AZ IDEÁLIS EBÉDIDŐS MENÜ UTÁN KUTATVA: MENÜ A SONKAARCOKBAN (Daily lunch menu in Sonkaarcok)

2014. augusztus 25. 18:20 - drkuktart

drkuktartsonkaarcokital01.jpg

Miután enni kell, és szerénységem leginkább ebédidőben és munkaidőben éhezik meg, de veszettül, ezért eszem. A megszokott konyhára hajlamos vagyok ráunni, ezért szeretettel üdvözlök minden olyan kezdeményezést, ami kimozdít az egy idő után monotonitásba hajló komfort (?) zónámból. Így kezdtünk rászokni a Sonkaarcok hétközbeni déli menüjére, amiből most megmutatok pár részletet. 

Having tasty lunch is a really important issue especially on working days. Sometimes we just don't like eating always at the same places lunchtime. So it's a challenge to discover new places and try their dishes or daily menus. That's how we found Sonkaarcok's daily menu as well. 

drkuktartsonkaarcok01.jpg

Mielőtt bárki fennkölt és mélyenszántó gasztronómiai elemzés reményében dörzsölné tenyereit, elárulom, hogy dörzsölheti, mert az nem lesz. Helyette viszont egy laikus, de éhes és minden nap ebédidőben (szinte óramű pontossággal) ebédelő személy beszámolóját olvasshatjátok.

Don't expect deep analysis, just pictures and some nice words. 

drkuktartsonkaarcok02.jpg

A hely hangulatos, tavasszal-nyáron-kora ősszel, ha az időjárás engedi, terasza is van, ahol napernyők alatt az Egyetem téren a jogi egyetem közvetlen szomszédságában falatozhatunk. Bár a heti menü csak az ebédre vonatkozik (legalábbis ezt gondolom, bár erről se a közösségi oldaluk, se a honlapjuk nem ad bővebb felvilágosítást), de menün kívül is érdemes ellátogatni ide, nem utolsósorban az Egyetem tér hangulatos fényei, neszei miatt. 

When the weather is good Sonkaarcok also has a terrace in front of their restaurant. 

drkuktartsonkaarcok03.jpg

drkuktartsonkaarcokital02.jpg

Az ital, kávé nem a menü része. A menü két- vagy háromfogásos lehet: leves (vagy más előétel), főétel, desszert. E hármat szabadon kombinálhatja a kedves vendég, ha csak kettőre vágyik: azaz kérhet levest+főételt, főételt+desszertet, levest+desszertet. Az ár fix, attól függően, hogy kettő vagy három fogást rendelünk. Mi ottjártunkkor kettő fogásért 1.150,- Ft-ot, míg a három fogásért 1.450,- Ft-ot fizettünk. Erre jön a pluszban rendelt italok (esetleg ételek) ára, ami azért megdobja a végösszeget. Az itt dolgozók annyira rugalmasak, hogyha netalántán az éhező vendég csupán kettő fogást rendelt volna (jellemzően erre a leves és főétel kombináció esetében kerül sor), de még kívánja az étket, abban az esetben lehetőség van a desszert "utólag" történő megrendelésére. 

You have to pay HUF 1150 for two courses and HUF 1450 for three courses. The courses mean: soup (or other starter), main dish, dessert. The drinks (i.e. lemonade, soft drinks, coffee etc.) are not the part of the daily menu, you have to pay for the drinks beyond the menu.  

drkuktartsonkaarcokmenü01.jpg

A menü heti menü formájában kerül kikommunikálásra és az asztalokon elhelyezésre.

Sonkaarcok publishes its weekly menu on its social page and website as well. 

drkuktartsonkaarcok07.jpg

drkuktartsonkaarcokmenü02.jpg

drkuktartsonkaarcokmenüleves01.jpg

Fokhagymakrémleves parmezános krutonnal.

Garlic cream soup with croutons with parmesan cheese. 

drkuktartsonkaarcokmenüfőétel02.jpg

Burgundi marhaszelet burgonya krokettel.

Burgundian beef steak with potato croquette. 

drkuktartsonkaarcokmenüdesszert04.jpg

Tökös-mákos rétes angolkrémmel.

Puff pastry filled with pumpkin and poppy seeds, served with English cream.  

drkuktartsonkaarcok08.jpg

Jópofa ülőke. 

Creative seat. 

drkuktartsonkaarcokital04.jpg

drkuktartsonkaarcokmenüfőétel0.jpg

Kolbászos-sajtos töltött csirkemell filé rántva, vajas karottával. 

Fried chicken breast fillet filled with sausage and cheese, served with buttered carrots. 

drkuktartsonkaarcokmenüdesszert03.jpg

Kekszes joghurt mousse, gyömbéres ananász szósszal.

Yoghurt mousse with pineapple-ginger sauce on the top and cookie chips in the cream.

drkuktartsonkaarcok05.jpg

drkuktartsonkaarcok06.jpg

drkuktartsonkaarcokital03.jpg

drkuktartsonkaarcokmenüdesszert01.jpg

drkuktartsonkaarcokmenü03.jpg

drkuktartsonkaarcok04.jpg

drkuktartsonkaarcokmenüleves02.jpg

Hideg meggyleves. Sajnálatos módon a tükröződés itt jobban látszik, mint maga az étek. Viszont dícsérendő, mert nem az az agyoncukrozott gyümölcsleves, a meggy íze érezhető, élvezhető.

Cold sour cherry soup. It was really tasty especially because they didn't add much sugar sou you tasted the real taste of the fruit instead of the taste of the sugar. 

drkuktartsonkaarcokmenüfőétel03.jpg

Mustáros pácban érlelt ropogós csirkecomb amerikai salátával.

Crispy leg of chicken marinaded in mustard, served with American cabbage salad.

drkuktartsonkaarcokmenüdesszert02.jpg

Máktorta házi baracklekvárral.

Ha a képek meghozták a kedvedet ahhoz, hogy esetenként a Sonkaarcokban fogyaszd el ebédidőben a betevődet, de nem tudod, hol találod meg őket Budapesten, a közösségi oldalért kattints ide, a honlapért pedig ide és tájékozódj.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT.
Szép napot, jó étvágyat!

Poppy seeds cake filled with home made apricot marmalade. 

If you work in the neighborhood of Sonkaarcok and want to try their daily menu, do not hesitate to check their social page here or website here.

If you like this post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE.

Have a nice day, enjoy your meal!
DRKUKTA
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása