Csodás strandok a Kanári-szigetek legrégebbi szigetén (BEAUTIFUL BEACHES IN LANZAROTE)

2014. szeptember 19. 08:30 - drkuktart

drkuktartlanzarotestrandbeach01.jpg

Nemrégiben a spanyolországi Lanzarote szigetén jártunk, ahol nem voltunk restek autót bérelni és felkeresni a sziget csodás öbleit, strandjait. Mottó: Minden napra egy újabb strand.

This September we visited Lanzarote which is the part of Canary Islands. We rented a car and visited different beaches every day.

drkuktartlanzarotestrandbeach02.jpg

A leghangulatosabb strand a Playa Grande alatt délre, a sziget egy csodálatos öblös partszakaszán bújik meg. A part itt rendkívül gyorsan mélyül, ám a víz meglehetősen szelíden hullámzik itt, köszönhetően a sziklák óvó ölelésének. A felkeresett és fürdőzhető partszakaszok közül itt a leggazdagabb az óceán élővilága. Nem hiába telepedett ide több búvároktató cég sem. A halak százával teremnek egy pillanat alatt körülöttünk, ha kenyérrel odacsalogatjuk őket, néha a kenyér helyett a lábujjat találják be. Ez az egyetlen olyan strand, amely mellett a mólónál a merülésen túl további vízi kalandokban is részünk lehet (jet ski, vízbe ugrálás, paplanernyő, motorcsónak, banán, miegymás). 

The most cosy beach is next to Playa Grande towards Puerto Calero. You can swim and dive in a small bay. Thanks to the fact that bay is full with beautiful fishes this is the favorite place of diving companies as well. Beyond diving, you also can jump into the ocean from high on the pier, rent jet ski, try parachuting, motorboat etc. at the pier.

drkuktartlanzarotestrandbeach03.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach04.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach05.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach06.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach07.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach08.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach09.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach10.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach11.jpg

A következő strandnak nem tudom a nevét, maximum tippelni tudnék, de senkit nem szeretnék félrevezetni. Orzola alatt található dél felé, és egészen véletlenül találtunk rá. Infrastrukturális szempontból megelégedtek egy parkoló kiépítésével, más mesterséges építményt nem is találunk itt. Annak ellenére, hogy elhagyatottnak tűnik, kutyát tilos a strand területére vinni, fura ez a gondosság. Inkább gyalogolni, mint úszni tudunk az első legalább száz méteren. A sekély vízben, attól függően, hogy merre fordulunk és mi tükröződik vissza a felületén, hihetetlen színek ejtenek ámulatba, náhol azt sem tudjuk hol ér véget az üceún, s hol kezdődik az égbolt. Ott jártunkkor egy hullám nem sok, annyi sem volt, a világos homokot éles lávakövek kerítik körbe, feledhetetlen látvány.

I don't know the name of the next beach, but it's located under Orzola in South. The whole beach consists of a parking area and sand and lava stones, but nothing else. An old plate announces "dogs are not permitted'. Unbelievable colors, sometimes we don't recognize where the ocean ends and the sky starts. You have to walk long in the shoal water on smooth sand bordered by lava stones everywhere. The color of the water depends on which part of the landscape is reflected by it.

drkuktartlanzarotestrandbeach12.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach13.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach51.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach14.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach15.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach16.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach17.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach18.jpg

Orzola alatt még délebbre, az előző strand alatt található a következő partszakasz is, ahol a parkoló viszont a sziget belseje felé az út másik oldalán bújt meg, mégjobban nehezítve ezzel, hogy rátalálj erre a szerányen megbújó. Ezt a partszakaszt már zárt cipőben érdemes megtekinteni (rajtam papucs volt, így segítségre volt szükségem, hogy ne sértsem bokám), mert az első pár tízmétert kifejezetten egyenetlen, hepehupás, éles kavicsos ösvényen kell megtenni, annak érdekében, hogy elérjük a porfinomságú homokot. Mezítláb itt nem mennék a vízbe, aki fürdött (volt rajtunk kívül vagy öt ember még az egész szakaszon), az csinos gumicipőbe bújtatta lábait.

The next beach has no name either but it is located under Orzola and under the previous beach. It's bit hard to find it because the parking places are covered by the other part of the motorway. Wearing closed shoes are warmly recommended (I wore slippers so I needed help on the first few meters to avoid any injury) because the first hundred meters are full with sharp-edged stones and the ground is really bumped. However it's definitely worth to struggle against the stones, the color of the landscape is the most beautiful here. Walking and swimming in the ocean is recommended in rubber sandals because of the stones. 

drkuktartlanzarotestrandbeach19.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach20.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach21.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach22.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach23.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach24.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach25.jpg

Strand iránti olthatatlan vágyunktól hajtva jutottunk el El Golfo-ba is, ahol a térképünk szerint fürdésre alkalmas öblök vártak volna minket. Na nem. Magas és erős hullámok fogadtak, így a vizet csak tisztes távolból csodáltuk. Később felvilágosítottak, hogy ez inkább napfürdőzésre ajánlott öböl, mintsem pancsolásra. A látvány mindenesetre lenyűgöző. 

Our next stop was in El Golfo. On the basis of our map we thought we can swim here, but no. We have been told later this bay is recommended for taking sunbath (and surfing) because of strong waves. The view is stunning. 

drkuktartlanzarotestrandbeach26.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach27.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach28.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach29.jpg

El Golfo-ból utolsó mentsvárként Playa Blanca-ra esett a választásunk. Itt gyakorlatilag a kikötőben fürdik a nép, a komp pár méterre arrébb ugyanabban az öbölben köt ki. Néha kisebb hullámokat vet, ami önmagában nem lenne vészes, de miután a vízbe lépve az első pár méteren hatalmas gömbölyű kavicsokon kell mezítláb átküzdenünk magunkat, a hullámok inkább kellemetlenek, mint kellemesek. A víz élővilága, ha van is, nem mutatta meg szebbik arcát, inkább a hullámok keltette homokfelhőbe burkolózott szégyellősen.

As we had no chance to swim at El Golfo, we chose Playa Blanca. This was not the most ideal place to swim and take sunbath in calmness, because the beach is located really close to the slip. In every fifteen minutes ferries arrive. Wearing rubber shoe is recommended because you have to walk a few meters in the water on big rounded stones which is a bit complicated because of the waves, made by the ferries. Diving here is almost impossible as you cannot see anything but sand. 

drkuktartlanzarotestrandbeach30.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach31.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach32.jpg

A következő kipróbált rész a Playa de Matagorda volt, amit az azt követő Playa de los Pocillos-sal és Paya rande-val együtt gyakorlatilag egyenes, kinek kopár, kinek minimalista partszakasz. Ennek megfelelően búvárkodásra nem alkalmas és a hullámok rendkívül, de élvezetesen erősek és magasak. A talaj hihetetlenül hepehupás köszönhetően a folyamatos hullámverésnek az egyik pillanatban még térdig ér a víz, a másikban combközépig elmerülsz. A felkavart iszapnak és a vízen átszűrődő napsugárnak köszönhetően úgy tűnik, mintha a hullámokra vetülő árnyékod körül glória lenne. Csodaszép összjáték.

The next place what we tried was Playa de Matagorda. It is similar to Playa de los Pocillos and Playa Grande: almost straight beaches full with strong and high waves. You cannot dive here because you see nothing just sand thanks for the waves. The ground is extremely bumped because of the waves: it means in one moment the water only reaches your knee, in the other you are under water until the middle of your thight.

drkuktartlanzarotestrandbeach33.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach52.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach34.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach35.jpg

S íme az előbb említett Playa Grande kevésbé spontán, annál inkább üzletszagú és neon árnyalatú lakatocskákkal a szerelmesektől mindenkinek.

Playa Grande which is bordered by the neon lockers of lovers. 

drkuktartlanzarotestrandbeach36.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach37.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach38.jpg

Utolsóra hagytam Lanzarote fővárosának Arrecife-nek az egyik strandját a Playa del Reducto-t, ami a Grand Hotel lábánál terül el. 

The last beach what I introduce you is Playa del Reduco, one of the beaches of the capital Arrecife. It is located near by Grand Hotel.drkuktartlanzarotestrandbeaches53.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach40.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach41.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach42.jpg

drkuktartlanzarotestrandbeach43.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT.

Szép napot kívánok!

If you like this post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE.

Have a nice day!

DRKUKTA

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása