Toppon a Tip Top Bar-ban (ON THE TOP OF THE ROOFS OF BUDAPEST)

2014. július 02. 23:32 - drkuktart

drkuktarttiptop01.jpg

For English scroll down

A tetőkön kialakított vendéglátóhelyeket érintő "túrám" során kötelességemnek éreztem megnézni magamnak a Tip Top Bart is, annak érdekében, hogy gyarapítsam tapasztalatomat a témában. Ha kíváncsiak vagytok, mit láttam, olvassatok tovább!

I really wanted to check all the sky terraces on the Pest side of Budapest, so I visited Tip Top Bar as well in the neighborhood of one of the law universities of Budapest. If you are interested in what I saw there, read this post!

drkuktarttiptop02.jpg

drkuktarttiptop03.jpg

A Tip Top Bar épülete szebb napokat is meglátott. A házban korábban működö szórakozóhelyet, amilyen nagy elánnal beharangozták, olyan gyorsan be is zárták, pedig kellemes színfoltja volt az Egyetem térnek. Az épületbe a Királyi Pál utca felőli bejáraton juthatunk be, míg a tetőre a szolídan csavarodó csigalépcsőt megmászva érkezünk.

Tip Top Bar is located close to Egyetem square (Egyetem tér) and you can reach the entrance of the building from Királyi Pál street (Királyi Pál utca). When you are inside then walk up the stairs to reach the bar on the top of the building.

drkuktarttiptop04.jpg

drkuktarttiptop05.jpg

Ha elakadnál vagy elbizonytalanodnál, a falon biztató feliratok mutatják az utat.

There are texts painted on the wall to show the right direction (however these texts are only in Hungarian). 

drkuktarttiptop06.jpg

drkuktarttiptop07.jpg

Célegyenes.

Straight.

drkuktarttiptop08.jpg

drkuktarttiptop09.jpg

Ez a legkisebb területű tetőbár a pesti oldalon, de pont emiatt nagyon barátságos is. 

This is the smallest sky bar on the Pest side. Because it is located on a small area, this place is really cosy. 

drkuktarttiptop10.jpg

Kilátás a Kálvin téri református templomra.

View of the Calvinistic church on Kálvin square (Kálvin tér). 

drkuktarttiptop11.jpg

drkuktarttiptop12.jpg

Műsoros itallap.

Drink card with a spot.

drkuktarttiptop13.jpg

drkuktarttiptop14.jpg

Gellért-hegy.

Gellért hill. 

drkuktarttiptop15.jpg

El kell, hogy mondjam, hogy az idei szezon egyik legjobb limonádéját ittam a Tip Top Bar-ban. Nemcsak kinézetre, de belbecsre is igencsak kellemes. 

This was one of the best lemonades what I have tasted in this season. It looked nice and tasted good. 

drkuktarttiptop16.jpg

Tetszik a megoldás, hogy vízzel töltött poharakat használnak papírnehezékként. 

I liked their idea to use glasses which are filled with water as weight on the papers. 

drkuktarttiptop17.jpg

drkuktarttiptop18.jpg

Az Egyetemi Kisboldogasszony Templom tornyai.

The towers of the church which is located on Egyetem square (Egyetem tér). 

drkuktarttiptop19.jpg

drkuktarttiptop20.jpg

Lusta "S". 

Lazy 'S'. 

drkuktarttiptop21.jpg

Nagy rajongója vagyok a bagelnek már jó pár éve, igaz, itthon még nem ettem. Így kíváncsian vártam, hogy mit jót tartogatnak számomra.

I really like bagel, however I haven't eaten it before in Hungary. That's why I was really curious how does their bagel taste. 

drkuktarttiptop22.jpg

Ami az esztétikai élményt igencsak megtizedeli, az a nem éppen légies rácsozat körös-körül. Nyilvánvaló, hogy biztonsági szempontból került oda-ahova, de nem lehetett volna ezt úgy megoldani, hogy kevésbé csökkentse a bambulás élvezeti értékét, ha már pont azért teraszozunk, hogy elmélázzunk Budapestünk csodás látképén csüngve? Nem kicsit éreztem magam kanárinak.

What I didn't like that is the trellis which is located around the sky terrace. It was placed to avoid any accident for sure, but the nice view has been reduced by this type of fence. I guess the main point of a sky terrace is the view. I felt like a bird in a cage.

drkuktarttiptop23.jpg

drkuktarttiptop24.jpg

drkuktarttiptop25.jpg

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának épülete.

The building of ELTE University (The Faculty of Law and Political Siences). 

drkuktarttiptop26.jpg

És a bagel. A lazac és egyéb belevalók nagyon finomak voltak, de a bagel száraz volt, nehéz volt harapni is, pedig a fogaimmal nincsen baj. E téren sajnos csalódtam, és e véleményen osztoztam az étkezőtársammal. De, mert a limonádé finom volt, a hely családias, majdnemhogy biztosra veszem, hogy teszek még egy próbát a bagellel is a jövőben. Nem adom könnyen fel, és nagyon remélem, hogy csak egy csúnya véletlen áltdozata lettem, mert kár lenne a helyért. 

The bagel. The salmon and other ingredients were tasty, but I didn't like the bagel itself (the bread part). It deemed to be dry or I don't know what was the problem with the bread, but it was really hard to bite. As I mentioned, the lemonade was great and I liked the view as well, so I don't give up that easy and I will try their bagel one more time in the future for sure.

drkuktarttiptop27.jpg

drkuktarttiptop28.jpg

Az Erzsébet híd hídfője balra lent. A mai Erzsébet híd az 1945-ben a németek által felrobbantott korábbi Erzsébet híd helyén épült. Az új hidat 1964-ben adták át a forgalomnak. Mögötte a Szabadság-hegy látható.

You can see a part of the Elisabeth bridge (Erzsébet híd) as well. The original bridge was blown up in 1945 by German soldiers. The new bridge was handed over to the public in 1964. You also can see the Liberty hill (Szabadság-hegy) in the background.

drkuktarttiptop29.jpg

drkuktarttiptop30.jpg

drkuktarttiptop31.jpg

Ötletes asztalkák.

Tricky tables. 

drkuktarttiptop32.jpg

Azok a pesti háztetők...

I love the view of roofs in Pest….

drkuktarttiptop33.jpg

drkuktarttiptop34.jpg

drkuktarttiptop35.jpg

drkuktarttiptop36.jpg

drkuktarttiptop37.jpg

drkuktarttiptop38.jpg

drkuktarttiptop39.jpg

drkuktarttiptop40.jpg

Az utcán ez a tábla jelzi szerényen, hogy itt bizony felfelé találod meg számításaidat. Mi jöttünkben elmentünk mellette, csak lefelé vettük észre, hogy nini itt egy tábla lapul.

You can find this board in front of the entrance of the TIp Top Bar in Király Pél street (Királyi Pál utca).  

drkuktarttiptop41.jpg

Ha szeretnétek többet megtudni a Tip Top Bar-ról, kövessétek őket ITT

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT.

Szép napot kívánok!

If you want to be informed about updated posts of Tip Top Bar, follow them HERE

If you like this post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE.

Have a nice day!

DRKUKTA

13 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Larry Silverstein 2014.07.03. 17:57:25

Én a zsíros kenyérnek vagyok nagy barátja.

Nem tudom mi lehet a bagel. De viszont nem is érdekel.

Oláh Karin 2014.07.03. 17:57:41

Kedves drkuktart!
Szabadna annyi megjegyzést tennem, hogy a fotózás tekintetében valahogy egy kicsit informálisabbnak kellene lenni, ugyanis ezek a közeli képek gyakorlatilag semmilyen információt sem adnak, vagy csak épphogy valamit.

drkuktart 2014.07.03. 18:05:03

@Larry Silverstein: A zsíros kenyér is finom, főleg télen, és olyan estéken, mikor hűvösebbre fordul az idő.

drkuktart 2014.07.03. 18:10:10

Kedves @Oláh Karin! Persze, lehetne. Egyébként szerintem igenis sok információ rejlik a közeli képekben is. Mikor belépsz valahova, először eléd tárul az egész, majd lassan szeded elemekre, leülsz egy asztalhoz, magad elé nézel és látod, mi van az asztalon vagy éppen újra az egészet nézed ls elbambulsz a távlatba. Legalábbis én így működöm. Szerintem a közeli-távoli képek együtt adják meg egy hely hangulatát, de természetesen elfogadom, hogy másoknak mást hordoz (vagy éppen semmit sem hordoz) egy adott közeli kép, még a többi közeli képpel együtt sem.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2014.07.03. 18:11:52

Azt hiszem, hogy kilátásban még mindig a 360 Bár a menő, már csak a pultosok sebességét kell duplázni :)

drkuktart 2014.07.03. 18:17:45

@Étteremkritikus: Valószínűleg a 360 Bar van a legmagasabban a három bár közül. A 360 Bar-ban gyakorlatilag egész Budapestet belátod, viszont minden távolabb van tőled, pont azért, mert annyira kiemelkedik a környező házak közül. A Tip Top és a Gozsdu pedig mind "be vannak zsúfolva" (bocs, a kifejezésért) a környező házak közé, nemcsak a magasságot, hanem a házak távolságát illetően is. Én mindhármat csípem, más-más miatt. Egyébként, ha érdekel a 360 Bar-ról itt: drkuktart.blog.hu/2014/06/22/relaxalas_360_bar_modra írtam, a Gozsdu Sky Terrace-ról pedig itt: drkuktart.blog.hu/2014/06/05/ejtozes_gozsdu_sky_terrace-modra_being_lazy_on_gozsdu_sky_terrace.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2014.07.04. 08:38:25

@Larry Silverstein: A bagel Lengyelországból származó zsidó étel, ami New Yorkban vált igazán ismertté. Gyakorlatilag egy édeskés zsemle, aminek lyukas a közepe és többféla ízesítéssel (szezámos, mákos, stb.) kapható, szendvicseket készítenek belőle.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2014.07.04. 08:38:27

@drkuktart: Nekem a Gozsdu nem jött be, szombat este mentünk, nagyjából 15-20 ember punnyadt a babzsákokban. A 360 Bár nincs sokkal magasabban, az alatt is 6 emelet van, de ott nem vesz el a térből a korlát és középen nincs beépítve, ami szellőssé teszi az egészet.
Kaja szempontból a 360 Bár nyitáskor kitűnő és megfizethető volt, most drága és semmi extra.

drkuktart 2014.07.04. 08:55:21

@Étteremkritikus: Enni még nem ettem a 360 Bar-ban, de azért majd azt is kipróbálom, ha lesz alkalmam, tapasztalatszerzés céljából :), viszont, ha a minőség romlott, az szomorú. Érdekes, mert mi külföldi barátokat elvittünk a 360 Bar-ba, majd utána pedig a Gozsdu Sky Terrace-ra is, igaz mindkétszer délután verőfényes napsütésben, és nekik a Gozsdu Sky Terrace jött be jobban. Relaxáltak a drágák :).

Oláh Karin 2014.07.04. 10:25:31

Kedves @drkuktart: Nem mondunk egymásnak ellent, én is pontosan így gondolom, ahogy Te. Csupán arra próbáltam volna rávilágítani, hogy "szinesíteni" kellene egy kicsit több távoli képpel is, hogy legyen egy össz. benyomása az olvasónak. Nem kritika, hanem kéretlen jó tanács volt a szándékom mögött. Minden esetre nagyon tetszik az írás és a fotók is.

drkuktart 2014.07.04. 10:26:42

Kedves @Oláh Karin! Nem vettem kritikának, de annak is kitűnő lett volna. Köszönöm szépen mind az észrevételt (megfogadom), mind a bókot.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása