DRPORTUGÁL - PIACOZZUNK: SILVES VÁSÁRCSARNOKA (The market hall in Silves, Algarve, Portugal)

2015. június 15. 08:29 - drkuktart

 

drkuktart_mercadomunicipalsilvesalgarveportugal01.jpg

Ha utamba kerül egy vásárcsarnok, nehéz leküzdenem a vágyat, hogy bemenjek, legtöbbször lehetetlen is. Portugália Algarve régiójában két településen is belestünk a helyi csarnokok falai közé, több csarnokot pedig csupán kívülről méregettünk. Íme a két bevett csarnok közül a kisebb, szerényebb és eldugottabb épület, a Mercado de Silves.

drkuktart_mercadomunicipalsilvesalgarveportugal02.jpg

Nem tipikus vásárnapon, hanem hétfőn késő délelőtt tévedtünk be az épületbe, ami meglepetésünkre nyitva volt. Bent a főhajóban pár árus kínálta portékáit, de a csarnok két oldalhajója, és az előtte elnyúló keskeny térre kihelyezett standok kongtak az ürességtől. Szerencsénkre így is kielégítő volt a kínálat gyümölcsfronton, így szert etttünk idei első cseresznyénkre, és soha nem tapasztalt módon fantasztikusan lédús narancsokra is. Nem álltuk meg, és helyben szerettünk volna csemegézni a narancsokból, így annak érekében, hogy kedvünkben járjon az eladó, vágóeszköz után nézett. Persze semmit sem talált, de az évek meg a rutin segítségére sietett, és puszta kézzel szedte ketté héjastul a grapefruit méretű gyümölcsöket. A gyümölcs- és zöldségárusokon kívül füge termékeket, gyógy-, és fűszernövényeket, pékárut lehetett még ezen a rendhagyó napon vásárolni a vásárcsarnokban. Kóstoló természetesen mindenhol van (ahol ez értelmezhető…, krumplit például senki sem szeretett volna kóstolni…). Halárusok vagy más, gyorsan romló termékeket kínáló eladók ebben a kései időpontban már nem tartottak nyitva.
drkuktart_mercadomunicipalsilvesalgarveportugal03.jpg

Érdekesség még, hogy a később meglelt Algarve Daily News honlap szerint Silves vonzáskörzetében nem csupán ez az egy piac működik, hanem különböző időpontokban, különböző tematikájú megmozdulásoknak biztosít helyet a város: így például Alcantarilha-ban minden hónap első péntekén zöldség, virág, textil, ruha és cipővásárt, Algoz-ban minden második pénteken ún. cigány piacot tartanak, ahol többek között kerámiából, fából, vesszőből készült kézműves termékeket árulnak. A honlap egyébként az Algarve-ban tartott legtöbb piacról és vásárról beszámol, így, ha ilyen addikciónk van, érdemes ezen az összesítő oldalon előzetesen tájékozódni.

drkuktart_mercadomunicipalsilvesalgarveportugal04.jpg

Visszatérve Silves vásárcsarnokára. Sajnos itt is a portugál nyelvű városi honlapra tudok csak hivatkozni, amiből nem sokat értek, így nem is bánatnám senkinek a szemeit a botcsinálta fordításokkal. Ha valaki viszont bírja a portugál nyelvet, ily' módon nem áll jelenleg leküzdhetetlennek tűnő akadály az útjában, ne legyen rest a honlapra kattintani és elolvasni azt a rövidke leírást, amit meg szerettek volna osztani a nagyérdeművel a weboldal készítői.

drkuktart_mercadomunicipalsilvesalgarveportugal05.jpg

drkuktart_mercadomunicipalsilvesalgarveportugal06.jpg

drkuktart_mercadomunicipalsilvesalgarveportugal07.jpg

drkuktart_mercadomunicipalsilvesalgarveportugal08.jpg

drkuktart_mercadomunicipalsilvesalgarveportugal09.jpg

drkuktart_mercadomunicipalsilvesalgarveportugal10.jpg

drkuktart_mercadomunicipalsilvesalgarveportugal11.jpg

drkuktart_mercadomunicipalsilvesalgarveportugal13.jpg

drkuktart_mercadomunicipalsilvesalgarveportugal14.jpg

drkuktart_mercadomunicipalsilvesalgarveportugal15.jpg

drkuktart_mercadomunicipalsilvesalgarveportugal16.jpg

A bejegyzés végén egy kis kedvcsináló a korábbi írásokhoz: Algarve-be csábító 14 pontomról itt, ezen belül a mór emlékekkel büszkélkedő Silves városáról itt írtam, Lagos népszerű városáról itt írtam, míg az általunk kipróbált szállásokról itt és itt és itt olvashatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, és érdekel még Portugália Algarve régiója, ne hezitálj, kövesd a blogot, és fedezd fel velem együtt Algarve-t az elkövetkező írásokon keresztül. Kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása