DRPORTUGÁL: ELBŰVÖLŐ PORTUGÁL DIZÁJN BOLT (Wild at Art Atelier in Loulé, Algarve, Portugal)

2015. július 30. 01:12 - drkuktart

drkuktart_loulewildatart01.jpg

A Loulé-ban található boltok közül egyet emelnék ki igazán. Méghozzá a portugál tervezők, illetve Portugáliában élő iparművészek portékáit áruló Wild at Art Atelier üzletet. Mind kialakításra, mind áruválasztékra nagyon ott van a városban található boltok élmezőnyében. (For English read more.)

If you follow this blog you're aware of my warm feelings to design, creativity and art craft. This is why I would like to highlight one design shop of the shops in Loulé. This nice shop is called Wild at Art Atelier where you can find products of Portuguese artists and artists, designers who live in Portugal. This is one of the best shops in the town believe me. 

drkuktart_loulewildatart02.jpg

A bolt a részben újrahasznosított Nespresso kapszulákkal díszített, papírmasé kakas trófeával és letisztult, a kirakatban elhelyezett áruk helyett inkább a bolt belsejét láttatni engedő hatalmas üvegablakokkal hívta fel figyelmünket magára. Bárhol is járok, igyekszem a helyi művészek egyedi, kézműves termékeit előnyben részesíteni a tömegtermékek dömpingjével szemben. A blogot olvasva biztos vagyok benne, hogy erre te is rájöttél kedves Olvasó. Pont emiatt nem kérdés, hogy miután a kakasfejet tanulmányozva leesett, hogy milyen üzlettel is állok szemben, be kellett mennem azon a bizonyos ajtón. Az otthon maradottaknak, ha lehetőségem van rá, mindig viszek valami kis szuvenírt. Nem szerettem volna Portugáliát sem elhagyni valami személyre szóló apróság nélkül. Bár Loulé főutcáján egymás érték a parafa termékeket áruló boltok, ezek az áruk nem igazán nyerték el a tetszésemet, így nem is vásároltam, vártam a megfelelő alkalomra, ami a jelek szerint nem sokára meg is talált.

By walking on the shopping street of Loulé, huge minimalist designed windows and papermarché trophy, decorated with Nespresso capsules drew our attention to the shop. I always search unique, authentic goods despite of the goods of mass production every place where I travel. As I realized I've found a designer shop there was no question whether I had to enter or hadn't. This must be the place where I have the chance to find souvenir for my dearest family - I really felt it in my bones. drkuktart_loulewildatart03i.jpg

Loulé ezen páratlan gyöngyszeme nem véletlenül néz ki úgy-ahogy. A Wild at Art Atelier honlapja értelemében a boltot 2012-ben alapította (az üzletben egyébként személyesen is jelenlévő, és munkálkodó) Martina és Sara Kaiser. Az általuk alkotott - így belsőépítészből és formatervező tanulóból álló - csapatban ugyanis ekkor fogalmazódott meg az igény egy saját műhelyre (Atelier), ahol megélhetik az egyedi és hiteles kézműves termékek iránti szenvedélyüket. A helyiség egyidejűleg funkcionál boltként, ahol saját és mások termékeit árulják, valamint a tulajdonosok műhelyeként.   

Upon entering the shop I felt I'm in another world. I see quality products at first sight and rooms, designed with good taste. While I was writing a post I wanted to check the website of the shop to get more information about them and I found the reason why is this attractive shop look like a jewel box. According to the website of the shop it was founded in 2012 "by Martina and Sara Kaiser. Being a team  comprised of an interior architect and a design student,   we  realized   our  desire  to  establish  an   Atelier. Here  we  are able to  nurture our  shared passion for art  and design by creating handmade, authentic and unique products. Our workshop in the historic market town of Loulé doubles as a shop in which we showcase our products, as well  as those of other local artists."

drkuktart_loulewildatart04i.jpg

Figyelembevéve a poggyász korlátaimat, velem egy fekete halmintás lazább táska, egy kézműves szappan távozott az üzletből madárlátta ajándék gyanánt. Ugyanakkor elfogott a vágy egy nagyon egyszerű, de nagyszerű nyaklánc irányába is, így magamat is megleptem ezzel az aprósággal. A láncról egyébként itt írtam korábban. De nem is szaporítom tovább a szót, böngésszétek a képeket, és fedezzétek fel a portugál kézműipar ezen nagyon is mai szegmensét is. Jó nézelődést! 

Taking into consideration I was traveling with a hand luggage I had to consider the size of the gift to be bought. I couldn't leave without a black textile shopping bad with silver fish prints on the front (since I gave it to my dear sis this is her favorite) and a hand-crafted decorative soap. I couldn't resist myself to buy a really simple but great-looking necklace for myself. It was love at first sight ;). Since I bought it, it became one of my favorite necklace so I wanted you to share my feeling and wrote a short post about it. But now I stop and let the photos speak instead of me, follow them on this visual tour!

drkuktart_loulewildatart05.jpg

drkuktart_loulewildatart06.jpg

drkuktart_loulewildatart07.jpg

drkuktart_loulewildatart08.jpg

drkuktart_loulewildatart09.jpg

drkuktart_loulewildatart10i.jpg

drkuktart_loulewildatart11.jpg

drkuktart_loulewildatart12i.jpg

drkuktart_loulewildatart13i.jpg

drkuktart_loulewildatart14.jpg

drkuktart_loulewildatart15.jpg

drkuktart_loulewildatart16.jpg

drkuktart_loulewildatart17i.jpg

drkuktart_loulewildatart18i.jpg

drkuktart_loulewildatart19i.jpg

drkuktart_loulewildatart20.jpg

drkuktart_loulewildatart21.jpg

drkuktart_loulewildatart22i.jpg

drkuktart_loulewildatart23.jpg

drkuktart_loulewildatart24.jpg

drkuktart_loulewildatart25.jpg

drkuktart_loulewildatart26i.jpg

drkuktart_loulewildatart27.jpg

drkuktart_loulewildatart28i.jpg

drkuktart_loulewildatart29.jpg

drkuktart_loulewildatart30.jpg

drkuktart_loulewildatart31.jpg

drkuktart_loulewildatart32i.jpg

drkuktart_loulewildatart33.jpg

A boltot egyébként Louléban a Rua 5 de Outubro no. 68. szám alatt találod. Ha a honlapjukra vagy kíváncsi, itt nézheted meg, míg a közösségi oldalukat itt éred el. 

Visit them personally in Rua 5 de Outubro no. 68., Loulé, Portugal. Check their website here or social media site here

drkuktart_loulewildatart34.jpgRemélem fáradozásom nem volt hiába, és kedves Olvasó, te is kedvet kaptál ahhoz, hogy felfedezd Portugália Algarve régióját. Ha a boltnak is otthont adó Loulé városáról olvasnál, javaslom, hogy ezt a bejegyzésemet olvasd el. Ha a régió távolabbi pontjai is érdekelnek, idesüss: Algarve-be csábító 14 pontomról itt, ezen belül a mór emlékekkel büszkélkedő Silves városáról itt, az egyik legnépszerűbb nyaralóhelyként is ismert Lagos városáról itt írtam, míg az általunk kipróbált szállásokról itt és itt és itt olvashatsz.

Hope, after reading this post you feel like traveling to Portugal and discover Algarve. If you're still hesitating, read my following posts: read the article about the town of Loulé which where Wild at Art Atelier is located, here, check this post to be impressed by the region of Algarve, click here to discover Silves and here to visit visually Lagos which is one of the most popular holiday destination. Don't miss to check our accommodations herehere and here

Ha tetszett a bejegyzés, és érdekel még Portugália Algarve régiója, ne hezitálj, kövesd a blogot, és fedezd fel velem együtt Algarve-t (figyelem, már csak Tavira és környéke maradt) az elkövetkező írásokon keresztül. Kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permit of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása