Egy kis kocsmakvíz? (PUB QUIZ IN BÖLCSŐ BAR)

2014. május 21. 08:29 - drkuktart

drkuktartkocsmakviz01.jpg

For English scroll down

Alig egy hónappal ezelőtt azt sem tudtam mi fán terem, erre hétfőn este egy kocsmakvíz kellős közepén találtam magamat. Nem mellesleg a Bölcső Bar-ban kocsmáztunk, ami a maga profán értelmében nem kocsma, de jó kis hely. Figyelem, élménybeszámoló következik.

I had no idea whether pub quiz (in Hungarian 'Kocsmakvíz') does exist, then a friend of mine invited us to participate. Last Monday we have visited our first pub quiz in Bölcső Bar (in English 'Cradle Bar'). Attention please, pictures come!

drkuktartkocsmakviz02.jpg

A Bölcső Bar a szívemnek kedves Lágymányosi utcában bújik meg. Ha térképet használsz, akkor segítek az értelmezésben (ha már nekem nem ment). A Karinthy Frigyes út, Budafoki út kereszteződésében keresd, és, ha teheted, ne a Bartók Béla útról caplass el idáig.

Bölcső Bar is located in Lágymányosi utca, Budapest. If you want to visit them I recommend to approach them from the direction of Karinthy Frigyes út (it is on the corner of Budafoki út and Karinthy Frigyes út), not from Bartók Béla út (it is quite further).

drkuktartkocsmakviz03.jpg

A Bar előtt kicsiny terasz terül el, kicsit több asztallal. Imádtam a lampiont (amúgy is oda-vissza vagyok értük) és a levegő pollentartalmát (na jó nem, csak a sok szálló szöszmöszt a lemenő nap sugarával kísérve).

In front of the place small terrace is located with many tables. I loved this paper lantern and the air, colored and lighted by the sun which was going down.

drkuktartkocsmakviz04.jpg

Pici a hely, nagy a kínálat. Az étkek a menüben, az itókák a Bar-ban bent a pult felett hatalmas táblán soroltatnak fel. Rendelés és fizetés amúgy is a pultnál történik, így bőven van lehetőség szomjoltót is választani.

Small place wide scope of offer. You can find the selection of foods on menu and the selection of drinks inside the Bar on a big table above the bar. You can order and pay your food and drink inside so you have the chance to select your drink from the plate.

drkuktartkocsmakviz05.jpg

Kényelmes ücsörgésre hivatott.

Provides comfortable seat.

drkuktartkocsmakviz06.jpg

Bocs, a lemenő nap. Nem tudtam máshova pillanatni. Egyébként nagyon is kutyusbarát hely!

Sorry, I could not focus anything else, but the last rays of sun. As it is shown buy this plate, Bölcső Bar is dog-friendly place.

drkuktartkocsmakviz07.jpg

Rozé házmester kísért, a ház rozéjából és természetesen szódából. Kitűnő volt!

We started a kind of fröccs from rose wine of the house and soda of course. It was excellent!

drkuktartkocsmakviz08.jpg

drkuktartkocsmakviz09.jpg

Itt az idő, hogy megemlítsem, hogy a Bölcső Bar többek között az egyedi sörválasztékáról is híres. Ahogy azt egy rövid eligazításból (belga sör felől érdeklődtünk) megtudtuk elsősorban magyar kézműves és cseh sörök képezik a kínálatot. Tehát az élelmiszerüzletekben általában található "gyári" söröket itt ne igen keressétek.

I have to mention Bölcső Bar is famous about its beer selection. As we have known they only sold Hungarian hand made and Chezh beer. So generally you will not find beer, which has been made by big factories and which is sold in  regular food shops.

drkuktartkocsmakviz10.jpg

drkuktartkocsmakviz11.jpg

drkuktartkocsmakviz12.jpg

drkuktartkocsmakviz13.jpg

Bent pont a "kocsámázáshoz" alkalmas fénymennyiség van egy kis retro beütéssel, nekem ez is tetszett.

It is dark enough to drink your beer (or fröccs) inside. And a bit retro feeling, I like it too. 

drkuktartkocsmakviz14.jpg

Ha még kellene tapéta, a bőröndben találod.

If you need more wallpaper you find it in the suitcase.

drkuktartkocsmakviz15.jpg

drkuktartkocsmakviz16.jpg

Papír hajó lett a foglalásunkból.

We made paper boat from our reservation paper.

drkuktartkocsmakviz17.jpg

És a három közül a második ok, amiért jöttünk. A Bölcső Bar híres a burgeréről. Ami nagyon szimpatikus volt még, hogy megkérdezték, hogyan szeretnénk a húspogácsát. Mi átsütve. Azt csiripelte az egyik madár az asztalunknál, hogy itt még a bucit is maguk készítik. Van többek között "sima" és kacsaburger is. Mindkettő átment a tesztünkön. És a krumpli is. Abszolúte házi és finom. 

And the second reason of the three, why we visit Bölcső Bar that it is famous by its burger too. Nevertheless they also asked as how do we want our meat in the hamburger. We wanted it well-done. As we know the bread for hamburger is home made as well. You can find 'normal' and duck burger too and (for luck) both of them have passed our test. Mmmmm. And what about the fries? Absolutely home made and tasty.

drkuktartkocsmakviz18.jpg

Mondtam, hogy kutyabarát. Ilyen kedves kutyusok barátja is.

As I have told Bölcső Bar is dog-friendly place.

drkuktartkocsmakviz19.jpg

Fókuszban a krumpli.

Let's focus on the chips.

drkuktartkocsmakviz20.jpg

Fókuszban a hamburger.

Let's focus on the hamburger.

drkuktartkocsmakviz21.jpg

És a harmadik dolog, amiatt érkeztünk. A kocsmakvíz, amit a Bölcső Bar-tól független csapat szervezett. Kicsit csúszott sajnos a szervező (irgum-burgum), ami miatt enyhe csalódottságot éreztünk. A lényeg, hogy minden csapat kapott egy lapot, amire majd a válaszokat írja. Három kör volt, a körök végén vádolással, és kiértékeléssel.

And the third reason why we visited Bölcső Bar, is the pub quiz. It was organized by a team, which is independent  from Bölcső Bar. We were a bit disappointed because the organizer was late. The main point is every participant team got a paper to write down answers for questions. There were three rounds with evaluations at the end of all of them. 

drkuktartkocsmakviz22.jpg

A kérdéseket projektor segítségével vetítették ki.

Questions were projected by beamer.

drkuktartkocsmakviz23.jpg

drkuktartkocsmakviz24.jpg

drkuktartkocsmakviz25.jpg

A művészet csodás, ha elindít a nézőkben valamit. Szerintünk ő Columbo lepkeszárnyakkal.

Art is great if something starts inside you while you are watching it. We thought he is Columbo with butterfly wings.

drkuktartkocsmakviz26.jpg

És végre elkezdtük. A kérdések megtornáztatták az agyat. Az aktuális híradások témáiból felkészületn és általános műveltséggel felvértezetten illik érkezni, ha nem akarunk lógó orral távozni. Érdekes ráébredni egy ilyen játék során, hogy valójában mégis mennyire figyeli az ember mi történik körülötte, mi folyik a médiából, vagy mennyire emlékszik történelmi-egyéb tanulmányaira. Szuper, ha egy csapatban (maximum 5 fő) olyanok ülnek össze, akik a világ más szegmenseire fogékonyak, eltérő a foglalkozásuk, mert akkor tuti nagyobb arányban tudnak válaszolni a kérdésekre. Vigyázat, kérdések gyakorlatilag bármilyen területről (így például divat, kémia, politika, jog, történelem) érkezhetnek! Tessék felkészülni (na jó, ez majdnem lehetetlen).  

And finally the quiz has started. I have to say the questions are not that easy as you would think for first. It is good if you know everyday news and posses general learning, then you won't be disappointed by yourself. It is embarrassing when you realize how much do you care what is around you, what is broadcasted by media, what do you remember in your school studies etc. Great, if your team (which contains maximum 5 persons) includes people with different knowledge and scope of interest, then your team's chance of winning is higher. Attention, questions arise from every part of life (i.e. fashion, chemistry, politics, law, history)! Be well prepared (okay, it is almost impossible).

drkuktartkocsmakviz27.jpg

A következő sör, amit megkóstoltunk, a Legenda Sörfőzde söre volt. Ilyet még sehol sem ittunk.

The next beer what we have tasted, is a beer of Legenda Sörfőzde (Beer Manufactory). We have never tasted something like this before.

drkuktartkocsmakviz28.jpg

drkuktartkocsmakviz29.jpg

drkuktartkocsmakviz30.jpg

drkuktartkocsmakviz31.jpg

drkuktartkocsmakviz32.jpg

drkuktartkocsmakviz33.jpg

Őszintén mondom, hogy különleges sörök és a hamburgerek terén mind a Bölcső Bar (Facebook oldalukat ITT találod), agytorna és esemény terén mind a kocsmakvíz, pláne, ha már nem ma volt, hogy iskolába jártál (általában ITT találsz infomációkat) megér legalább egy első kört (és utána többet), így nagyon ajánlom őket kirpóbálásra. Mi rendkívül jól szórakoztunk!

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on ITT és Instagram-on ITT.

Szép napot kívánok!

Honestly, try Bölcső Bar (their Facebook site is HERE) and pub quiz (generally you find more information HERE) if you are interested in them, because both of them are worth to try. We had great time!

If you like this post, follow me on Facebook HERE or Instagram HERE.

Have a nice day!

DRKUKTA

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
JOGI NYILATKOZAT KAPCSOLAT Copyright © 2005-2023 Drkukta - Drkuktart. Minden jog fenntartva. Bármilyen célra történő felhasználása csak a szerző előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett.⎪All rights reserved. Do not use or reproduce without preliminary written permission.
süti beállítások módosítása