CSINÁLD MAGAD: ADVENTI KALENDÁRIUM INSPIRÁCIÓ (Advent calendar inspiration)

2014. november 28. 00:42 - drkuktart

drkuktartadventikalenda_rium01i.jpg

Közeleg a december elseje, így miután biztosan készítek kalendáriumot, gondoltam, miért ne kattintgassak párat? (For English scroll down.)

The 1st of December is on its way together with the season of advent calendars. 

drkuktartadventikalenda_rium02i.jpg

Az első verziót egy gyermeknek szánom, de miután a számokat még nem ismeri, így a soron következő megfelelő zacskó megtalálása érdekében készítettem egy listát ugyanazokkal a színű és formájú számokkal, mint amelyek az apró ajándékokat rejtő zacskókon is megtalálhatók. Ez így gyerekjáték lesz, hiszen az összehasonlítós játékok nagyon fekszenek neki, és a sikerélmény is garantált, mikor megtalálja a megfelelő számokat.

I made the first calendar for a little kid who hasn't known the numbers yet. So I made a list for the calendar to recognize the right number of the paper bag to be opened. 

drkuktartadventikalenda_rium03i.jpg

A kalendáriumot bárhova fel lehet függeszteni, legjobb, ha középen is rögzítjük, így nem válik belőle egy csüngő hasú teremtmény. Legpraktikusabb olyan helyre helyezni, ahol a megajándékozott eléri. Ez nyilván nem a fenti képen látható 180 cm magas falszakasz lesz.

You can hang it anywhere and its middle is recommended to fix as well. The best location to place is in such height where the kid can reach it. That place is obviously not the middle of the wall where you can see on the picture above.

drkuktartadventikalenda_rium04i.jpg

drkuktartadventikalenda_rium05i.jpg

drkuktartadventikalenda_rium06i.jpg

drkuktartadventikalenda_rium07i.jpg

A második kalendárium kicsit korosabb egyénnek készült. Csomagolóanyag gyanánt újrafelhasznált papírt használtam, mégpedig ismét felhasználva: korábban házhozszállított kozmetikumokat béleltek ezekkel a papírokkal. Nem szeretem az egyutas csomagolóanyagokat és tárolóedényeket, így addig molyolok, míg legalább egy második életet adhatok nekik. Az újrafelhasználásnak pedig csak a fantázia szab határt. Hogy a kíváncsifáncsi ismerősöket is kielégítsem, elárulom, hogy ezúttal sorsjegyeket  (akinek készült, az úgysem fogja ezt elolvasni) burkoltam beléjük, és a csomagolást pékzsinórral és dekortapasszal rögzítettem.

Let's say I recycled the paper of the second calendar. I hate to throw away wrappers so if the wrapper is in good condition and I have got place to store it, I use the wrappers at least one more time by giving a second life to the wrapper. The new function is limited only by the creativity. 

drkuktartadventikalenda_rium08i.jpg

Kicsit snassznak gondoltam, hogy csak úgy ráírjam a számokat, és sorbarendezzem őket, így inkább kivágtam őket egy vastagabb papírlapból. Így nem szabályos, hanem inkább káoszos (éljen a keresés öröme) a kalendárium, de a gyűrött csomagolóanyaghoz úgy sem ment volna a katonás rend. 

I wanted more than simple handwritten (or printed) numbers on the small packages. So I cut out the numbers from a thicker sheet of paper. Hurrah for the chaos and the joy of searching the number!

drkuktartadventikalenda_rium09i.jpg

drkuktartadventikalenda_rium10i.jpg

drkuktartadventikalenda_rium11i.jpg

Amíg pedig elérkezik december elseje, addig egyre türelmetlenebb vagyok (imádom, amikor a megajándékozottak bontogatnak) és egyre jobban izgulok, hogy vajon hogyan tetszenek majd a kreálmányaim a kiszemelteknek. Ti milyen kézzel készített csodakalendárral lepitek meg szeretteiteket?

Remélem tetszett a bejegyzés. Ha igen, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT, vagy, ha úgy tetszik értesülj a friss bejegyzésekről a Bloglovin segítségével!

Szép napot! 

Until 1st of December is here I'm getting more and more impatient and more and more excited. Hope my lovely family will love them. What kind of handmade advent calendar have you already prepared this year?

If you like the post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE to be notified about every new post. Follow my blog with Bloglovin!

Have a nice day!

DRKUKTA

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása