MÁLNAVELŐS-CSOKOLÁDÉTORTA KÖLTEMÉNY A PRESTON SZALONBAN (Heavenly delicious cakes in the Saloon of Preston House)

2015. február 02. 00:04 - drkuktart

drkuktartprestontortamanufaktura01i.jpg

A hétvégére tervezett barátnős beszélgetéshez léleksimogató helyszínt keresve megérzésünk a Galamb utcába kalauzolt bennünket. Világmegváltó gondolataink fáradhatatlan megvitatására ideálisabb környezetet nem is találhattunk volna a Preston Torta-manufaktúra kávézójánál.

drkuktartprestontortamanufaktura02.jpg

A kávézó Pest egyik legkedvesebb utcájában, a sajnos méltatlanul elfeledettnek és kihasználatlannak tűnő Galamb utcában bújik meg. A szalonszerű helyiségbe való belépéskor végre nem robbant lengőajtószerűen az arcomba egy helló, szia, szevasz. Bár nem vagyok a tegeződés minden körülmények közötti ellenzője, mégis kifejezetten kellemesen ért a pult mögött tartózkodó fiatalember választékos, már-már régmúlt korokat idéző modora, az, hogy egy fél szótag erejéig sem rohanta le tegeződve a betérő vendéget. A pasztellszínekben pompázó barokkos avagy éppen leheletfinom csipkével körbeölelt emeletes esküvői torták, habos kalapot viselő mini tortácskák (cupcake-ek), aranyszínű forgáccsal díszített pop cake-ek (nyalókának tűnő sütik)  kontrasztos háttere a huszonegyedik századi Budapest. A pepitában lerakott járólapokat apró arany tappancsnyomok tarkítják, elvezetve minket a kávézó minden hasznos szegletébe. A falakon személyes emlékek, hosszú munkaórákról tanúskodó torták és csillogó tükrök minden mennyiségben. Plusz pont, hogy kifejezetten gondoltak a hölgyekre és elmaradhatatlan kiegészítőjükre, a kézitáskákra: mindegyik asztalka lapjára aranyszínű fogasokat applikáltak.

drkuktartprestontortamanufaktura03.jpg

drkuktartprestontortamanufaktura04.jpg

drkuktartprestontortamanufaktura10.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura35.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura09.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura31.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura01.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura12.jpgMielőtt a figyelem a képek is által méltatott kifinomult színválasztásnak és visszafogott dizájnnak köszönhetően végleg elterelődne a torta-manufaktúra gasztro részéről, sebtiben megemlítem, hogy a rendelkezésre álló széles választékból tesztalanyként a málnavelővel diszkréten rétegzett csokoládé tortára esett. Kisebbfajta nőies csatát vívtam magamban a választást megelőzően, ugyanis a mangó szinte minden formájában favorit nálam, de a csokoládé kísérete nélkül érkező málnatorta, a mogyorós csokoládés szeletek, a gesztenyés torta és a totál csokoládés, de világos fondantba burkolt rózsával díszített torta is harcba szállt figyelmemért. Mégis, ha a málnavelős-csokoládés álom valamely titokzatos oknál fogva elérhetetlenné vált volna számomra, elárulom, hogy szemeztem még a pultban magát kellető pisztáciás tortácskákkal is, így ebben a nem várt esetben nem estem volna lelket örlő kétségbe. Ezúttal és mindemellett a mértékletesség győzött, érvényesülni hagyva az egyetlen kiválasztottamat, akit habos kapucsínó kísért. 

drkuktartprestontortamanufaktura05.jpg

drkuktartprestontortamanufaktura06.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura08.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura11.jpg

drkuktartprestontortamanufaktura13.jpg

drkuktartprestontortamanufaktura14.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura15.jpgA csokoládé-málna verhetetlen párosa vastagabb tészta által körbefogva érkezett, de eszünkbe ne jusson a régmúlt emlékeinkben minket gyötrő vajas krém-fújtós tészta rettegett duója: a vékonyabb csokoládékrémmel és még vékonyabb málnavelővel rétegzett tészta egymással tökéletes egységet alkotva, belga csokoládé módjára olvadt el a szájban. Csodálatos.

drkuktartprestontortamanufaktura16.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura17.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura18.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura19.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura20.jpg

drkuktartprestontortamanufaktura21.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura22.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura23.jpg

drkuktartprestontortamanufaktura24.jpg

drkuktartprestontortamanufaktura25.jpg

drkuktartprestontortamanufaktura26.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura27.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura28.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura29.jpgdrkuktartprestontortamanufaktura30.jpg

Köszönhetően a háttérben szóló klasszikus muzsika és a kellemes berendezés teremtette atmoszférának, a háttérben tapintatosan asszisztáló, nem pedig a vendéget versenyszerű fogyasztásra ösztönző kiszolgálásnak és a nagyszerű társaságnak, gyorsan elillant a Preston szalonszerű kávézójában töltött kicsit több, mint két óra. Közvetlenül a kirakatnál üldögélve imádtam a Váci utcával párhuzamosan futó Galamb utca nyugalmát, azt, ahogyan a lassan leszálló est mindent betakar. 

drkuktartprestontortamanufaktura32.jpg

drkuktartprestontortamanufaktura33.jpg

drkuktartprestontortamanufaktura34.jpg

drkuktartprestontortamanufaktura37.jpg

drkuktartprestontortamanufaktura38.jpg

Kívánok nekik hosszú, csipkeszerű tortakölteményekkel díszített, egyedülálló tortakrémekkel töltött frissen őrölt kávétól illatozó sikeres jövőt. Ha hozzánk hasonló élményre vágysz, látogasd meg őket Budapest V. kerületében a Galamb utca 5. szám alatt, és vess egy beható pillantást közösségi oldalukra, honlapjukra is. 

Ne felejtkezzünk meg ugyanakkor a DRKUKTART blogról sem. Ne maradj le az újdonságokról, kövesd a DRKUKTART oldalát a Facebook, az Instagram vagy a Bloglovin segítségével!

Szép napot!

Don't forget following DRKUKTART on Facebook or Instagram to get new feeds more times a week. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása