KINCSEKKEL TELI BABAHÁZ A RÁDAY UTCÁBAN (Babaház-Dollhouse shop full with treasures in Budapest)

2014. december 18. 08:30 - drkuktart

drkuktartradayutcabababoltdollhouse01.jpg

Sokat kóválygok mostanában, kutatva megfelelő karácsony apróságok után. Múlt szombaton éppen az egyik ún. pop-up store felé tartottam, mikor elsuhantam a Ráday utcában megbúvó Babaház-Dollhouse kivilágított kirakata előtt. Nem hittem a szememnek: meleg fénypontokkal tarkított, ezernyi felfedeznivalót rejtő kirakat láttán, amit először - suhanásom közepette - csak szemem sarkából láttam, majd nem szégyen, visszaléptem és elmosolyodtam magam. Akármennyire is tartani szerettem volna a magamnak meghatározott időbeosztást, a bolt mágnesként vonzott, így beléptem.

drkuktartradayutcabababoltdollhouse02.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse03.jpg

Nem tagadom, nem ez az első alkalom, hogy itt jártam, de legutóbbi látogatásom óta évek teltek el, számszerint legalább három. Éppen tavasz volt vagy nyár, ki tudja már, de akkor sem távoztam üres kézzel: jött velem egy macska báb, egy nagyon álmos mintás mackó, kettő végre nem welcome-mal és home sweet home-mal dobálózó, de minimum Isten hozott és Édes otthon feliratú ajtótábla, és szalaghímzett selyem zacskók. Nem is tudom, miért nem jutott először eszembe a Babaház azon hajtóvadászatom során, melynek legnemesebb célja, hogy szívemnek kedves külföldi barátaimnak itthon és lehetőleg kézzel készült magyar portékát ajándékozhassak. Beléptem és tudtam, hogy jó helyen járok. A szekrényekben, a komódon, a fotelekben és a falakra aggatott képkeretekben megannyi apróság várja, hogy gazdára találjon. Mindannyian a Babaház tulajdonosnőjének kreativitását, nyughatatlan kísérletező-vállalkozó kedvét dícsérik, s egyértelműen arról tanúskodnak, hogy itt minden és mindenki szívvel-lélekkel készült. Nem hiszem, hogy kell annál több, minthogy (példának okáért) egy baba ne a gyártósorról kerüljön le a kicsiny kezdekbe, hanem születése folyamán valóban költözzön bele lélek, egy kicsi darabka a készítője lelkéből, hogy egyedi és megismételhetetlen legyen, mint maguk az emberek? A babák világában ennél hitelesebb dolgot nehezen képzelek el, és ez a legjobb kezdet arra, hogy egy apróságnak egy ideig az egyik legjobb barátja legyen az itt formát öltő babák valamelyike.

drkuktartradayutcabababoltdollhouse04.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse05.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse06.jpg

Választani ugyancsak nehéz, egy látogatás során pedig felmérni, hogy mi minden bújik meg ezen a pár négyzetméteren, csaknem lehetetlen a padlótól kis költői túlzással élve a mennyezetig húzódó temérdek portékából. Lévén adventi időszak, különböző technikákkal készült karácsonyfadíszek százai, textilborítású noteszkék, egyedi kézzel készült képeslapok, ajtódíszek, levendulával vagy éppen karácsonyi fűszerekkel tömött párnácskák, mindamellett és nem utolsósorban pedig porcelán babák, hosszúlábú csíkleánykák, bohócok, mackók, nyuszik, angyalkák, csipke és textil borítású lámpák borítják a boltot ameddig a szem ellát. 

drkuktartradayutcabababoltdollhouse07.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse08.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse09.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse10.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse11.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse12.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse13.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse14.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse15.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse16.jpg

Körbeölel a babák világa, és rögtön az Ezerarcú Babakönyv díszletei között érzem magamat: megannyi gomb, festett vagy éppen üveg szempár figyeli minden egyes mozdulatomat. Nem minden eladó, de minden megcsodálható. Kedvenceim a csíkleányok és a régi budapesti képeslapok. S hogy tetézzem a rajongást, nem félek kijelenteni: itt minden a helyén van, és csaknem valamennyi kincs egyedi és megismételhetetlen. Ezúttal levendulával töltött párnácskák, selyem szatyor és ajtódísz távozott velem a boltból, de máris tudom, hogy még miért megyek vissza.

drkuktartradayutcabababoltdollhouse17.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse18.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse19.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse20.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse21.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse22.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse23.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse24.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse25.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse26.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse27.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse28.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse29.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse30.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse31.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse32.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse33.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse34.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse35.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse36.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse37.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse38.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse39.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse40.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse41.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse42.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse43.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse44.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse45.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse46.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse47.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse48.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse49.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse50.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse51.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse52.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse53.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse54.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse55.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse56.jpg

drkuktartradayutcabababoltdollhouse57.jpg

Ha meglesnéd ezt a titkos világot, ne habozz te is elsuhanni legalább a Babaház-Dollhouse kirakata előtt (IX. kerület, Budapest, Ráday utca 14.), s ha már ott vagy, nyomd le a kilincset, és térj be. Sajnos a honlap és a közösségi oldal nem annyira frissül, így távolról csodálni eme birodalmat nehezen lehet, de a tájékozódásra pont elegendő. Kívánom, hogy téged is úgy magával ragadjon ez a külön, de mégis oly' csodálatos világ, mint ahogyan engem elvarázsolt. 

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével!

Szép napot! 

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edit kovacs 2014.12.19. 10:49:54

CSODALATOS- GYONYORU!!!
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása