A KÁVÉ MŰHELYBEN JÁRTUNK (New specialty café Kávé Műhely in Budapest)

2015. augusztus 19. 08:30 - drkuktart

drkuktart_kavemuhely01.jpg

Az élet a Budapest Coffee Tour után (mellett) sem áll meg. Ennek egyik legszembeötlőbb jele, hogy a privát #drkuktartcoffeetour Budapesten is folytatódik (részletek az Instagramon a hashtag alatt). Így történt, hogy vasárnap a csaknem negyven fokos budapesti nyárban végre elvonszoltuk meggyötört testünket a Kávé Műhelyhez.

drkuktart_kavemuhely02.jpg

Kinek-kinek más volt az oka a vonszolódásra - egy egész nyáron át tartó légkondi betegség vagy egy jól sikerült szombati vasárnap hajnalban is tartó lagzi is kitűnően megtette - az általam kitalált közös pont mindenképpen a Kávé Műhely volt. Már korábban is szemeztem velük, mikor egyik hétvégén hazafelé tartva a piros lámpánál a kocsiban ülve megpillantottuk a parányi kávézó utcafrontját. Határozottan most jött el az idő ahhoz, hogy a tettek mezejére kússzunk. 

drkuktart_kavemuhely03.jpg

drkuktart_kavemuhely04.jpg

A Fő utca forgalmát teljes egészben láttatni és hallatni engedő parányi teraszszőnyeg helyett a kávézóban való ücsörgést választottuk inkább. Itt nem nehezedett a vállunkra a kánikula teljes tömegével és a forgalom zaja is viszonylag távoli zümmögésnek hatott. A tulajdonos srác javaslatára a teljesen elszeparált galérián (emeleten) foglaltunk helyet, és milyen jól tettük. A helyet egyébként hárman igazgatják, a már imént említett fiatalember és két barista leányzó. Mindenki hozzátette ehhez a parányi helyiséghez a saját egyéniségét, így jelenhetett meg példának okáért Teknős úr - a kabala figura - több formában is a színen. Egyébként a berendezésen még most is törpölnek, így folyamatos a gondolkodás a részleteken. Például nagyon szeretnének a szépkorú ülőpárnákat kiegészítendő párnákat a fehérre mázolt thonet székek mindegyikére. Én ennek ellenére már most is imádom azt, ahogy a Kávé Műhely fogad minket: a régi tálalóból készített pultot és a bár részbe beapplikált parányi fiókokat, a szép ívű fehér székeket és asztalokat lent, az emeletre felkúszó falépcsőt, a foltos hatású emeleti falfestést, ahova a falépcsőről lelépve szinte hullámok hátán érkezünk, a bársonyos borítású - nem mellesleg baromi kényelmes - ülőgarnitúrát, a különböző hangulatú, formájú, mégis szép egységet alkotó asztalokat, a mellékhelyiség parányi fogantyúját és a gyönyörű ablakon keresztül beszűrődő fényeket, nem utolsó sorban pedig azt, ahogy a kinti világ messzi háttérként asszisztálás a benti hangulathoz. A felső szint határozottan a nyugalom szigetének minősül azzal, hogy az augusztusi forróság elöl történő menekülésre jobb helyet nem is ajánlhattak volna nekünk. Köszönjük. A kávé Szlovákiából, egy magyar pörkölő kezei közül érkezik COFFEEIN márkanév alatt. A finom kis flat white-om kenyai Kirinyaga Kii kávéból készült és színes bögrében kínálta magát. Elmaradhatatlan édességként egy barackos-kekszes pohárkrém vett le a lábamról és a nagy melegre való tekintettel egy nem túl édes - ez nálam pozitívum, nem szeretem, ha megszalad a cukros bácsi-néni keze -, citrusos üdítő limonádét is betermeltem. Kétszemélyes társaságunk másik tagjának köszönhetően elfogyott még egy finom és hatalmas melegszendvics, valamint egy másik pohár limonádé is. A Kávé Műhelyben legnagyobb szerencsénkre látogatói oldalról kicsi volt a pörgés, valószínűleg majdnem mindenki, aki nem turista maga mögött hagyta a várost valami ilyenkor élhetőbb közeg irányába vagy éppen a fesztiválon érezte igencsak jól magát. Így történhetett, hogy majdnem egy órára mi és csakis mi birtokoltuk az emeleti kis szentélyt, ami határozottan elengedhetetlen volt ahhoz, hogy újra kimerészkedjünk a budapesti szaharába. Most pedig lássátok, amiről eddig csak olvashattatok!drkuktart_kavemuhely05.jpg

drkuktart_kavemuhely06.jpg

drkuktart_kavemuhely07.jpg

drkuktart_kavemuhely08.jpg

drkuktart_kavemuhely09.jpg

drkuktart_kavemuhely10.jpg

drkuktart_kavemuhely11.jpg

drkuktart_kavemuhely12.jpg

drkuktart_kavemuhely13.jpg

drkuktart_kavemuhely14.jpg

drkuktart_kavemuhely15.jpg

drkuktart_kavemuhely16.jpg

drkuktart_kavemuhely17.jpg

drkuktart_kavemuhely18.jpg

drkuktart_kavemuhely19.gif

drkuktart_kavemuhely20.jpg

drkuktart_kavemuhely21.jpg

drkuktart_kavemuhely22.jpg

drkuktart_kavemuhely23.jpg

drkuktart_kavemuhely24.jpg

A Kávé Műhelyt Budapest II. kerületében a Fő utca 49. szám alatt találod. Jó hír, hogy minden nap nyitva vannak, a pontos nyitvatartási időt lesd meg itt a közösségi oldalukon, ahol egyébként friss információkat is találsz.

drkuktart_kavemuhely25.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása