GÖRÖGDINNYÉS LIMONÁDÉ (Lemonade with watermelon)

2015. augusztus 05. 21:34 - drkuktart

drkuktart_dinnyeslimonade01.jpg

Görögdinnyéből sosem elég, pláne, hogy hozzávetőleg csupán három hónapig élvezhetjük igazán ezt a csodás gyümölcsöt. Minden verziója jöhet, most például egy frissítő görögdinnyés limonádé. (For English read more.)

Consuming water melon is never enough for me especially because the summer season when good quality watermelon is available, is only three month-long. I'm ready to eat and drink it every way. So let's see this recipe lemonade with watermelon.

drkuktart_dinnyeslimonade03.jpg

Abszolút egyszerű a történet, egyszerű eszközökkel. Végy három közepes szelet görögdinnyét és a húsát turmixold le. A leturmixolt dinnyét törd át szűrön, hogy a magok és a rost fennakadjon és csupán a leve kerüljön az italba. Jól keverd el négy citrom levével és három nagykanál mézzel. Akár már így is fogyasztható, de, ha könnyebb italt szeretnél higíthatod szódavízzel. Poharakba jégkockákra töltve friss gyümölccsel (például görögdinnye darabkák, cukor-, sárgadinnye vagy áfonya) és mentaszállal díszítsük. Persze az egész ízlés kérdése, a fenti hozzávalók mennyiségét kedvedre változtathatod, a lényeg, hogy szeressed a végeredményt. A fenti mennyiségból hozzávetőleg nyolc pohárnyi frissítő jön ki. Egészségetekre! 

drkuktart_dinnyeslimonade02.jpg

The recipe is more than simple (for eight glasses of lemonade). Take three slices of a middle-sized watermelon, put the inner part into a blender. Once the watermelon got blended filter it in order to remove seeds and fibre. Once you got the watermelon juice mix it carefully with the juice of four lemons and three tablespoons of honey. The drink is ready to serve but if you prefer you can add soda as well. Serve it in glasses, filled with ice cubes and decorated with fresh fruits (for example pieces of watermelon, sugar melon or blueberry) and mint leaf. Cheers!

drkuktart_dinnyeslimonade05.jpg

drkuktart_dinnyeslimonade06.jpg

drkuktart_dinnyeslimonade07.jpg

drkuktart_dinnyeslimonade08.jpg

drkuktart_dinnyeslimonade09.jpg

drkuktart_dinnyeslimonade10.jpg

drkuktart_dinnyeslimonade11.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

'Canteen' kendő: VYF

'Canteen' scarf: VYF

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása