DRFRANCIART: A PÁRIZSI DISNEYLAND (Disneyland Paris in January)

2015. március 22. 10:53 - drkuktart

drkuktartparisdisneyland01.jpg

Mielőtt a duzzadó rügyeken túl teljesen berobbanna a tavasz, vessünk egy pillantást a párizsi Disneyland azon arcára, amikor sem tömeg, sem kánikula nem akadályoz meg bennünket abban, hogy többször is kipróbáljuk a látványosságokat. Íme Disneyland januárban.

Before springtime is everywhere, let's visit Disneyland Paris and check how does it look like without crowd in January. Well, the main point is you can try almost every attraction twice. Amazing place!

drkuktartparisdisneyland01a.jpgRégóta készültem ennek a bejegyzésnek a megírására. Annyira régóta, hogy közben a januárból február közbenjárásával március lett. Ám a Párizs melletti Disneyland (EuroDisneyland) mindenkor aktuális, legfeljebb a látványosságokért nagyobb tömeggel kell megküzdenünk. Mindamellett ajánlom a hűvősebb, száraz hónapokat is, ugyanis ekkor a park kedvezményes belépőkkel készül annak érdekében, hogy becsábítsa a nagyérdeműt. Ilyen kedvezményes csomagajánlatnak köszönhetően januárban töltöttünk itt kettő napot és egy éjszakát. Ez utóbbit a kategóriájának egyik olcsóbb képviselőjének számító Disney hotelben abszolváltuk, a Disney's Hotel Cheyenne-ben. Ez a komplexum megjelenésében a Vadnyugatra emlékezteti a vendéget, beleértve mind a központi épületet, mind a hotel munkatársait, mind pedig a szállások berendezését (leszámítva, hogy nem poros, nagyon is mai, bár már több évtizedes stb.). Igaz ugyanakkor az is, hogy januárban a szabadég alatti valóság kicsit visszavesz az élményből, pláne, ha a dérrel borított növényekkel szegélyezett út mentén vezet az utunk reggel a hotelt a parkkal összekötő busz megállójáig. Igen-igen, bár a Disneyland Hotel-en kívül semelyik hotel nem "pályaszállás", ennek ellenére ez aligha érezhető, mert a szállodák és a parkok közötti összeköttetés profi módon biztosított. A nettó buszút legfeljebb öt perc volt a szállásunktól, gyalog pedig állítólag húsz perc az út a parkokig.

I was planning to write down this post for long time but I was interrupted more times by myself, so I missed to post this article in January. However it's never too late to write about Disneyland Paris and visit it even if we have to stand in the queues to the attractions for more hours. Yes, it sounds terrible long that's why we were lucky to be there in January for two days. We could try almost everything twice. It was so great! Well, but let's start it at the beginning: we bought a package for two days pass and one night. We have chosen one of the most discounted hotel, called Disney's Hotel Cheyenne. This is a Western style designed hotel, including the staff, the reception, the main building and all of the hotel buildings. Nevertheless we didn't feel ourselves to be in a Western movie thanks for the cold weather outside. None of the hotels are located direct next to the parks except Disneyland Hotel, but the transport is excellent between the hotels (okay I know only Cheyenne) and the parks. The bus way took 5 mins from our hotel to the entrance of the parks. I was told it takes 20 minutes on foot.

drkuktartparisdisneyland02.jpgdrkuktartparisdisneyland03i.jpgdrkuktartparisdisneyland04.jpg

drkuktartparisdisneyland05.jpg

drkuktartparisdisneyland06.jpg

A látványosságok közül gyakorlatilag az összes olyan nyitva tartó attrakciót kipróbáltuk, ahova méret és korhatár alapján bejuthattunk, a leghosszabb várakozási idő mókás módon a Peter Pan's Flight nevű látványosságnál volt akkor, amikor először ültünk fel rá, méghozzá fél óra. Ez az attrakció elsősorban gyermekeknek ajánlott, aki teljes egészében előbújt belőlem, ugyanis gyermekkorom egyik legszebb képeskönyve a Peter Pan és Wendy című J.M. Barrie könyv, aminek köze sincsen a Disney világhoz, de egy életre rabul ejtett (az Officina Nova Budapest kiadásában jelent meg). Az eltelt két nap alatt az összes hullámvasúton repetáztunk, köszönhetően a park visszafogott látogatottságának. Bár nem hullámvasút, és lehetőségünk is lett volna az ismétlésre egy mégis helyen előbújt belőlem nyúlúr (nyúlkisasszony), így nem tettünk egy második kört: egy életre megjegyeztem, hogy a Tower of Terror-ba soha nem szeretnék újra élményeket szerezni. Ez utóbbi ugyanis a szabadesésből ad kitűnő leckéket a bátraknak (vagy tájékozatlanoknak, mint én). Nem mellesleg baromi jó a keretsztori, mint minden más játéknál is, a látványért pedig külön odáig vagyok. Talán ez az egyetlen olyan része a dolognak, ami elgondolkodtatna azon, hogy újra besétáljak ebbe a kelepcébe és jópárszor lezuhanjak tucatmagammal a toronyból. Brrr. 

We tried all attractions which were available and where we're fit in. It was funny we had to wait more than thirty minutes to try Peter Pan's Flight but that was the longest period of waiting. I really wanted to try this attraction as I used to read the wonderfully illustrated book Peter Pan and Wendy by J.M. Barrie when I was a child. However this book is not illustrated by Walt Disney, it's so amazing and I was curious whether this attraction can bring me back into my childhood mood. It could, definitely. So, we spent two days in Disneyland Paris and tried all roller coasters twice as we almost didn't have to stand in the queues. However Tower of Terror isn't a roller coaster I must mention it as this is the attraction what I never wanna try again despite of the amazing interior and great frame story. This attraction is the covered free fall itself. Crazy. Really crazy and well, before trying it I didn't know what's this attraction about. Now I know.   

drkuktartparisdisneyland07.jpgdrkuktartparisdisneyland08.jpgdrkuktartparisdisneyland09.jpg

drkuktartparisdisneyland10.jpg

drkuktartparisdisneyland11.jpg

drkuktartparisdisneyland12.jpg

drkuktartparisdisneyland13.jpg

Anélkül, hogy a fentieken túl további részletekbe bocsátkoznék általánosságban elmondható, hogy a park látványban, szervezettségben, tisztaságban és a játékok izgalmassági fokában kenterbe veri valamennyi, Európában eddig általam meglátogatott szórakoztató parkot, beleértve nem meglepő módon az egykor volt budapestit, de a budapestit szászzor is lepipáló általam kipróbált belga és német vidámparkokat is. Minden a legutolsó részletig beleillik a Disney látványvilágba egy pillanatra sem kizökkentve a látogatókat: így a szoros értelemben vett attrakciók megjelenésén túl a hotelek, a hotelben a piperekellékek, boltok, az éttermek, a gyorséttermek (a mexikóit senkinek nem ajánljuk, a kaja rémes, habár a dizájn kedves) és a kapcsolódó felszerelések is mind-mind belesimulnak ebbe a meseszerű világba. Gyarkolati jótanácsként annyit írnék még, hogy és amennyiben van kifejezett kedvencünk vagy vágyálmunk a játékok közül, mindenképpen tájékozódjunk előzetesen a parkok honlapján kiszemeltünk nyitva tartásáról, ugyanis egyes látványosságok zárva tarthatnak szezontól függően vagy pedig karbantartásra tekintettel. A továbbiakban beszéljenek a képek.

Without listing any detail and attraction of the parks, I must say Disneyland Paris is much more better than any fun park I've ever tried in Europe. It's cleaner, more attractive and well organized than any of them. All little parts fit together and designed in the style of Walt Disney including the soaps and cosmetics in the hotels, the shops, the restaurants and fast food places (but don't try the Mexican one! the design is nice, but the food was terrible). Just one more advise: if you have your favorite attraction you'd better visit Disneyland Paris's website and check whether it's open or under reconstruction. Let's see the pictures, taken in Disneyland! drkuktartparisdisneyland14.jpg

drkuktartparisdisneyland15.jpg

drkuktartparisdisneyland16.jpg

drkuktartparisdisneyland17.jpg

drkuktartparisdisneyland18.jpg

drkuktartparisdisneyland19.jpg

drkuktartparisdisneyland20.jpg

drkuktartparisdisneyland21.jpg

drkuktartparisdisneyland22.jpg

drkuktartparisdisneyland23.jpg

drkuktartparisdisneyland24.jpg

drkuktartparisdisneyland25.jpg

drkuktartparisdisneyland26.jpg

drkuktartparisdisneyland27.jpg

drkuktartparisdisneyland28.jpg

drkuktartparisdisneyland29.jpg

drkuktartparisdisneyland30.jpg

drkuktartparisdisneyland31.jpg

drkuktartparisdisneyland32.jpg

drkuktartparisdisneyland33.jpg

drkuktartparisdisneyland34.jpg

drkuktartparisdisneyland35.jpg

drkuktartparisdisneyland36.jpg

drkuktartparisdisneyland37.jpg

drkuktartparisdisneyland38.jpg

drkuktartparisdisneyland39.jpg

drkuktartparisdisneyland40.jpg

drkuktartparisdisneyland41.jpg

drkuktartparisdisneyland42.jpg

drkuktartparisdisneyland43.jpg

drkuktartparisdisneyland44.jpg

drkuktartparisdisneyland45.jpg

drkuktartparisdisneyland46.jpg

drkuktartparisdisneyland47.jpg

drkuktartparisdisneyland48.jpg

drkuktartparisdisneyland49.jpg

drkuktartparisdisneyland50.jpg

drkuktartparisdisneyland51.jpg

Mi már alig várjuk, hogy visszatérjünk, és átadjuk magunkat ennek az álomvilágnak. Ha meglátogatnád az EuroDisneyland-et, javaslom, hogy tájékozódj és foglalj jegyeket, esetleg szállást előzetesen a honlapon. Ha pedig közösségi médiabeli élményre vágysz, kövesd őket itt. Figyelem, számos hamis profil van a közösségi oldalon, de ez az igazi, miután a honlapról ide vezet a link (elmés következtetés, tudom). Ne felejtkezzünk meg ugyanakkor a DRKUKTART blogról sem. Ne maradj le az újdonságokról, kövesd a DRKUKTART oldalát a Facebook, az Instagram vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

We cannot wait to return and melt in this dream world again. If you are planning to visit EuroDisneyland as well, don't forget to check its website about the discounted packages and nice places to stay. You also can follow them on their social media site as well here (be careful there are false profiles as well). Don't forget following DRKUKTART on Facebook or Instagram to get new feeds more times a week. Follow my blog with Bloglovin!

DRKUKTA

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása