KOPRODUKCIÓBAN A PRESTIGE HOTEL BUDAPEST ÉS A COSTES DOWNTOWN (Prestige Hotel Budapest and Costes Downtown)

2015. május 23. 22:27 - drkuktart

drkuktart_prestigehotelbudapest01.jpg

Alig egy hónapja, hogy megnyitotta kapuit a Costes Downtown éttermet is magába rejtő Prestige Hotel Budapest a főváros szívében a Vigyázó Ferenc utcában. Ez utóbbiról akár hallhattál is, ugyanis Budapest egyik kedvelt reggeliző helyét rejti, de ha nem, azon sem csodálkoznék ugyanis egy rendkívűl rövid, a Nádor utcába torkolló utcácska. És igen, a hotel és az étterem mostantól még legalább két ok, ami az utca nevét öregbítheti.

drkuktart_prestigehotelbudapest02.jpg

Az utcát nem hivalkodóan bár, mégis uralja a szálloda elegáns hófehér tömege. A Hild József tervezte épület korábban bérházként funkcionált, majd a vállalkozó kedvű korábbi befektető irodaházzá alakítással kísérletezett. Eme igyekezet kevésbé bizonyult sikeresnek, így maradjunk inkább abban, hogy megrekedt a próbálkozás szintjén. Ezt követően jött képbe a mostani tulajdonos, aki gondolt egy merészet, és szállodát álmodott a sokat megélt falak közé. Legyinthetnénk, megint egy szálloda vagy mit érdekel ez minket, hiszen fővárosiként soha be nem tesszük ide a lábunkat. Miután hangot adtunk véleményünket, kezdjük el (vagy ne hagyjuk abba) értékelni, hogy a világ egyik legcsodálatosabb nagyvárosába vetett a jósorsunk, ahol egyre inkább tágul a játékterünk, mivel egyre több minden áll a rendelkezésünkre.

drkuktart_prestigehotelbudapest03.jpg

A szállodába lépve rendkívül elegánsan valószínűleg bandzsítottam egyet, ugyanis a koromfekete gránitpadló abszolút megtréfált, így egy pillanatra nem tudtam, merre van az arra. A lobbyba vezető előtér éjfekete burkolata szemfényvesztő módon tükrözi vissza a falakon lévő kandelláberek és a mennyezetről alálógó csillárok fényjátékát. A játékba betársul még az egymás mellett elhelyezkedő két üvegfalú lift is, ami lezárva az előteret egyidejűleg szinte teljes egészében láttatni engedi a nappal természetes fényben úszó központi hallt. Zavarom pár másodpercig tartott, majd szíves útbaigazítások közepette megtaláltam a Costes Downtown szállodából nyíló bejáratát is.

drkuktart_prestigehotelbudapest04.jpgdrkuktart_prestigehotelbudapest06.jpgdrkuktart_prestigehotelbudapest05.jpgdrkuktart_prestigehotelbudapest07.jpgdrkuktart_prestigehotelbudapest08.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest09.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest10.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest12.jpg

A szállodával egyidejűleg nyílt Costes Downtown, ami az első hónapban szintén csak a szállóvendégeknek volt elérhető, a Prestige Hotel Budapest épületében helyezkedik el, ugyanakkor azontúl, hogy a szállóvendégek rendelkezésére áll, egyidejűleg külsős, nem a szállodában megszálló vendégeket is fogad. Az étterem funkciójában megmutatkozó kettősség, értve ezalatt egyrészt a szállodával együttműködő, másrészt attól elkülönülő egységet az arculatban is megmutatkozik. 

drkuktart_prestigehotelbudapest13.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest14.jpg

Az itt használt színek tónusát illetően a Costes Downtown szervesen simul bele a Prestige Hotel Budapest arculatába, ugyanakkor stílusát tekintve is egyértelműen kijelenthető, hogy különálló egységről van szó. Natúr téglafelületek, a vendégtérből szinte teljes egészében látható konyha hidegen csillogó acélfelületei, inkább minimálba hajló ülőfülkék, letisztult, Tom Dixon lámpák, eozinra hajazó kerámia, illetve a szájjal fújt, buborékként megjelenő üvegbúrák és a spotlámpák. A falakon körös-körül erőteljes színű, kollázsszerű avagy aranyban, acélszürkében, már-már feketében úszó stilizált alakokkal benépesített kortárs festmények. Kedvencem a belvárosi kőtengernek fricskát adó dús, burjánzó növénytenger az étterem mennyezetén. 

drkuktart_prestigehotelbudapest15.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest16.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest17.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest18.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest19.jpgOttjártunkor a szállóvendégeknek is rendelekzésére álló, már-már brunchba hajló reggelihez volt szerencsénk. Kitűnő válogatás: többek között friss pékáru (élén a mazsolás csigával!), ínycsiklandozó sonka-, felvágott- és sajtválaszték, krémek, friss gyümölcsök, joghurt, müzli, olyan málna és szeder, ami mind ízében, hőmérsékletében és állagábanazt az érzetet keltette bennem, hogy bizony éppen egy szederbokor-málnatő kombója előtt ácsorgok és frissen szedve falatozom az ízletes gyümölcsökből. A frissen facsart grapefruit-, - és asztalszomszédom elmondása szerint - narancsléről is megéri, hogy megemlítsük, úgyszintén a mini palacsintán érkező mennyei kaviár. drkuktart_prestigehotelbudapest20.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest21.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest22.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest23.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest24.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest25.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest26.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest27.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest28.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest29.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest30.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest31.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest32.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest33.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest34.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest35.jpg

A Costes Downtown-beli élvezeteket követően immár kellemesen eltelve körbenéztünk a szálloda más részeiben is. Utunk először a kézzel festett angliai aranytapétával borított, Hild József konferenciaterembe vezetett, ahol kristálycsillár és -falikarok világítják meg az elegáns berendezést. 

drkuktart_prestigehotelbudapest36.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest37.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest38.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest39.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest40.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest42.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest43.jpg

Majd bevetettük magunkat az egyik üvegliftbe, és körbenéztünk a negyedik emelet lakosztályaiban és szobáiban. Mindenki nyugodjon le kérem, azokban nézelődtünk, ami éppen nem teljesített szolgálatot. Valamennyi szobát angol tapéta béleli, a vendégek kényelmét pedig olasz bútorok szolgálják. Csodálatos ornamentika az ágyak fejrészénél és akarom-akarom tükrök a falakon. A szobák egy része a belső körfolyosókkal tagolt lobbyba néz, ahova sajnos nem lehet kilépni és ott körbesétálni. A szobák másik részéből pedig a Vigyázó Ferenc utcára nézhetünk ki. Nem vitás, irigylésre méltó kényelmet tükröznek a gyönyörű szobák és lakosztályok is. 

drkuktart_prestigehotelbudapest44.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest45.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest46.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest47.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest48.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest49.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest50.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest51.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest52.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest53.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest54.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest55.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest56.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest57.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest58.jpg

Visszatérve a földszintre végre jól megnéztem magamnak a lobbyt is, hiszen eddig csak átsuhantunk rajta, hol a Costes Downtown, hol a Hild József konferenciaterem, hol pedig a liftek irányába. A hall meghatározó eleme az üvegtetőről alálógó hatalmas Masiero csillár, az itt márványintarziával tagolt gránitpadlón álló magas támlájú IPE Cavalli ülőbútorok, és a központi helyen elhelyezkedő magasfényű rozsdavörös recepciós pult. 

drkuktart_prestigehotelbudapest11.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest41.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest59.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest60.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest61.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest62.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest63.jpg

drkuktart_prestigehotelbudapest64.jpg

Részemről üdvözölöm, hogy végre nem csupán szórakozóhelyek, romkocsmák és irodaházak nyílnak az egykori bérházakban, de immár a szállodaipar is felfedezte magának Budapest jobb sorsra érdemes egykori lakóépületeit. Legyünk őszinték magunkhoz, nem nagyon duzzognánk, ha meg kéne szállnunk a Prestige Hotel Budapestben a betevőnket pedig a Costes Downtownban kéne elfogyasztanunk. A Prestige Hotel Budapest honlapját itt éred el, a Costes Downtown honlapját pedig itt.  

Ne felejtkezzünk ugyanakkor meg a jóhíreket szállító DRKUKTART blogról sem. Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével! És még egy kis praktikus infó: a Facebook-on a Tetszik mezőre téve a kurzort, jelöld be az "Értesítéseket kérek" mezőt, hogy valóban értesülj az izgalmas új bejegyzésekről! 

Szép napot!

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin! And one more advise to really get notifications about new posts on Facebook: don't forget to mark 'Get Notifications' under the 'Liked' button of my Facebook site!

Have a nice day!

DRKUKTA

A Blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeleken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a DRKUKTART bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

All articles (partly and in full) belong to the intellectual property of the blogger of DRKUKTART. Using any part of the blog (including but not limited photos, articles in part or in full) for marketing or other commercial reason is strictly prohibited without the preliminary written permission of the blogger! 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása