásomban beharangoztam, a márka őszi újdonságai közé tartozik a "tizenöt csodaszép árnyalatban kapható és száz százalékban növényi eredetű karnauba viaszban gazdag Couleur Végétale szemceruza, a mexikói bio Agávé kivonattal készült szemfestékre használandó, annak színét átalakító három különböző fixáló zselé (ragyogó hatás, gyöngyházas hatás, fémes hatás), a több mint kilencvenhét százalékban természetes eredetű összetevőket tartalmazó Sérum Exceptionel néven futó hajerősítő és ápoló szérum, az Anti-Age Global fúziós arcmaszk, a Sérum Végétal bőrfelszín megújító éjszakai zseléje, valamint a So Elixir illatcsalád legújabb tagja, a Bois Sensuel." Az újdonságok közül a tesztemben szerepet kapott a Couleur Végétale szemceruza Bleu Pensée (07.) árnyalata,  a Couleur Vegetal körömlakk Gris Armoise (81.) árnyalata, a Rouge créme hydratant Rouge Coquelicot (32.) árnyalata, az Avoine - Organic Oats (zabtejes) tusfürdő, a Sérum Exceptionnel hajerősítő szérum, valamint a So Elixir Bois Sensuel parfümje.

Az első delikvens a zabtejes hab- és tusfürdő volt. A leírás értelmében a "bio-zabtejjel gazdagított Avoine hab- és tusfürdő könnyed és lágy habbá alakul át.Az igazi kényelmet hozó élvezet pillanata, ami a jó közérzet remek burkát kínálja Önnek. Az Avoine hab- és tusfürdő a biomezőgazdaságból származó zabtej, a bio aloe vera, a növényi glicerin és egy növényi eredetű lemosó alap minden természetes jótéteményével halmozza el Önt. A bőrre nézve pH-semleges. Előnye: Nagyon gyengéd összetétele nem szárítja ki a bőrét." A csomagolás a megszokott, klasszikus palack, továbbra jó ránézni. Csavaros kupakjának köszönhetően - a márka más kiszerelésű tusfürdőihez képest - könnyen nyitható, annak ellenére, hogy nem pattintható. Ennél az üvegnél az egyetlen hátulütőt abban látom, hogy túl széles a szája, így, ha nem vigyázunk, szükségtelenül nagymennyiségű tusfürdő ömlik ki rajta, holott rendkívül kevés is elég belőle. Az illatát nem igazán tudom behatárolni. Kellemes, de nem ragadta meg igazán a figyelmemet. Állaga tejes, nem habzik, kellemes vele zuhanyozni, habfürdőként nem próbáltam. Abban, hogy szárítja-e a bőrt vagy sem, inkább nem foglalnék állást, lévén, hogy at őszi-téli időszakban durván száraz a bőröm amúgy is, így érezhető különbséget nem tapasztaltam. 

drkuktart_yvesrocherteszt02a.jpg

Másodikként a Couleur Vegetal körömlakk Gris Armoise (81.) árnyalatát használtam, és előre bocsátom, nagy kedvenc. A márka honlapján olvasható termékismertető értelmében "Ragyogó színre és intenzív csillogásra vágyik? Ha igen, akkor a Couleur Végétale Gris Armoise (sötét-borús égszürke) körömlakkot Önnek találták ki! Ebben az új körömlakk-termékcsaládban megmutatkozik a növényvilág végtelenül gazdag színpalettája, így mindenki találhat kedvére valót. Fedezze fel az 50 különböző árnyalatot! Nem lesz könnyű a választás. A legyező formájú ecsetnek köszönhetően a végeredmény szabályos és egyenletes. Formaldehid és kámformentes." A kiszerelés kicsi, rendkívül egyszerűen szép és praktikus: nyúlánk, 5 ml beltartalmú üveg, ami mindenhol elfér. Ennél nagyobbra amúgy sincsen szükségem, hiszen nem nagyüzemben nyomom a körömlakkozást, gyakran pihentetem napokig a körmeimet. Az ecsettel rendkívül könnyű dolgozni, nagyon szépen hordja fel a színt. A teljes fedéshez már egy réteg is elegendő, a körmön is az üvegben látható árnyalatban mutat, azzal, hogy az üvegben szabad szemmel is alig látható porszem nagyságú csillámok a körmön nem látszanak, azokat elnyeli a fényes felületről visszatükrőződő fény. Alapozó és fedő lakk nélkül három napig tart (azzal, hogy nem igazán kímélem a kezeimet), alapozóval és fedőlakkal minimális kopással öt napig is fenn volt. Eddig óckodtam a szürke színtől a körmeimen, de ez a lakk megváltozatott mindent ezen a téren, szóval bátran ajánlom mindenkinek, itt tárgyiasult szerelem született, ami az őszi hónapok alatt havonta többször visszaköszönt a körmeimen. Ahogy látom, jelenleg akciósan kapható, online legalábbis mindenképpen (rendelés itt). 

drkuktart_yvesrocherteszt03.jpg

A harmadik tesztalany a Sérum Exceptionnel hajerősítő szérum volt. Az Yves Rocher honlapján olvasható termékismertető értelmében "Minden hajtípusra ajánlott. A szérum védi a hajat a töredezéstől és ellenállóbbá teszi a hajszerkezetet. Könnyed, tejes textúrája azonnal beszívódik a hajba, azonnal lággyá, ragyogóvá és erőssé varázsolja, anélkül, hogy elnehezítené azt.A csomagolás itt is egyszerűen letisztult, az üvegflakon kézre áll, a nyomófej mély metál barna színe igazán megnyerő. Nedves - azaz nem csuromvizes - hajra, mégpedig teljes hajhosszra ajánlott használni, hajhossztól függően alkalmanként 4-6 pumpálásnyi adagot. Az így kipumpált adag nem tűnik túl nagynak, de nem javaslom, hogy többet használjunk, mint amit javasolnak, ugyanis egyrészt a szérum, állagának köszönhetően szépen eloszlatható a hajon, másrészt a "túladagolásnak" lehetnek nemkívánt - a hajat elnehezítő - hatásai is. A leírásnak megfelelően valóban könnyed, tejes érzést sugall a termék, és az immár száraz hajon sem érződik, hogy a hajra szérum került felvitelre. Ugyanakkor vitatkoznék azzal, hogy nem nehezíti el a hajat, ugyanis esetemben mindenképpen megrövidíti a hajmosások között eltelt időtartamot egy nappal. Ahogy látom online jelenleg nem kapható, az üzletekben nem tudom, mi a helyzet (a felület itt található). 

drkuktart_yvesrocherteszt04.jpg

A tesztelés negyedik áldozata Rouge créme hydratant Rouge Coquelicot (32.) volt, ami szintén kedvenccé vált. A honlapon olvasható információk szerint "Selymes és bársonyos színben tündöklő finoman rajzolt, gyönyörű ajkak. Krémes, lágy, hidratáló és tápláló textúra, ami nem ragad, nem kenődik el. Tiszta kontúrokat rajzol, miközben telt hatásúvá varázsolja az ajkakat. Kifogástalan fedés már az első mozdulatok után: sima és jól fedő réteget képez, mely rugalmasságot ad az ajkaknak. Színe az ajkakon is ugyanolyan élénk mint maga a rúzs. Selymes, friss és vibráló színe akár órákon át tartós marad. Bőrgyógyászati ellenőrzés mellett tesztelve. Előnyei: precíz használata praktikus formájának köszönhetően, és a kattanásra biztonságosan záródó teteje." A csomagolás kézre áll, valóban könnyű kinyitni és egy mozdulattal bezárni. Hidratált - de nem krémtől, hidratálótól stb. tocsogó - ajkakra szájkontúrozást, satírozást követően egy rétegben felhordva már nagyon szépen fed, de a biztonság kedvéért ne hezitáljunk zsebkendőt puszilni, vékonyan púderezni és még egy réteget felhordani. Az alapos felvitel ellenére azért mindenhol nyomot hagy, amihez az ajak ér, így frissíteni nem árt, mert az evés, ivás miatt krémességéből, hidratáltságából kifolyólag nem bír ki fél napokat. A Rouge Coquelicot árnyalat egyébként maga telitalálat, és annak ellenére, hogy bizony nem árt ellenőrizni, mennyi marad a nap folyamán az ajkakon, kedvenc lett. Rendelni itt tudsz belőle.drkuktart_yvesrocherteszt05.jpg

Az ötödik áldozatom a Bois Sensuel volt. Már a bloggertalálkozó alatt is igyekeztem megbarátkozni az illatával, így a tesztelés során is erre törekedtem. Nem annyira koronázta siker törekvéseimet. Az ismertető értelmében "A csábítás elixírje a nőiesség esszenciájával. „Lágy, balzsamos és fás aromák érzéki összefonódása. Egy illat, mely megmutatja és kifejezi a Pacsuli esszencia és a Vanília kivonat közti tökéletes, harmonikus kapcsolatot. A hozzáadott Írisz esszencia eleganciája pedig páratlan kifinomultságot kölcsönöz az illatnak.” – Marie Salamagne és Olivier Cresp, francia illatkreátorok". Ezt nem vitatom, viszont valószínűleg nem én vagyok a típus, aki ezzel az illattal fog csábítani. A csomagolás nagyon szép, mind a dobozt, mind ami az üveget illetően. Az illatot kifújva először úgy érzem, hogy nekem túl fás, fűszeres, de az utóbbi inkább az édes pacsuli, mintsem a szűk értelemben vett fűszerek valamelyike. Ahogy az alkohol elillan és az illat is csillapodik úgy alakul át, és az eleinte domináns pacsuli szinte teljesen eltűnik, átadja helyét a vaníliának. A parfüm karaktere szépen változik, a berobbanó pacsuli után sokkal szimpatikusabb a sütik világába kalauzoló vanília. Az íriszt abszolút nem érzem ki belőle, de nincs is extrán kifinomult szaglásom. Tartósságához nem fér kétség, de nem simul bele a bőrbe. A teszt során délelőtt fújtam magamra, és még késő este is éreztem a vaníliát. Ugyanakkor - valószínűleg a háttérben meghúzódó pacsuli miatt - hangulatként inkább egy fülledt borbárban való üldögélés, laza kacérkodás jelent meg a szemeim előtt, mintsem egy laza napközbeni rohangálás vagy a konyhában való sütisütés.   
drkuktart_yvesrocherteszt06.jpg

Utolsó alanyom pedig nem más, mint a Couleur Végétale szemceruza Bleu Pensée (07. - magyarul 'kék árvácska') volt. A honlap sajnos nem mond túl sokat ezekről a szemkontúr ceruzákról: "Ultra-krémes és igazán élénk színű szemceruzára vágyik? Ha igen, akkor a Couleur Végétale szemceruzát Önnek találták ki! Játsszon a színekkel és hatásokkal! Használjon egy színt, vagy egyszerre akár többet a lebilincselő és izgalmas tekintetért!" A hatos fogatból ez a harmadik, ami igazán kedvelt társammá vált, egy héten többször is használom. Könnyű vele dolgozni, szép a vonala, gyönyörűen összedolgozható és megfelelő fixálással nagyjából a helyén is marad egészen a nap végéig, így, ha valaki szemceruza beszerzésen gondolkodik, annak abszolút jó választásnak tartom, különösen, mert 15 színben is elérhető.drkuktart_yvesrocherteszt07.jpg

Amennyiben bármelyik fenti termék felkeltette a figyelmedet vagy kutakodnál még az Yves Rocher háza táján, ne habozz felkeresni valamelyik üzletüket avagy online rendelni a honlapjukon itt, különösen, mert karácsonyra is igazán megnyerő, örök kedvenc finomságokkal készültek!

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása