BUDAPEST DESIGN HÉT: DEEP CAFÉ A FEKETE KÁVÉZÓBAN (Deep Café by Dechem and Dupont Corian)

2015. október 16. 08:29 - drkuktart

drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem01.jpg

Mindannyiunk kedvenc feketéje nemrégiben kicsit más bőrébe bújt eljátszadozva a gondolattal, hogy milyen is lenne egy kis stílusváltás.

Szándékosan nem használom a ráncfelvarrás kifejezést, ugyanis fekete még nagyon nem ráncosodik. Sőt, az udvarban általában minket váró székek szerintem kifejezetten kislányos bájjal is rendelkeznek.drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem02.jpg

Az alkalom nem más, mint a Budapest Design Hét volt, ahol hat nap erejéig a fekete udvarában üzemelt a Deep Café. Ha nem tudnánk hova tegyük az elnevezést, érdemes a programfüzetért nyúlni. Eszerint "A Deep Café egy szabadtéri kávézó-koncepció, mely a Design Hét alkalmából érkezik Prágából Budapestre. A cseh Grand Design díjat elnyerő Dechem tervezőit, Michaela Tomiškovát és Jakub Janďoureket a posztmodern esztétika inspirálta a rendszer megalkotásakor, mely magas minőségű designnal mutatja be a DuPont™ Corian® új DeepColour™ technológiával gyártott, minőségi sötét színeit."drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem03.jpg

drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem04.jpg

drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem05.jpg

drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem06.jpg

Az ideiglenesen az udvar felét elfoglaló kollekcióról megoszlanak a vélemények. Füleimet hegyezve bizony elmondhatom, hogy nem mindenkinél aratott osztatlan sikert. Én inkább játékként fogtam fel az egészet, így bár színvilág szempontjából abszolút az udvarba illenek ezek a darabok is, mégis érdekes kontrasztot alkotott a Corian bútorcsalád a fekete eredeti krémes szürkére mázolt fém- és faanyagú, már-már békebeli retró szabadtéri bútoraival. Ugyanakkor, ha őszinte szeretnék lenni, nehezen tudnék elképzelni olyan helyet, ahol a teljes berendezést a Deep Café masszív, áthatolhatatlan elemei adnák, ugyanakkor egy eklektikusabb kialakítás során abszolút helye lehet egy-egy darabnak.drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem07.jpg

A Deep Café megtekintése egybeesett nálam a fekete új müzlis szeletének letesztelésével is. Pont aznap érkezett először a feketébe, így müzlifalóként nagyon kíváncsi voltam, mi fán terem. Az biztos, hogy nagyon kedves díszítéssel tálalják, ami láttatni engedi magát a szeletet, ugyanakkor - tálaláshoz, pakoláshoz, majszoláshoz -kézzel is meg lehet fogni. Ehhez hasonló szeletet még nem ettem sehol: állagra nem törik a szó hagyományos értelmében, masszív, de puha, nem igazán ropogós, ezt valószínűleg a felhasznált banánnak köszönheti. Ha jól ízleltem, tettek bele még fahéjat, aszalt áfonyát és barackot, zabpelyhet, szezámmagot és csokoládét is. Szerencsére nem eltúlzottan édes, így hagyja kiérződni az alkotóelemeket. drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem08.jpg

drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem09.jpg

drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem10.jpg

drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem11.jpg

drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem12.jpg

drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem13.jpg

drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem14.jpg

Bár a Deep Café már kiköltözött a feketéből, én tuti visszatérek még, és a kávé mellett immár a müzli terepén való szárnybontogatásokat is árgus szemmel fogom figyelni. Ez utóbbi passzív tevékenység természetesen nem mehet az aktív kóstolás rovására. A fekete honlapját itt, míg a közösségi oldalát itt találod.

drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem15.jpg

drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem16.jpg

drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem17.jpg

drkuktart_feketekvbudapestdesignweekdeepcafedechem18.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása